SK Argo tog emot Önnereds IK denna regnig onsdag på Gröna Vallen. Vårmötet mellan lagen slutade oavgjort och det skulle även detta möte göra.

 

SK ARGO – ÖNNEREDS IK 3-3 (1-1)

1-0 (ca 3)

1-1 Gustav Dovstad (Marcus Lindqvist) (ca 25)

2-1 Kristoffer Jonsson (Calle Barkebo) (ca 55)

3-1 Michael Svensson (70)

3-2 (ca 80)

3-3 (ca 90)

 

Det blev en hel del ändringar jämfört med derby-segern mot AIF senast och så här såg Argos lag ut:

 

Moberg

Barkebo-Maggan-Skärhamn-Kendal

Kalle P-Rasta(C)-Sondell-Gustav

Koffe-Lindqvist

 

Bänken:

Ferm

Emilio

Svensson

Åman

Gustavsson

 

Målvakten Daniel Moberg gjorde sin a-lagsdebut för klubben och gjorde det bra. Calle Barkebo var tillbaka som högerback och Magnus ”Maggan” Andersson och Daniel ”Skärhamn” Samuelsson spelade centralt. Kendal ”Ken-doll” Ulusoy klev in som vänsterback. Kalle Pettersson och Gustav Dovstad tog hand om varsin kant och Fredrik ”Rasta” Airosto och Mathias Sondell spelade centralt. Marcus Lindqvist och Kristoffer ”Koffe” Jonsson bildade anfallsduo. Bänken var fem man stark och bestod av Martin Ferm, Jesper Åman, Michael ”Läget då?” Svensson, Emilio Suares Ardiles och Jonas ”Mustavsson” Gustavsson.

 

Matchen började väl lite trevande på den delvis vattenfyllda planen och det konstanta regnandet. Argo hade några halvpigga anfall (bland annat hade Koffe något halvläge i straffområdet) men sen gjorde ÖIK 1-0 ganska tidigt. ÖIK sökte matchen igenom bollar ut på sin vänsterkant och duktige Simon Frindi. Möjligen var det just Frindi som skickade in bollen i straffområdet och Argo rensar men bollen landar inte längre än precis utanför straffområdet och en ÖIK-spelare (möjligen Andreas Säfström) och får på en bra träff med vänstern och bollen går i mål!

Argo spelar väl upp sig lite efter målet och hade väl sin piggaste period i matchen (vilket i och för sig inte säger så mycket). Det skickades in lite inlägg, Lindqvist och Koffe får lite bollar att jobba med och Argo har en hel del hörnor. Kvitteringen kommer även i detta läget när Koffe hittar Lindqvist i djupet. Han och målvakten når bollen samtidigt och efter lite flipperspel hamnar bollen hos Gustav som kan lägga in den i öppen kasse.

Resten av halvleken (och ännu mer i den andra) så faller Argo ganska djupt och ÖIK är det laget som har boll. Argo hotar egentligen bara på omställningar och oftast så slarvas de bort. Trots spelövertaget så skapar väl inte ÖIK jättemycket kanonlägen utan mest halvchanser och ofta är det Frindi på högerkanten som hotar. Moberg i Argos kasse får boxa undan några inspel och några hörnor blir halvfarliga. Ett inspel blir riktigt farligt när bollen går förbi två helt fria ÖIK-spelare medan Argo ropar på offside.

1-1 i paus alltså i en ganska kall, regnig och halvdålig fotbollsmatch.

 

Den andra halvleken känns som världens längsta och det blir lite komiskt när en Argo-spelare frågar hur långt tid som gått och det gått tio minuter. Matchbilden för den andra halvleken är ett spelförande ÖIK (som dock till en början inte skapar så mycket) och ett Argo som mest rensar bollar och ibland blixtrar till med någon halvomställning.

Argo får dock 2-1 ganska tidigt. Barkebo dunkar upp en boll som Koffe löper med snyggt och behärskat kan rulla in till 2-1. Argo har väl egentligen inget eget spel alls utan det blir mest chansbollar uppåt. Önnered spelar med men fastnar ofta då Argo är ganska kompakta i sitt försvarspel. I mitten av den andar halvleken får Argo en frispark en liten bit in på offensiv planhalva och inbytte Michael ”Läget då?” Svensson skickar iväg den mot mål. Bollen seglar igenom ett straffområde fullt med spelare men ingen rör bollen och den landar precis nere vid stolproten och Argo har plötsligt 3-1! Svenljungas Maradona har gjort det igen!

Känslan nu var att Argo, trots en ganska usel match, ändå skulle kunna komma undan med tre nya pinnar och sin femte raka seger. Laget föll ganska djupt och ett tag kändes det som om det enda Argo gjorde var att rensa och då hamnade ofta bollarna rakt på en ÖIK-spelare eller ut till inkast.

ÖIK hade mycket boll men skapade inte till en början så mycket. Istället hade faktisk Argo några bra omställningslägen som dock slarvades bort med dåliga beslut.

Matchklockan tickade på och ÖIK fortsatte att försöka trycka på och det närmade sig väl en reducering. ÖIK får ett friläge och spelaren rundar Moberg och lägger bollen mot mål men på mållinjen rensar Kendal!

Med kanske tio minuter kvar får ÖIK in en reducering. En frispark från ÖIK:s högerkant landar på bortre stolpen och en ÖIK-spelare kan trycka in bollen. Självklart full fart på ÖIK efter detta och det sista som händer i matchen är att ÖIK får en hörna som skarvas på första och 3-3 bollen trycks in i mål!

 

Det går väl att se den här matchen på flera olika sätt. Självklart surt att tappa 3-1 till 3-3 under matchens sista tio minuter. Samtidigt gör Argo en av sina sämre matcher och har knappt något ordnat spel under hela matchen. ÖIK hade betydligt mer ordnat spel och ett oavgjort resultat var absolut inte orättvist. Känslan är väl även att Argo har fått med sig ganska mycket i matcherna hittills med bland annat 3-2 mot Härlanda som kom i matchens sista minut. Över en hel säsong brukar sådant jämna ut sig.

Precis som med 0-0 matchen i våras så var det nog två besvikna lag som båda ansåg att det borde vunnit. ÖIK visade moral när de fortsatte att kötta på fram till slutsignalen. Laget har några duktiga gubbar med Frindi, lagkapten Tenggren och några fina fötter i backlinjen.

 

Ska vi leta fram något positivt bland vattenpölarna så får det väl vara att Daniel Moberg gjorde en pigg debut mellan stolparna och kul att Kendal är tillbaka på planen.

 

/Rasta