Vi köttar vidare. Helgens 6C bjöd på en hel del målkalas, särskilt för seriens två topplag!

 

Så här gick det!

LÖRDAG 2/9

AIF Göteborg – SK Argo 2-6

Hönö IS – Solväders FC 8-3

SÖNDAG 3/9

Sandarna BK – Brämaregårdens FC 17-0

Gunnared KIF – Fröjdens FK 1-2

 

I lördags kunde SK Argo fortsätta sin fina höstform när laget vann sin fjärde raka match, denna gången i derbyt mot AIF. Efter en jämn och stundtals hetsig första halvlek var ställningen 1-1. Mathias Sondell gav sedan Argo ledningen tidigt i den andra halvleken men AIF svarade direkt genom Dennis AkpabioArgo var dock starkast sista halvtimmen och gjorde matchens sista fyra mål, bland annat två från Kristoffer ”Koffe” Jonsson som nu är upp i 14 fullträffar.

AIF:s målvakt Gustav Wermcrantz Forsström sa så här om matchen:

Argo är ett tungt, rakt fysiskt spelande lag. 6-2 är för stora siffror men klar rättvis seger. AIF fick mittgältsnavet Joel skadad med en lårkqka i paus vilket gjorde att AIF:s anfall blev väldigt uddlösa och korta. Argo kunde komma i våg efter våg. Första halvlek är bland de grinigiaste jag sett. Pappa Rasta saknades förmodligen på plan för att hålla uppe en fair standard. Det lugnade ner sig avsevärt i andra.

Argos matchrapport hittas HÄR.

Argo är femma men har häng på några platser uppåt i tabellen. AIF är näst sist och då lagen precis framför (Gunnared och Brämaregården) inte vinner heller så lever hoppet fortfarande om nytt kontrakt. AIF har kvar att möta Brämaregården och jumbon Solväder och där har vi nyckelmatcher om det inte ska bli division 7 igen nästa år.

 

Toppen mot botten, då blev det målkalas. Tvåan Hönö IS hade inga problem att besegra jumbon Solväder. 8-3 blev det efter 4-0 efter 25 minuter och HIS Carl Wiklander svarade för ett hattrick! Tyvärr verkar det som det var lite stökigt och nära att matchen inte spelades klart.

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om matchen:

”En match att glömma och begrava någonstans där inte solen lyser. Det gjorde den dock över Hönö Arena och motståndarna Solväder överraskade med att vara där i god tid och göra en riktig uppvärmning. Där och då hoppades man att det skulle bli en trevlig tillställning. Glödhete Erik Sennerstam gör 1-0 tidigt och när Starke Arvid gör 2-0 så gick topplocket på ledaren i Solväder. Det skall sägas att målet föregick av en misstänkt offside så viss frustration kan jag förstå. Tyvärr fortsatte ledaren att utsätta domaren för hårt tryck och efter bara 10 minuter valde domaren att bryta matchen då situationen blev hotfull mellan ledare/domare. Efter en lång övertalning av både Solväders och Hönös spelare så ändrade domaren beslutet och matchen kunde fortsätta men matchen kändes död tidigt. Målen fortsatte att trilla in både framåt och bakåt och flera av dem efter uteblivna avblåsningar så det blev en viss frustration i bägge lagen. I paus stod det 5-1 till Hönö efter ytterligare ett mål av Starke Arvid, matchen gigant Jesper Svensson och målkungen Wiklander. Vi bytte av våra hetaste spelare för att lugna matchen och göra den enklare för domaren att döma. Om inte matchen var död innan så blev den det definitivt i andra halvlek som mest spelades av. Wiklander gör två mål till i slutet av andra och Solväder reducerar både på straff och frispark i slutet. Jag vet inte om det är några av Solväderkillarna som läser här men vill i alla fall tacka dem för att de försökte stötta domaren när denne bröt matchen. Som vän till ledaren i Solväder så vet jag att han gör ett enormt jobb ute i Biskopsgården. Det är synd bara att det ofta blir hetsigt när han är vid sidan och det tar bort en stor del av glädjen vissa dagar.”

Tvåan Hönö får fortsätta att jaga Sandarna i toppen och Solväder är sist. Det är dock inte alls kört och laget har faktiskt sitt öde till viss del i egna händer. SFC har nämligen kvar att möta alla de tre lagen framför (AIF, Gunnared och Brämaregården).

 

Möjligen trodde Hönö att de skulle knappa in lite målskillnad på serieledarna Sandarna i och med sin 8-3 seger i lördags. Söndagen bjöd dock på ett ännu större målkalas när Sandarna pulvriserade stackars Brämaregården med 6A-siffrorna 17-0! BFC kom dock till start med bara åtta spelare! Mikael Johansson och Filip Andersson gjorde fem mål var för SBK.

SBK:s Hannes Palmberg sa så här om den lite märkliga segern:

”Cred till Brämaregården för att de ställer upp trots att endast 8(!) spelare dyker upp till matchstart. Vi gör 1-0 efter 2-3 minuter tror jag och sedan rullar det på. Första målet är väl viktigast i sådana här matcher. Sedan fortsätter vi bara köra på och det står 12-0 i halvlek. Annars inte så mycket och säga, konstig match att spela.”

SBK leder serien, en poäng före Hönö, och inte oväntat med en betydligt bättre målskillnad. BFC är nia och kan inte riktigt känna sig säkra ännu.

 

Fröjdens FK har haft en svår start på hösten då de mött seriens två bästa lag men imponerade när de, som första lag, plockade poäng mot Sandarna i förra omgången. 2-1 segern i söndags mot Gunnared KIF var kanske inte lika imponerande men den gav tre poäng! Viktor Bäckström satte 2-0 i mitten av den andra halvleken och Gunnared kom inte närmare än en reducering.

FFK:s Jonathan Mattsson sa så här till bloggen om matchen:

”I matchen mot Gunnared gör vi jobbet som behövdes för att få med oss våra första tre poäng på ett bra tag. Gunnared har många bra tekniska spelare i sitt lag, men vi i Fröjdens låg oftast rätt i försvarsspelet och löste situationerna. Offensivt skapade vi många vassa lägen och med lite mer skärpa hade vi kunnat avgöra matchen tidigare, men tre poäng är vi glada för!”

FFK är sjua och Gunnared lever lite farligt som tia.

 

/Rasta