Självklart betar vi också av våra två division 7-serier!

 

LÖRDAG 2/9

7A:

Nödinge SK – Andalus IF 6-4

Kurdistan SF – Rödbo IF 6-1

Fotö GoIF – Angered SK 6-2

Surte IS FK – Lövet/Johannebergs IF 1-1

7B:

Slottsskogen/Godhem IF – Chamlers Studentkårs IS 6-1

SÖNDAG 3/9

7A:

Gothenburg Celitc FC – Västkurd BK 1-2

 

Surte IS FK var helgens förlorare i 7A då alla tre topplagen framför vann sina matcher!

Tvåan i tabellen, Nödinge SK, kunde besegra Andalus IF i en svängig och målrik match. AIF tog ledningen men sen tog NSK tag i matchen och släppte aldrig taget efter det. Matchen bjöd på fyra tvåmålsskyttar: NSK:s Mohammed RamadanEmanuel KollénIbrahim Jakupovic samt AIF:s Aras Ghaderi.

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om segern:

Det var en match som stundtals var väldigt ojämn , om man tittar på det ur Nödinge SKs perspektiv. Vi borde kunna hålla en mycket jämnare nivå och avgjort matchen med mycket större marginaler. Vår koncentration var inte på plats alla gånger och det ledde till en hel del lägen som missades, som i sin tur var självklara. Vi kan inte heller säga att vi gjorde en usel match, då vi var laget som fick med sig tre väldigt viktiga poäng som betyder mycket inför slutet på serien som närmar sig.

NSK är som sagt tvåa och AIF är tia.

 

Kurdistan SF hade inga problem att besegra bottenlaget Rödbo IF hemma på Bläsebovallen i lördags. 1-0 i paus blev till slut 6-1 efter bland annat tre mål av Basher Khalid Ali.

KSF är femma och RIF elva.

 

Fotö hade inte heller några större problem att plocka tre poäng mot jumbon Angered SK. Ö-laget hade 2-0 i paus och avgjorde sedan helt med två mål direkt i andra. Mikael Beckius blev tvåmålsskytt för Fotö.

Fotö är trea i tabellen och ASK är sist.

 

Surte missade lite chansen att hänga med i toppen då laget spelade 1-1 mot Lövet/Johanneberg i lördags. Henrik Larsson gav Lövet ledningen efter en halvtimme och med kvarten kvar satte Jesper Garvetti 1-1.

Lövets Rino Wiger sa så här om matchen:

En jämn och hård match där vi inleder klart bäst och spelar riktigt bra första 20-30 minuterna. Surte kommer mer in i det allt eftersom, med sitt närkampsspel och kämpande. Deras nummer 10 var riktigt kvick på topp och ställde till problem för försvaret. Vi tog ledningen förtjänt genom en halvvolley från Henke och hade ett antal lägen till utan att lyckas omvandla det till mål. Andra halvlek är jämnare och fulare, där det är fruktansvärt mycket efterslängar, som Surte till slut får ett rött kort för. De lyckas också göra 1-1 efter ett välplacerat skott som letar sig förbi vikarierande Tom Andersen i målet. Efter deras kvittering och röda kort är det Hawaii och det är mest krig. 1-1 känns som ett relativt rättvist resultat och ett steg framåt för vår del efter en knackig inledning på hösten.

Surte är fyra men har nu hela tio poäng upp till ettan Västkurd. Lövet är nia.

 

I söndags kunde 7A.s serieledare Västkurd BK ta ännu en seger men det satt ganska långt inne. 2-1 blev det till slut mot Celtic efter två tidiga mål från VBK.

VBK:s kapten Robert Mackinovski sa så här till bloggen om matchen:

”Matchen idag började som sagt enligt förväntningarna. Vi rullade och hade kommandot. Ja, vi skulle som sagt ta tre ”lätta” poäng. I halvleksvilan pratade vi om att Celtic började gå på knäna. En match som var väldigt ful och hård från deras sida och ja de fick ett välförtjänt rött kort. Vi hade allt som talade för oss men istället för att avgöra matchen bjuder vi in Celtic istället och vi gör en av våra sämsta halvlek för i år. Men som sagt vi vinner välförtjänt ändå om vi gör kanske en av säsongens sämsta halvlek.”

VBK kvar i toppen av serien med fyra poäng ner till NSK. Celtic är sjua.

 

Bara en match i 7B i helgen och där tog SG en efterlängtad seger mot Chalmers. SG hade en tuff vår och blev aldrig det topplaget som bloggen trodde. Uppenbarligen lossnade det lite mot Chalmers iallafall. Det stod 1-1 redan efter en kvart men i paus hade SG 3-1 och i andra gick man ifrån. Isac Wedin Gluhic och Erik Sundstedt blev tvåmålsskyttar för SG.

SG:s kapten Albin Westerlund sa så här om matchen:

Vi gör vår bästa match för i år. Efter de senaste två matcherna med förlust mot Järnbrott och kryss mot Menisken så kändes det nog för många i laget att Chalmers var klara favoriter idag, lägg där till att Chalmers krossade oss i våras med 6-1. Av dessa anledningar kunde vi alla gå ut på plan avslappnade utan nervositet som infunnit sig i tidigare matcher. Första halvlek tycker jag att vi är klart bättre då vi rullar bollen bra inom laget och kommer till många heta chanser. Även om Chalmers kvitterar så tappar vi inte taktpinnen utan gör 2-1 och utökar till 3-1. I andra halvlek fortsätter vi att skapa mycket chanser och tillslut är siffrorna 6-1 till oss när domaren blåser av. Så sammanfattningsvis tar vi verkligen revansch på Chalmers sen vårmatchen. Detta var en otroligt härlig vinst för oss.

SG är sexa och Chalmers tvåa.

 

/Rasta