Även 5B bjöd på en seriefinal under helgen och även andra resultat påverkade toppen och även botten!

Så här gick det:

 

FREDAG 1/9

Finlandia Pallo AIF – Donsö IS 0-1

Hovås Billdal IF – Härryda IF 1-4

LÖRDAG 2/9

Kungsladugårds BK – Balltorps FF 1-1

Styrsö BK – Hällesåker IF 1-2

 

Vi kastar oss direkt in i toppmötetTuvevallen mellan Finlandia och Donsö. Inför mötet skiljde det tre poäng (i Finlandias favör) men efter matchen stod lagen på samma poäng. Olle Backman blev matchhjälte för DIS med matchens enda mål i början av den andra halvleken!

Just Backman sa så här om segern:

”Vårt försvarspel höll hög klass och vi släppte inte till många lägen, mest farliga långskott (två i virket?). Vi skapar många chanser och maler på som vi har gjort de senaste matcherna, tillslut satt den, fin passning av Emil J snett inåt bakåt till mig som bara kunde dunka in den. Vi skulle nog avgjort matchen helt efter 1-0 målet. Men vi håller undan och vinner välförtjänt. Starkt att vinna med 1-0 mot ett så bra motstånd på bortaplan. Tack Finlandia för en schyst och tuff match.”

Finlandias ena tränare, Kenneth Lindfors, sa så här om förlusten:

När domaren blåste igång matchen så var det Donsö som hade det mesta av bollinnehavet, vi hade pratat innan om att inte ligga för högt med laget för att förhindra Donsös långbollar på sina två duktiga forwards. Tidigt så är det en av dom som får iväg en strumprullare som tar i stolpen men utöver det så ligger vi rätt i våra positioner. Däremot så var vi väldigt ängsliga i vårt egna spel och hade svårt att hitta våra linjer i spelet. Det blev inte bättre av att Richard var tvungen att byta efter tio minuter och åka direkt till BB med sin tjej för att få tillökning i familjen (stort grattis Richard och Madde till er son). I mitten av halvleken har vi ett jätteläge att göra 1-0 men är inte distinkta och missar. mer än så skapades inte av oss men inte heller Donsö skapar så värst mycket, dom har mer boll än oss men hade svårt att bryta igenom vårt försvar. I slutet av första ändrar vi om lite i laget och ytterligare lite till i halvlek. 

Det började lite bättre i andra och vi skapar lite halvchanser, Donsö kommer flera gånger i riktigt farliga omställningar men Kapella gjorde en match som inte ser på denna nivån. Tror han själv avstyrde minst tre klara mål för Donsö med glidtacklingar som var så vältajmade att man nästan tapade hakan. Ändå var det Donsö som gjorde 1-0 när dom kommer runt på vår högerkant, spelar bollen snett inåt bakåt till en av sina anfallare (Backman) som inte gör något misstag. Vi försöker flytta upp ytterligare men skapar bara två riktigt bra lägen där vi inte har marginalerna på vår sida, Lettgård har ett fint inspel där vi inte är tillräckligt hungriga i boxen trots att vi hade två spelare som kunde vara först på bollen och Nylander har ett rungande skott som tar i insidan av kryssribban. Det syntes tydligt att när vi inte hade varken Keric eller Richard på plan så tappade vi en hel del tyngd och hade svårt att hitta andra lösningar på vårt anfallsspel. Då blir det svårt att slå ett så duktigt lag som Donsö är. Vi är nöjda med vårt försvarsspel och får nu ta nya tag nästa vecka igen.

Dalla var även på plats vid detta toppmöte och hans analys hittas HÄR.

Skärgårdsfotbollen.se har bilder från matchen som hittas HÄR.

Båda lagen har nu 37 poäng men DIS leder serien på bättre målskillnad. Två poäng bakom toppduon lurar FC Fiskebäck.

 

Hovås Billdal har det riktigt tungt i 5B och i fredags kom fjärde raka förlusten efter sommaren. Härryda IF blev för svåra och kunde vinna med 4-1. Adam Kling satte dock 1-0 för Hovås men precis innan paus gör Bako Löfgren både 1-1 och 2-1. Lagkamraten Christoffer Hedenskog ville inte vara sämre i andra och satte både 3-1 och 4-1 till Härryda.

HIF:s tränare Johan Jidegren sa så här om matchen:

”Ruskigt gott att äntligen vända en negativ trend. Vi skulle vunnit redan i senaste omgången mot Lagårn men då ville inte bollen in. I denna match får vi äntligen utdelning vilket haft svårt med hela säsongen. En riktigt skön seger som killarna var ruskigt värda!”

Härryda är nu femma och Hovås Billdal är illa ute i botten av tabellen.

 

I lördags möttes Kungsladugård och Balltorp blev det till slut 1-1. Jetmir Kurti gav BFF ledningen redan efter tre minuter och kvitteringen kom i slutskedet av matchen genom KBK kaptenen Vallin!

Just Martin Vallin sa så här om matchen:

”Extremt tråkigt att vi inte får med oss alla tre poängen då vi under andra halvlek matar på riktigt bra och är över 90 minuter absolut värda det. Men vi saknar den sista skärpan i straffområdet samt att deras målvakt gör ett par riktigt svettiga räddningar. Väldigt skönt att vi lyckas få in bollen till 1-1. Men såhär i efterhand kan jag inte påstå att jag är nöjd.”

Balltorps Kurti hade följande analys:

”Snöplig förlust. Släpper in i sista minuten, vilket såklart känns extra tungt.”

KBK har rasat genom serien och är nu tia. Balltorp är sexa.

 

Styrsö BK hade chansen att haka på ordentligt i toppen och ställdes mot bottengänget Hällesåker IF hemma på Amneviksvallen. Det var en mållös tillställning fram till mitten av den andra halvleken. Hampus Eriksson och Johan Gunnarsson gjorde varsitt mål inom loppet av tre minuter för gästerna! SBK:s reducering kom för sent och HIF tog en viktig seger!

Styrsö är nu fyra poäng bakom Donsö IS och Finlandia och har alltså häng på topplaceringarna fortfarande. För HIF betydde segern att laget är klev upp från jumboplatsen och skickade ner Hovås.

Skärgårdsfotboll.se har bilder från matchen HÄR.

 

/Rasta