Precis som i 4A och Kozara är det bara en tidsfråga innan Kållered SK säkrar seriesegern i 4B. Precis som i 4A lever också kampen om kvalplatsen och precis om i 4A lever även bottenstriden!

Så här gick det i helgen i 4B!

 

FREDAG 1/9

Göteborgs FF – Mölnlycke IF 2-0

IF Mölndal – KF Velebit 1-3

LÖRDAG 2/9

Dalen/KFF – IFK Björkö 1-1

Öckerö IF – Ytterby IS 5-1

 

Tvåan GFF:s form har på sistone varit nedåtgående och inför hemmamötet med Mölnlycke IF hade laget två raka förluster inga mål i de matcherna i bagaget. Det blev dock en trepoängare efter mål av Teodor Nastevski Lindström och Adrian Sundqvist.

MIF:s Sudo Sulejmanović sa så här om matchen:

”De var snäppet hetare och vassare än oss idag, vi fick aldrig igång det riktigt idag. Vi störs av sjukdomar och avstängningar samt att vi inte skapar tillräckligt framåt. Gör man inga mål vinner man inga matcher, nu bryter vi ner oss över helgen och tar nya tag nästa vecka!”

GFF har haft lite tur att inte lagen bakom, särskilt Dalen/KFF, tagit tillvara på lagets formsvacka och GFF har kvalplatsen helt i egna händer. Fyra poäng ner till trean Dalen/KFF med fyra matcher kvar och i en av dessa möts just GFF och Dalen/KFF!

Nykomlingen MIF är sjua.

För den som undrar var GFF:s Richard Schöndell håller hus så har han lämnat för att prova lyckan i division 3-laget IK Virgo.

 

Efter att ha sprungit uppåt i seriesystemet riskerar nu IF Mölndal att ta ett kliv neråt. Med fyra omgångar kvar ligger nämligen laget under nedflyttningsstrecket och det blev förlust i fredags mot KF Velebit. William Nimbs satte visserligen 1-0 för Mölndal i slutet av den första halvleken. Tyvärr för Mölndal började den andra halvleken sämre och Velebit gjorde både 1-1 (Adam Reggiani) och 2-1 (Dejan Gavrilov). Det verkar hettat till lite på slutet då lagen fick varsitt rött kort innan Daniel Milanovski spikade slutresultatet 3-1 i slutminuterna.

Mölndals målskytt Nimbs sa så här om matchen:

”Vi startar starkt som vanligt, missar en straff. Men som alla andra matcher under året släpper vi in tre i andra halvlek.”

Mölndal alltså elva. Velebit är nu fyra i tabellen men de lär inte hinna ifatt trean Dalen/KFF.

 

Dalen/KFF jagar kvalplatsen till division 3 men har inte riktigt kunnat utnyttja tvåan GFF:s svajiga form. För tredje matchen i rad  och sjätte (!!!) matchen för säsongen spelade Dalen/KFF 1-1! Gästerna Björkös Fredrik Augustin såg till att hans lag ledde i paus men i mitten av den andra halvleken kvitterade Dalen/KFF via Bita Bångens.

Dalen/KFF:s kapten Jonas Hylén sa så här om matchen:

”Ja, tyvärr bara kryss igen. Jag tycker väl vi är det bättre laget sett till hela matchen och har bland annat två ramträffar. Tror nog inte Björkö har nån mer chans än målet som de gör. Känslan är att vi ändå kan spela mycket bättre än vad vi gjort de senaste matcherna men det vill sig inte riktigt och som vanligt har vi svårt att göra mål.”

Björkös burväktare Jack Olsson sa så här om matchen:

”Dalen borta är en tuff bortamatch som vi visste på förhand skulle bli en svår uppgift. Dels för att matchen spelas på deras konstgräs som verkar ha varit med sen Leeds vann högsta ligan i England i början av 90-talet. Och att de spelar en rak men väldigt tuff fotboll. Det är en match där båda lagen spelar ganska likt varandra! Med mycket långa bollar och försök till att fylla på med folk i boxen! Chanserna överlag är ganska jämt fördelade då Dalen har två bollar i virket och vi har lägen framför mål som borde resulterat i minst en böna till. Vi har med oss 1-0 i halvlek efter att vår spetsforward Fredrik Augustin bjudit på riktigt trevligt lördagsgodis. I andra halvlek spelas det en väldigt bra men tuff fotboll från båda sidorna och det är väldigt mycket fram och tillbaka i banan! Det är inga jättechanser överlag men det slås mycket tunga bollar in i straffområderna och från sidan kan jag tänka mig att det känns som att båda lagen spelar lite grisfotboll! Vilket är underbart! I slutet på andra halvlek tar en Dalenspelare väldigt tydligt med hand i eget straffområde som alla ser förutom han med pipan! Och det sista som händer i matchen är att Dalen slår en hörna som vi lyckas trycka bort och ger våran anfallare HELT ren bana med endast dalens målvakt som sista hinder! Då väljer mannen i svart att blåsa av matchen? Mycket märkligt beslut som saknar helt känsla för sporten! Men trots det så var det en riktigt bra fotbollsmatch från båda lagen, och med facit i hand så var en poäng var nog ganska rättvist fördelat! Vi gör återigen en kämparinsats som ger oss poäng trots att entrecoten hade smakat lite bättre om det hade varit en trea!”

Dalen/KFF:s matchrapport hittas HÄR.

Dalen/KFF är alltså trea med fyra poäng upp till GFF. Lagen har som sagt sitt andra möte kvar innan säsongen är slut. Björkö återfinns på en stabil sjätteplats.

 

I lördags möttes även Öckerö IF och Ytterby IS ute på Prästängen. Det blev en tung båtresa tillbaka för jumbon Ytterby då hemmalaget kunde vinna med hela 5-1. 3-0 i paus och även om YIS fick hjälp med reduceringen via ett självmål var det aldrig nära. Fernando Martins De Souza satte två strutar för ÖIF och han leder 4B:s skytteliga med sina 16 mål.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om segern:

”Ytterby är bra med spelmässigt i början av matchen men de har ingen riktig spets sista tredjedelen samtidigt som vi har ganska lätt att komma fram till chanser när vi anfaller. Den kombinationen gör att vi håller tätt bakåt och gör tre fina mål framåt innan paus. Första kvarten på andra händer i stort sett ingenting, sedan hjälper enligt vårt synsätt tyvärr domaren dem med en 3-1 reducering när de flyttar på vår målvakt på en hörna som han skulle plocka in. Hyfsad snabb replik till 4-1 gör att det aldrig blev spännande. I slutet kan vi spela av matchen kontrollerat och även spika slutresultatet till 5-1. En stabil match från våran sida.

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

YIS sist i tabellen och deras säsong avgörs med två raka ödesmatcher mot tian IF Väster och nian Eriksberg.

ÖIF:s knackiga start på hösten (en poäng på tre matcher) gjorde att laget tappade kontakten med kvalplatsen men segern igår gör att laget är femma och har häng på fjärdeplatsen.

 

/Rasta