Nu är det fyra omgångar kvar. Och i och med att treorna påverkar hela lokalfotbollen så tar vi en koll på vilka lag som fortfarande är inblandade i nedflyttningarna.

Div III NVG

Toppstriden återkommer vi till senare i veckan. Tre lag återstår där. Alla från Göteborg. Hisingsbacka, Virgo och Älvsborg där Älvsborg-Hisingsbacka spelas denna omgång och Hisingsbacka-Virgo veckan efter. Bottenstriden då? Många lag är inblandade.

Kortedala kan vi räkna bort. De har åkt ur. Vunnit en match i år och jag ser inte att de vinner någon mer match i år. Men sen. Kärra, Svane, Landvetter, Lärje, Ahlafors, Trollhättan, Gunnilse och Kongahälla kan potentiellt sett fortfarande åka ur direkt eller via kval. Och det är för många lag för att rabbla alla deras matcher. Men vi kan konstatera att Kärra och Gunnilse lider av fritt fall helt klart. Gunnilse har förlorat alla sina matcher i höst och har nu bara två poäng ner till strecket om Landvetter vinner sin hängmatch. Kärras form är lika usel, fem raka förluster med 1-5 och 1-6 som toppen på isberget de senaste två omgångarna.

Landvetter och Trollhättan har ju fin form att vila sig emot. Visst förlorade Trollhättan senast men man har gjort en riktgt fin höst som jag misstänkte innan och spelschemat om vi bortser från nästa match talar till deras fördel. Det räcker ju troligen och vinna en match för dem. Det skall man göra med det återstående schemat. Landvetters fart framåt är rejäl och nu går inga lag säkra. Har ett bra schema kvar och jag tror att Landvetter snart säkrat kontraktet, Kongahälla borta i denna omgången blir lurigt. Men sen..

Svane vann visserligen mot Gunnilse senast. Det räddade kvar dem i kampen om nytt kontrakt men jag har svårt att se att de skall orka över strecket. Ens till kval. Har bara en hemmamatch kvar och kommande två väntar Ahlafors och Landvetter borta. Behöver säkert ta sju-nio poäng här på kommande fyra matcherna och de gör man ju knappast.

Kongahälla har vaknat till sent omsider, en seger till räcker och den tar man i nån av de kommande två hemmamatcherna. Ahlafors har verkligen blandat och gett hittills men jag tycker att man bör klara att ta fyra poäng som väl i värsta fall krävs på de kommande matcherna. Egentligen räcker det kanske med att slå Svane hemma i denna omgång. Lärje är precis som Ahlafors upp och ner. Viktigt derby mot Gunnilse i denna omgång och vinnarna där kommer nog klara sig kvar medan förlorarna mycket väl kan få kvala för att lösa kontraktet. Lärje möter bara lag som i nuläget är direkt inblandade i bottenstriden, kanske både en fördel och en nackdel. Helt klart många lag fortfarande inbladade i bottenstriden och jag tror att vi får följande lag som åker ur.

Kortedala, Kärra och Svane där Gunnilse får kvala sig kvar.

Spännande fyra sista omgångar som väntar. Topplagen i femman? Vi hoppas på att Svane ryker direkt. Det optimerar möjligheterna.

 

///Dalla