En hel del intressanta resultat i helgens 5A, som bland annat bjöd på en ren seriefinal!

Så här gick det:

 

FREDAG 1/9

Älvängens IK – Öjersjö IF 2-1

FC Bosona – Björndammens BK 1-0

Hisingen FC – IK Zenith 3-0

LÖRDAG 2/9

United Africa FC – FC Komarken 5-0

 

Jumbon Öjersjö fick en efterlängtad seger när Romelanda besegrades med 4-1 i förra omgången och i fredags hade ÖIF chansen att närma sig Älvängens IK i tabellen då det var just ÄIK som stod för motståndet. Det började bra för ÖIF när Jonas Andersson nickade in 1-o i den första halvleken men ÄIK kunde vända och vinna med 2-1 efter att båda målen kommit i mitten av den andra halvleken.

ÖIF:s målskytt och spelande tränare Jonas Andersson sa så här om förlusten:

”Grymt besviken på alla spelare som inte ställer upp. Sex stycken borta från startelvan senast av olika anledningar och då är det inte skador. Sen har vi haft en utespelare i mål i fyra matcher i rad. Vi är ett division 6 lag så är det bara, om vi ens får ihop ett lag till nästa år.”

Inga glada toner i ÖIF just nu alltså. Laget är sist fortfarande men ligger ju fortfarande några matcher efter lagen framför men då gäller det ju att ÖIF vinner sina hängmatcher. ÄIK är nu nia.

Dalla kollade precis till bottenstriden i femmorna och för er som missat det hittar ni det HÄR.

 

FC Bosona försvarade sin fjärdeplats när laget besegrade Björndammen med matchens enda mål. Målet kom genom ett självmål i inledningen av den andra halvleken.

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om matchen:

Det var en match med förväntad matchbild där Bosona ligger lågt och vi tillåts ha mycket boll och lyckas vaska fram två riktigt klara frilägen som tyvärr för vår del ej förvaltas. Bosona slår långt och kontrar när vi tappar boll men det leder bara till nästanlägen under första halvlek. Andra halvlek börjar liknande men ganska tidigt lyckas Bosona vinna boll, ställa om och göra mål genom att Ågren styr in ett hårt inspel på marken i eget mål. Efter det tilltar vår desperation i takt med att tiden går och vi spelar mer och mer okoncentrerat. Vi vaskar fram lite halvchanser och en kvalitetschans som nickas utanför i öppet läge. Bosona skapar en del halvchanser via kontringar och vi förlorar på att vi inte sätter lägen som ska sättas.

Bosonas Benjamin Grozdanic sa så här om segern:

”Jättejämn match som kunde gått hur som helst egentligen. Inte värst mycket fin-lir men vi hade lite mer skärpa och vilja.”

Bosona alltså kvar som fyra och BBK är sjua.

 

I fredags kunde även Hisingen FC ta en 3-0 seger hemma mot IK Zenith. HFC hade 1-0 i paus efter mål av Hakan Köse och kunde sedan även sätta tvåan (Sina Mohammedzade Shaghoee) och sen sent även 3-0, signerat Andreas Kakic Bergstrand.

HFC:s Paolo Rossi sa så här om segern:

”Tycker första halvlek är jämn, två lag som försöker och det skapas lite halvchanser åt bägge håll. Första målet kommer efter en retur på hörna som nickas i mål (Hakan). Då ska det sägas att Zenith haft en frispark samt missat öppet mål i samma situation i anfallet innan. Andra halvleken tycker jag vi kontrollerar helt och hållet. Vi gör 2-0, återigen på en hörna, genom Sina. Då börjar Zenith lyfta upp spelare och skapar ändå några hyfsade chanser, men som missas. Och så i den 90:e matchminuten får vår anfallare Andy bollen på mittplan och kommer ensam mot en utrusande målvakt som han rundar och springer sedan in med bollen i öppet mål. Skönt med en vinst igen och en härlig insats från hela laget!”

Zeniths kapten Kim Luukkonen hade följande att säga om förlusten:

”Vi testade lite nya grejer inför matchen som gjorde att vi inte kom upp i den nivå vi velat. Men vi missar på tok för många bra lägen, medan Hisingen gör det bra och sätter sina. Bara att gratulera Hisingen. För oss är det bara att fortsätta kriga på.”

Zenith är nu tia och HFC är åtta.

 

I lördags hade vi en ren seriefinal när toppduon United Africa FC och FC Komarken drabbade samman. Komarken som varit i förarsätet i stort sätt hela säsongen föll med osannolika 0-5 och lämnade därmed över initiativet till just UAFC! United Africa hade 1-o med sig ut i den andra halvleken och precis innan entimmesmarkeringen utbröt det handgemäng på planen som resulterade i två röda kort, ett till varje lag. Det var UAFC som hanterade detta bäst då de kunde avsluta med fyra mål sista halvtimmen med bland annat två av Hamza Debe.

FCK:s Mattias Thornberg sa så här om förlusten:

”Vi har spelet tills de får 1-0 av en slump, vi fortsätter vara det bättre laget även om vi spelar jävligt dåligt så är de inte särskilt bra heller. De tar med hand i straffområdet, armbågas, sen börjar de slåss med vår mittback och båda blir utvisade och efter den händelsen speglar resultatet matchen bra för efter det kör dom över oss.”

UAFC:s Eddy Osagie sa så här om segern:

”It was supposed to be one of the hardest match for us but all of a sudden it turned out to be one of the easiest because we neutralized all their playing plans and we implemented ours perfectly well. Thanks to my boys and the coaching staff. One love.”

Bloggens Dalla var på plats för den andra halvleken och hans rapport hittas HÄR om ni skulle missat den.

Plötsligt är det United Africa som har greppet om seriesegern. Laget leder med fyra poäng men då har UAFC en match mer spelad än tvåan Komarken. Bakom Komarken jagar dessutom Utbynäs som nu bara är tre pinnar bakom och lagen möts i sista omgången!

 

/Rasta