Vi kollar till hur det gått i veckans matcher hittills!

 

MÅNDAG 4/9

5A:

Hisingen FC – Romelanda UF 0-2

TISDAG 5/9

6A:

Lekstorps IF – Sveakurd FC 2-6

6B:

Fässberg IF – Landala IF 4-1

Göteborgs City FF – Högaborg Käralunds FC 2-0

6D:

IF Vardar/Makedonija – Hälsö BK 2-3

ONSDAG 6/9

5A:

Angered MBIK – Älvängens IK 2-4

6B:

FC Heden – Solängens BK 2-3

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Göteborgs SIF 1-2

6C:

SK Argo – Önnereds IK 3-3

Knippla IK – Fröjdens FK 0-1

7A:

Lövet/Johannebergs IF – Fotö GoIF 1-1

Kurdistan SF – Elisedals IS 7-2

7B:

Järnbrotts IF – Menisken IF 3-1

 

I 5A har det spelats två matcher i veckan och både Älvängen och Romelanda tog viktiga segrar i jakten på säkrat nytt kontrakt.

Romelanda kunde lämna Backavallen i måndags med tre poäng efter att hemmalaget Hisingen FC besegrats med 2-0. Max Harris och Henrik Björnrud fixade segern med sina mål i den andra halvleken.

Just Björnrud sa så här om segern:

”De känns skönt att inte ligga i botten och kriga hela tiden så detta var en grymt viktig seger! Vi krigar på bra hela matchen, Hisingen är ju helt klart de bollförande laget men vi såg till att kontra in två mål, när de stod 1-0 så tänkte jag att de blir som vanligt att motståndarna gör 1-1 och vi tappar poäng. Men inte denna gången de känns gött att få sätta 2-0 i 87:e och döda matchen! Jag är riktigt nöjd med vår prestation.”

HFC:s Paolo Rossi sa så här om förlusten:

”Vet faktiskt inte vad jag ska säga. Är en match vi ska vinna, sett till skapade chanser. Men vi missar och slarvar på tok för mycket sista tredjedelen. Men Romelanda gör det bra, absolut, skapar sina lägen via kontringar och jag ska absolut inte ta ifrån dem deras enorma kämpainsats. Så det är bara att gratulera dem.”

Segern gör att RUF klev om bland annat HFC och är nu sjua. Hisingen är nia.

 

Älvängen tog alltså också en viktig seger, även den på bortaplan. Angered MBIK besegrades med 4-2 på Lövgärdesplan. Hemmalaget tog dock ledningen i mitten av den första halvleken innan ÄIK svarade med två mål innan paus. Eglinor Zaimi ökade på till 3-1 för ÄIK tidigt i den andra men Darko Kraljev reducerade nästan omgående. Slutet av matchen blev händelserik med två röda kort för AMBIK innan Jesper Knaving satte 4-2 på straff.

ABMIK:s Alisan Agac sa så här om matchen:

”En dålig match av oss men inte rättvis resultat. Inte mycket att säga, en förlust som var jobbig”

Angered är dock fortfarande femma och precis bakom, på en sjätteplats, återfinns ÄIK.

Segrarna för både Romelanda och Älvängen gör det riktigt tufft för jumbon Öjersjö (som fortfarande ligger matcher efter). Mängden scenarion där ÖIF håller sig kvar minskar och i nuläget är det IK Zenith som ser ut att vara en av få räddningsplankor som ÖIF har kvar. Men då måste självklart Öjersjö börja vinna lite matcher och då hjälper det till exempel inte att ha formstarka Utbynäs SK på bortaplan i nästa match.

 

En 6A-match i veckan där Sveakurd FC fick lite revansch efter förlusten mot Bergum i förra omgången. Bergums grannar Lekstorp fick ta den smällen när SFC vann med 6-2. Sveakurd hade en riktigt bra period i mitten av den första halvleken där de gjorde tre mål på 10-12 minuter, ett resultat som stod sig till paus. LIF kröp dock närmare i den andra halvleken med två reduceringar men SFC svarade direkt när Saman Herish Ahmed (det första av hans två mål) satte 4-2 och det blev inte mer spännande. Ett rött kort för LIF och två mål till för gästerna avslutade matchen.

Sveakurd är nu femma och får jaga vidare uppåt. LIF är mitt uppe i en bottenstrid och ligger just nu en poäng före Götaholm, under strecket.

 

Det har varit en hel del 6B i veckan med några riktigt intressanta resultat!

Vi kan börja med att konstatera att både Fässbergs form håller i sig. 4-1 mot Landala betyder att laget nu är uppe i sju raka matcher utan förlust och fyra raka segrar efter sommaren. Sviten med att inte släppa in mål spräcktes dock och slutade väl på runt 600 minuter.

FIF:s Egil Edberg sa så här om segern:

Jag tycker vi börjar matchen trevande. Vi har mycket boll men Landala gör det bra och stänger ytorna i uppspelsfasen. Vi tar ledningen efter en kvart på ett lite turligt men väldigt snyggt sätt. Resten av första känns låst då vi slarvar endel med uppspelen.  Andra halvlek gör vi det bättre och luckrar upp Landalas försvar på ett snabbare sätt. 2-0 kommer bara 5 minuter in. Landala lyckas kvittera med en nick efter frispark. Efter det var det några minuter av Landalapress men vi lyckas hålla ihop laget bra och de skapar inte direkt några jättefarligheter. Vi gör 3-1 och det känns som matchen punkteras. 4-1 gör vi efter en hörnvariant och det blev också slutresultatet. En fullt godkänd insats. Skönt att kunna vinna även om spelet låste sig i perioder, framför allt i första halvlek.

FIF är fyra med häng på trean GSIF. Värre för Landala som har samma poäng som både elvan Högaborg och tolvan Ramberget.

 

Högaborg Kärralund tog en ovanlig seger i förra omgången när de körde över Landala med 7-3 och plötsligt fanns chansen att ta sig över strecket och drömma om nytt kontrakt. Göteborgs City ville dock annat och kunde vinna med 2-0 på Överåsvallen i tisdags. 1-0 kom tidigt i första (Axel Wendt) och 2-0 kom tidigt i andra (Oscar Olander Steen).

Citys målvakt Kim Jonasson sa så här om segern:

”Match mot ett Högaborg som kom från en galen 7-3-seger med en man mindre i 1 timme mot normalt sett målsnåla Landala bara två dagar tidigare, nytt självförtroende men även trötta ben spekulerade vi i. Vi kom dock till spel med en rätt stark/ordinarie trupp (några saknas alltid) efter manfall senaste matcherna innan. Hoppades absolut på tre poäng mot ett lag vi spelat mot ofta senaste åren i både sjuan och sexan. Högaborg startade med hög press och mycket löpande från både mittfältare och anfallare, vi hade svårt att få igång vårt passningsspel och kombinationspel och slog ofta bort bollen hela halvleken igenom. Dock fick vi ett relativt tidigt ledningsmål då en lång boll in i straffområdet missbedömdes av deras målvakt som kommer på mellis, Axel löper in från kanten, är först på bollen och med första touchen tar den förbi målvakten och rullar in 1-0 i öppet mål. Högaborg har egentligen bara en kvalificerad målchans på hela matchen, en frispark i första halvlek där jag som målvakt tror på inlägg och tar ett steg ut men deras spelare skjuter istället en riktigt fin, hård böj över muren och jag får sträcka ut rejält i slängningen men den tar utsida stolpe till inspark som tur var. Vi gör några byten i halvtid och supersub Steen har inte varit på plan många minuter innan han är längst fram och petar in 2-0 efter fina löpningar och passningar genom laget och fram till målområdet. Det händer inte jättemycket mer i matchen, vi håller ihop det bra och tillåter inga chanser även om vi verkar bli nervösa när Högaborg får en gubbe utvisad efter två gula. Vi lyckas bättre med vårt spel i andra och deras målvakt får göra en riktigt snygg räddning och vi skapar några chanser till men inga fler mål.

Tre poäng som betyder dels att vi etablerat oss som ett mittenlag med bottenstriden 12 poäng bort och dels att vi nu slagit klubbrekord med antal poäng i sexan (förra säsongen tog vi 18) när vi i och med segern gick upp på 21 pinnar. Vi spelar som ett lag och även när spelet inte stämmer i första så håller vi ihop det och är stabila. Många gör bra, stabila insatser men som målvakt får jag ändå hylla vänsterback Palmi som stänger sin kant helt defensivt och är samtidigt ett av våra största hot framåt med sina löpningar och inlägg.”

City på en stabil sjundeplats medan Högaborg Kärralund får jaga vidare. Laget är elva i skrivande stund och har tyvärr (för deras del, både Heden och Proletären kvar att möta. I sista omgången möts dock HKFC och bottenkollegan Ramberget.

 

I gårdagens 6B skrällde det till ordentligt när Solängens BK besegrade topplaget FC Heden med 3-2! Visst har SBK haft en stabil säsong och inlett hösten bra men att de skulle rå på ett Heden som jagar förstaplatsen var det nog ingen som trodde!

Heden hade dessutom 2-0 i paus efter att Kim Nordström satt ettan och SBK bjudit på ett självmål precis innan halvtidsvilan. Solängen kämpade sig dock tillbaka och Nichlas Cox reducerade i början av andra och sju minuter senare stod det 2-2 efter mål av Martin BodinChristoffer Hermansson blev sen matchhjälte med tio minuter kvar!

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om skrällen:

”Ja vad ska man säga egentligen. Kvällens match lär inte gå till historien som vår bästa spelmässigt, men vi viker inte ned oss utan med ett jävlarenamma, kämparglöd och ett par individuella prestationer så vänder vi ett 0-2 underläge till seger. Heden börjar bäst och trycker på rätt rejält första 15-20, 1-0 kommer på ett kanonskott utanför straffområdet. Vi försöker sticka upp på ett par lägen, men inget direkt farligt. Sista som händer i första halvlek är att de gör 2-0. I andra gör vi ett par ändringar och när Niclas Cox skickar in en pastej från halva plan så får vi kontakt. Bodin sprintar ifrån på sin kant ovh helt plötsligt har vi kvitterat! Heden känns chockat och jag tycker att vi har bra koll på dem, i 80:e minuten serverar Cox Christoffer Hermansson som når högst och matchen är vänd. Sista 10 trycker Heden på rejält, Adam i mål räddar oss gång på gång med ett par vassa räddningar! Stor eloge till hela laget, kul att ha fyra nya gubbar med i truppen ikväll och ingen dålig match att starta sin SBK karriär på!”

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om matchen:

Finfin första halvlek där vi skapar väldigt mycket och ska ju såklart ha punkterat matchen. Till andra halvlek ska vi såklart bara fortsätta i samma spår men krånglar till det. De får en reducering ganska snabbt in i andra halvlek (otroligt snyggt måste man säga, en lobb från 30 meter). Efter det så känner de såklart att de har chansen. Deras kvittering kommer till när vår vänsterback precis blir skadad och vi tappar motmedlet mot deras snabba ytter som kan sprinta ifrån oss. 2-3 ska inte behöva hända då de lyfter in en frispark nästan från mittlinjen, där ska vi såklart ha en gubbe som stänger första ytan så inte den farliga bollen kan komma in där. Solängen kämpar på bra och är inte alls ofarliga när de får backa hem med hela laget och ställa om. Ett extra plus till deras målis med som gjorde några riktiga idioträddningar och fick i parti och minut höra att han var kungen av sina medspelare och en målvakt som är inne i ”zonen” vill man inte emot sig när man ska jaga kvittering. Plus till deras målvakt som sagt och till Viktors första halvlek där han är dominant och inte slår bort en pass. Nu blir det till att landa lite och inte kippa efter andan varje match. Var i liknande situation förra året och då löste vi åtta raka så bara att komma igen!

Heden är en poäng efter Proletären i toppen men då har PFF en match tillgodo och de möter jumbon Ramberget. Både PFF och Heden har några luriga matcher kvar så spänningen finns kvar. Både Heden och PFF har formstarka Fässberg kvar att möta och PFF har även ”Studenterna” och just skrällgänget Solängen. SBK är för övrigt femma i tabellen just nu.

 

Bakom toppduon i 6B slåss Fässberg och GSIF och ”Studenterna” fixade tre poäng i veckan efter 2-1 mot Sjövalla FK-Mölnlycke IS. Matchen alla tre mål föll inom matchens första 18 minuter! Mattias Dotevall satte 1-0 för GSIF redan efter tre minuter och John Gelotte kvitterade innan Johan Karlsson satte vad som skulle bli segermålet.

GSIF ligger nu fyra, en poäng bakom Fässberg. Sjövalla-Mölnlycke är nia.

 

Två 6C matcher hittills i veckan där 3-3 matchen mellan SK Argo och Önnereds IK redan avhandlats HÄR. ÖIK är för övrigt fyra och Argo sexa.

Dessutom tog Fröjdens FK en fin trepoängare ute på Tranbärsvallen när hemmalaget Knippla besegrades med 1-0. Viktor Bäckström blev matchvinnare i början av den andra halvleken.

Fröjdens tränare Darko Lipovac sa så här om matchen:

”Haha, ja vart ska man börja egentligen? Väldigt många som var sena ut till matchen så vi körde genomgången inför matchen på en videochatt på Facebook där ett gäng satt i omklädningsrummet och två i två olika bilar på färjan på väg till Knippla. Sedan så blev det ett väldigt snabbt ombyte och avspark direkt utan uppvärmning. Första sekvensen i matchen satte avtryck på hela matchen, fyra missade passningar och fem glidtacklingar inom första minuten. Var en väldigt svårspelad plan i regnet och blåsten. Tycker ändå att vi är laget som har mest boll och för matchen utan att skapa riktigt heta chanser. 0-0 i halvtid ändå. I andra lyckas vi göra ett riktigt slumpmål och sedan lyckas vi hålla undan för Knipplas forcering på slutet. Hatten av till dom som krigar på i 90 minuter utan avbytare! Ett gäng som spelar hårt och fysiskt men som man ändå gillar. Som alla ö-lag i vår serie. Stort plus till Jonathan Mattsson i vårt lag som spelar på ännu en ovan position, vänsterback för dagen, han gör det galant utan att gnälla och krigar på i 90 minuter. Gött att vinna och kämpa till sig tre poäng, det brukar vi inte alltid vara så bra på men vi har blivit bättre på det denna säsong.”

KIK:s Isak Torgersson sa så här om förlusten:

”Regnet öste ner och vi visste att planen skulle bli tung hemma på Knippla. Det hjälpte inte att vi inte hade någon på bänken och Fröjden fyra stycken om jag räknat rätt, där började redan uppförsbacken. Matchen startar med att vi känner på varandra och underlaget. Svårspelat då bollen antingen stack iväg eller stannade helt plötsligt. Och till min förvåning var mattan fin (utom vissa vattensjuka fläckar) för dagen. Fröjden rullar boll och vi riktar in oss att ligga rätt vilket vi gjorde bra. Inga klara chanser som stack ut i första halvlek utan väntad matchbild med boll Fröjden och stå rätt och ta vara på fasta för oss. Nu har det tyvärr blivit så för våran del men är man ont om folk får man bara parkera bussen… 

Nåväl, andra halvlek börjar och vi rivstartar med ett hyfsat friläge som Billy tar vara på med en patenterad tåfis som målvakten räddar. Sjukt nära 1-0 efter en minut. Sen kommer vårat misstag då våran mittback får felträff när han ska spela tillbaka till målis och den går i en båge över honom, träffar stolpen som serverar deras forward som har öppet mål. Varsågod och 0-1 istället. Vi gnuggar på och trycker ner Fröjden stundtals men deras pigga ben från avbytarna och ett par vassa killar avgjorde matchen. Sur period men hoppas det vänder på Vrångö på lördag.

Fröjden klev upp på en femteplats och Knippla är åtta.

 

I 6D fortsätter Hälsö BK sin fina höst. 3-2 mot Vardar betydde att laget tog sin fjärde raka seger och nu är HBK faktiskt bara tre poäng från tredjeplatsen. HBK hade greppet om matchen och ledde med 1-0 och hade 2-1 i paus. 3-1 kom tidigt i den andra genom Emil Johansson. Vardar reducerade genom Elias Ben Sassi med halvtimmen kvar men kom inte närmare.

HBK är femma i 6D och Vardar är åtta.

 

Det lirades även lite division 7-boll i veckan. I 7A tog Lövet/Johanneberg en fin poäng mot Fotö när lagen spelade 2-2Mossens IP. Mats Olsson (tyvärr inte den gamle Expressen-krönikören) gav Fotö ledningen men Peter Berntsson kvitterade innan paus och det evigt gröna trädet Henrik Larsson gav Lövet ledningen i början av andra. Med tio kvar kunde dock Alexander Hjerpe kvittera för topplaget.

Lövets matchrapport hittas HÄR.

Fotö är trea och Lövet åtta.

 

I 7A tog även Kurdistan en storseger mot Elisedal med 7-2. Kurdistan har lite häng på uppflyttning och laget är femma. Elisedal är nia.

 

En 7B match hittills och där vann Järnbrotts IF över Menisken IF med 3-1. JIF vände ett 0-1 underläge från den första halvleken till seger trots att den andra halvleken inleddes med ett rött kort.

Pär Johansson Sunnerfjell, som inledde JIF:s vändning med sitt 1-1 mål, sa så här om segern:

”Skön seger. Vi har väldiga problem med att få tag i bollen o skapa ett eget spel matchen igenom. Menisken äger mest boll och leder fullt rättvist i paus. I början av andra får vi en utvisning som är helt korrekt dömd. Strax efter får vi en omställning som vi förvaltar bra till 1-1. Viktigt för matchens utgång var att 2-1 kom snabbt efter kvitteringen, ett riktigt klassavslut av Simon. Det målet ger oss den energin som behövs för att vinna en dag när inte spelet är tillräckligt. Menisken trycker på bra här och skapar farliga lägen via lyft in i boxen. Stefan är en gigant där och ser till att det mesta rensas bort, det är även han som sätter dit 3-1 på nick efter en hörna. Väl värt för Stefan och grymt skönt för oss. Menisken får också en gubbe utvisad mot slutet vilket försvårar deras jakt på mål. Go vinst. Nu laddar vi för azalea som väntar här näst.”

JIF är nu trea medan MIF återfinns längre ner på en niondeplats.

 

/Rasta