Dags för 6D och helgen bjöd på en skräll och Warta upp i serieledning utan att spela!

 

Så här gick det:

FREDAG 1/9

Bosna IF – Bjurslätts IF 0-0

LÖRDAG 2/9

IF Warta – Hermansby IF 3-0 (WO)

Hälsö BK – FTU 7-3

SÖNDAG 3/9

Backatorp IF – Diseröd SK 3-2

 

Varken Bosna IF eller Bjurslätts IF har så mycket att spela för och kanske det förklarar fredagens mållös tillställning på Länsmansgårdens IP.

Bosnas Mirza Budimlic sa så här om matchen:

”En tight match, mycket kamp om boll och mycket kamp på mittfältet. Vi är snäppet vassare när det gäller målchanser men annars en jämn kamp.”

Bosna är sexa och Bjurslätt nia i 6D-tabellen.

 

I lördags var både ettan FTU och tvåan Warta i farten. Eller rättare sagt de skulle ha varit det. Wartas motståndare Hermansby kunde dock inte få ihop folk och det blev en WO-förlust för HIF istället. Åsikterna verkade gå isär lite gällande om matchen kunnat/borde flyttats.

Hur som helst betydde det tre pinnar till Warta och noll till Hermansby. HIF är illa ute i botten och har fem poäng upp till Diseröd ovanför strecket. Warta upp i serieledning!

 

Topplaget FTU åkte på en riktigt jobbig förlust borta mot Hälsö BK Stuvö Backe! FTU verkade vara varpå båten då de låg under med 0-4 efter en halvtimme. FTU fick väl lite kontakt i mitten av andra men HBK svarade och vann med klara 7-3 till slut! Emil Johansson blev tremålsskytt för hemmalaget.

FTU:s Oguz Acikgöz sa så här om förlusten:

En dag där ingenting stämde. Vi blev sena, hade dålig uppvärmning och fick en katastrofal start på matchen. Svårt att få ihop lag dessutom, resulterade i att mitt namn fanns bland avbytarna. Men inga ursäkter, vi var inte på tårna de första 10 minuterna och Hälsö satte tre av de första tre lägen de fick. Vi jobbade in oss i matchen så småningom men slarvade i försvaret genom hela matchen. Vi gjorde en bättre andra halvlek och hade bra tryck en period. Vid ställningen 4-2 hade vi en nick i ribban, ett blockerat skott på mållinjen och en fin räddning av Hälsös målvakt på ett skott. Ett mål där så hade vi nog vänt matchen men istället gjorde Hälsö 5-2 efter slarv i backlinjen och sen gick luften ur oss. Vi får ta oss i kragen och höja oss i de återstående sex matcherna om vi ska ta hem serien.

FTU tappade i och med förlusten initiativet till Warta som nu leder 6D med två poäng. Hälsö är femma efter en stabil start på hösten.

 

I söndags kunde även Backatorp besegra Diseröd med 3-2Hasudin Muratovic satte både 2-0 och 3-0, på var sin sida om halvtidspausen, men DSK kämpade sig tillbaka. Trots att DSK drabbades av en utvisning stod det 2-3 med kvarten kvar men närmare än så kom dock inte DSK.

DKS:s Daniel Broman sa så här om förlusten:

Inte en självklar match, avgörs på grund av inviduella misstag och en tunn trupp från vår sida. Vi krigar i sista minut för ett 3-3 mål men förgäves. Men vi har chans till revansch inom en snar framtid då vi skall spela våran försenade vårmatch. Och det ser vi fram emot.

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om matchen:

”Första halvlek är en jämn tillställning, men tycker endå vi är det bättre laget spelmässigt och har flest chanser. Vi kommer till pausvilan med 2-0. I andra halvlek så tappar vi lite av vårat spel. Vi missar en straff men gör ändå 3-0 kort därefter. Diseröd får en man utvisad, vi börjar slarva och börjar se trötta ut. På något sätt med en man mindre så lyckas Diseröd ta sig tillbaka i matchen och sätter både 3-1 och 3-2. Vi har bara oss själva att skylla och skulle ha ”stängt” matchen mycket bättre, onödigt spännande i slutet. Diseröd ska dock ha en stor eloge för upphämtningen till 3-2 och dom slutar aldrig kämpa. Vi har en del viktiga spelare avstängda/sjuka idag och får återigen spela två spelare från vårat P02 lag, roligt att se dom! Skönt med en vinst.”

BIF är sjua medan DSK är tia och behöver några poäng till innan kontraktet kan säkras.

 

/Rasta