Rapporteringen från helgen dyker upp lite senare än vanligt men här kommer fortsättningen iallafall. Vi kastar oss över helgens 6A och 6B!

 

FREDAG 1/9

6A:

Bergums IF – Sveakurd FC 5-2

Partille IF SC – Bergsjö IF 2-8

LÖRDAG 2/9

6A:

Götaholm BK – Pushers BK 4-3

6B:

Solängens BK – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 4-2

SÖNDAG 3/9

Proletären FF – BK S:T Jakob 3-0

Landala IF – Högaborg Kärralunds FC 3-7

 

Toppstriden i 6A är som bekant delikat och den här omgången bjöd på ett par toppmöten. Serieledarna Tollered spände musklerna i torsdags genom att besegra överraskningen Bergsjön SK. I fredags svarade Bergums IF med att besegra konkurrenten Sveakurd FC med imponerande 5-2 hemma på Bergumsvallen!

Gästerna Sveakurd var dock hetare inledningsvis och ledde med både 1-0 och 2-1 men innan paus hade Bergum en 3-2 ledning. Hemmalaget kunde även göra både 4-2 och 5-2 i den andra halvleken och Erik Lundahls hysteriska målform håller i sig. Lundahl svarade för ett hattrick och har nu gjort åtta mål på två matcher!

Bergums Marcus Gylling sa så här om segern:

Riktigt tungsprungen plan efter allt regnande. Och vi är glada att vi fick spela på gräset då vi vet att vi är starka och orkar hålla uppe tempot! Matchen börjar böljande då jag tycker vi har bra koll på matchen men deras anfallare rinner igenom och går 1-0 men vi viker inte ner oss och lyckas göra 1-1 sen är de lite slarv som gör att Sveakurd kan göra 2-1! Men vi viker inte ner oss och gör både 2-2 och 3-2 innan halvlek! Sen är de väl lite ställningskrig i början av andra men när Sveakurd inte kommer framåt och orken börjar ta slut så drar de en hel del långa bollar som vi läser. Vi krigar ner dem riktigt bra och gör både 4-2 och 5-2! Riktigt bra lag insats! Ett stort plus är Erik som har kommit in! Precis en sådan anfallare vi behöver som är stor och stark! 8 mål på 2 matcher är grymt bra!”

Sveakurds Behar Tahiri hade följande att säga om förlusten:

Tung förlust men någonstans även en rättvis sådan då vi inte orkar spela i 90 minuter. Vi har oss själv att skylla då vi efter sommaruppehållet har haft en bedrövlig träningsnärvaro. Det speglar matchen. Vi orkar inte hålla ut de första 45 trots 2-1 ledning strax innan halvlek. I andra halvlek är det inget snack om saken, vi orkar inte springa i 90 min.

Segern skickar upp Bergum på en andraplats, en poäng och en match mer spelad än Tollered. Sveakurd har inlett hösten svagt med tre förluster mot toppkonkurrenter (Tollered, Bergsjön SK och Bergum) och laget är nu sexa. SFC har fortfarande en del matcher tillgodo på lagen framför och kommer säkert att klättra uppåt men den dåliga formen har gjort att seriesegern är körd.

 

Ett annat lag med toppambitioner är Bergsjö IF de tog en trea mot jumbon Partille IF SC som dock stretade emot ett tag. 2-2 var resultatet i paus efter dubbla mål av både Farid Runklint för Partille och Haidar Muhssin för BIF. Muhssin fullbordade dock sitt hattrick direkt i början av andra och sista halvtimmen rann det iväg och slutade med hela 8-2 till Bergsjö IF med Muhssin som fyramålsskytt. Iljir Krakoveti och Haris Dautovic svarade för två mål var.

BIF:s tränare Valon Hetemi sa så här om segern:

Innan matchen börjar bestämmer vi oss för att sätta hög press och vinna bollen högt upp på plan. När vi själva har boll skulle vi sätta ett högt tempo och försöka få så få avbrott som möjligt. Vi lyckas med pressen och skapar en del chanser men lyckas inte förvalta de chanser vi skapar. Och när vi väl har bollen går det långsamt, mycket boll transporter och lite fart, vi blir stillastående med boll och inbjuder till kamp där vi tyvärr är svagare. Detta speglar första halvlek och därför står det också 2-2 i halvlek. I andra halvlek rycker vi upp oss och lägger i en högre växel och sätter fart på bollen samtidigt som vi fortsätter med den höga pressen. Nu får vi utdelning och ger några snabba mål. Efter detta känns det som luften går ur Partille och de börjar ge upp annars tycker jag att Partille gör en bra match så länge det är ”match” och så länge de orkar. Sammanfattningsvis gör vi en dålig första halvlek där vi inte kommer upp i nivå, känns som vi inte är med när matchen börjar. I andra gör vi en bra halvlek och är ett helt annat lag med mycket fart, bra spel och gör hela sex mål.

Partilles Mathias Osterloh sa så här om förlusten:

”Vi kämpar på bra en halvlek sen tar konditionen och klassen ut sin rätt. Kort och gott. Vi slarvade väl lite i backlinjen på slutet så att de blev 2-3 mål för mycket.”

Bergsjö IF är trea, tre poäng efter ledande Tollered, och möjligen kan de två lagen och Bergum rycka ifrån lagen bakom lite. Riktigt intressant möte i nästa omgång när Tollered och Bergum möts.

Det verkar som Partilles nio 6A-liv kanske håller på att ta slut. Efter att ha krånglat sig kvar på målskillnad och ibland när andra lag dragit sig ur de senaste åren så ser det lite mörkt ut. Dock är både Götaholm och Lekstorp inom räckhåll men Partilles kvarvarande spelschema är tufft med topplagen Tollered och Bergsjön SK samt dubbelmöte med Sveakurd.

 

I lördags drogs nog en lättnadens suck i Gamlestan då Götaholm äntligen kunde kvittera ut tre poäng. GBK rivstartade matchen mot Pushers BK och ledde med 3-0 redan efter 12 minuter! Laget har fyllt på truppen lite och fått igång Kim Holm igen men även några spelare från nedlagda Gambianska IF. 1-0 gjorde dock Fenan Zemui medan Holm satte tvåan och 3-0 gjorde Nemanja Savovic med ett snyggt genombrott. Pushers närmade sig dock innan halvtid via dubbla mål av Leon McManus. I slutet av matchen kom även 3-3 (Zakaria Zerroud) men Götaholm hann svara och Savovic hittade fram till Zemui som satte 4-3 och gav Götaholm en livsviktig trepoängare!

GBK:s Shahram Mansouri sa så här om segern:

”Riktigt skönt. Vi började matchen riktigt bra och det var riktigt kul att spela så vi leder med 3-0 efter 15 minuter typ. Men så börja vi slarva i passningsspelet vi ligger efter och kommer ej upp i press. De börjar ta över mer och mer och gör 1-3 och 2-3 innan halvlek. I andra så höjer vi oss och kontrollerar matchen och har några bra lägen men sista passet sitter inte, och i mitt tycke så gör vi lite fel byten och försöker backa hem så de börjar ta över igen och i 85:e typ så gör de 3-3! Vi tänker att det inte är sant men vi höjer oss lite och i 90:e eller kanske 92:a så gör Nemo ett fantastisk jobb och serverar Fenan som lägger in 4-3! Så jävla skönt! Tycker att det var en rättvis seger även om de satt långt inne.

Det kommer fortfarande bli svettigt för GBK under resten av höstsäsongen men laget lämnade iallafall över jumboplatsen till Partille. Götaholm har ett ganska tufft spelschema med bland annat Tollered, SveakurdBergum och Bergsjön SK. Nyckelmatcherna kommer bli mot Croatia och Real Maskin där GBK kommer behöva trepoängare.

Pushers är åtta men kan inte riktigt känna sig säkra ännu med fyra poäng ner till Götaholm under strecket.

 

I 6B tog Solängens BK sin tredje seger på fyra försök efter sommaren. Ett lag som har en motsatt formkurva är SBK:s motståndare Syrianska/Arameiska som bara tagit en poäng under hösten. Aleksander Yildirim både inledde och avslutade målskyttet i matchen och är nu uppe i 27 mål! Problemet för Syrianska/Arameiska var dock bara att mellan Yildirims fullträffar gjorde Solängen fyra mål och vann alltså med 4-2.

Solängens Andreas Söderberg sa så här om segern:

”Skönt att vara inne på vinnarspåret efter förlusten mot City senast. Syrianska är tuffa att möta och har ett par riktigt duktiga killar att hålla koll på. De gör 1-0 relativt tidigt, men efter det målet så tycker jag att vi spelar upp oss. Kvitterar och tar även ledningen innan halvtid. I andra fortsätter vi rulla boll och mycket rättvist gör vi både 3-1 och 4-1. Sedan blir det lite tumult i slutskedet av matchen, men vi löser Syrianskas press och tar tre välförtjänta poäng!

Syrianska/Arameiskas Peter Faraj kommenterade matchen såhär:

”Mycket misstag på vår planhalva straffar oss direkt. Vi är i vår försäsong säger vi pågrund av nya spelare. Så kommer vi att satsa för nästa år, så det är mycket fys och lagarbete på träningarna. Matcherna tar vi som en träning också så förhoppningsvis så har vi 3-4 nya starka spelare med oss till nästa säsong där de kommer bli intressant.”

Segern gjorde att Solängen nu är femma då de klev förbi just Syrianska/Arameiska.

 

Serieledarna Proletären FF behåller sin enpoängsledning mot jagande FC Heden då de städade av BK S:T Jakob med 3-0 i söndags. Danial Khosravi och Manfred Oppong såg till att PFF ledde med 2-0 i paus och i matchens slutskede satte Nofal Yousif dit 3-0.

PFF:s kapten Henrik Källén sa så här om segern:

Vi spelar stundtals fint i första, går ifrån till ledning 2-0 genom Dani Khosravi som påpassligt nickar in en frisparksretur och Manfred Oppong som skallar in ett fint inlägg från Wassim Jawad. De bränner en straff i första och är farliga på hörnor och övriga fasta situationer under andra halvlek. Vi håller dock undan och Nofal Yousif hänger istället dit en frispark i slutet. 3-0, en match närmare.

S:T Jakobs tränare Roni Mezo kommenterade förlusten på följande sätt:

Fina förutsättningar. Vi kommer med ett gott självförtroende då vi är det enda laget hittills som tagit tre poäng mot just PFF. Matchen inleds försiktigt från båda håll utan några farliga chanser. PFF har många väldigt bolltrygga spelare och vi bjuder på en frispark utanför straffområdet. Den slås mot bortre krysset, studsar i ribban och på returen står vi fyra personer och tittar på när en ensam röd gubbe sätter dit den. Vi kommer upp på banan och börjar skapa mer. På en kontring utökar PFF efter ett fint inlägg och nick till 2-0. Gustav Brengesjö får en superchans till reducering när målvakten tappar bollen men blir avblåst för frispark. Några minuter senare fälls Carl Magnus och får straff som tyvärr går i stolpen, första straffmissen på sisådär 25 år. I paus bestämmer vi för att öka tempot och det lyckas vi med. Skapar chans på chans och har två bollar som dansar på mållinjen. Efter 65′ går tempot ner en bit igen. Sista som händer är en frispark som Nofal får in i första krysset.

PFF alltså i topp och S:T Jakob åtta.

 

Landala IF hade chansen att haka av Rambergets SK och Högaborg Kärralunds FC lite i bottenstriden när laget mötte just HKFC. Det blev dock en rykande förlust hemma på Guldheden SödraHögaborg kunde vinna med hela 7-3! Efter 27 minuter hade HKFC hunnit med att göra tre mål men även få en kille utvisad! Två mål av Niclas Oscander innan paus gjorde att Landala hade häng inför andra men istället kunde Högaborg göra både 4-2 och 5-2. Matchen slutade alltså med en 7-3 seger för HKFC och David Björegren satte inte mindre är tre strutar!

I botten av 6B står nu tre lag på nio poäng: Landala, Ramberget och Högaborg! Viss fördel dock för LIF då laget har två matcher mindre spelade än bottenkonkurrenterna men samtidigt har laget kvar att möta seriens fyra bästa lag. Noterbart när det gäller spelschemat är att Högaborg och Ramberget möts i sista omgången!

 

/Rasta