Igår, torsdag, spelades en hel del matcher med betydelse för både uppflyttning och nedflyttning i vår fina lokalfotboll!

Så här gick det:

 

TORSDAG 7/9

4A:

Guldhedens IK – Lunden Överås BK 1-2

Gårda BK – Mossens BK 1-2

4B:

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Öckerö IF 0-0

5A:

IK Zenith – FC Bosona 3-2

6A:

Tollereds IF – Bergums IF 1-2

Sveakurd FC – Götaholm BK 3-2

6D:

BK Björkåsen – IF Warta 0-9

7B:

Chalmers Studentkårs IS – Azalea BK 3-1

Käringöns FC – BK Skottfint 2-1

 

I 4A var tre av seriens fyra sämst placerande lag i farten igår.

Det var bland annat ett möte mellan Guldhedens IK och Lunden Överås där båda lagen kämpar för att undvika division 5-spel nästa säsong. Gästerna Lunden fick en drömstart på Guldhedens IP när Karl Svensson nickade in 1-o redan efter fem minuter! Felix Kristoffersson kvitterade dock för GIK med drygt 20 minuter kvar och det verkade som matchen skulle sluta oavgjord. Fem minuter från full tid dök dock Amar Zubcevic upp och avgjorde för Lunden!

Lundens kapten Mattias Alfredsson sa så här om den sköna segern:

”I mitt tycke en jämn match där båda lagen blandar fint spel med hemska misstag. Nerverna kan väl ha spelat in. Väldigt skönt att ta tre pinnar idag efter att ha släppt in mål i 95:e minuten senast. Blir en spännande avslutning i botten, tror det kommer bli en del överraskande resultat.”

Även GIK:s kapten, Svante Möller, pratade med bloggen och han sa så här:

”Tungt är helt rätt ord. Lunden gör 0-1 tidigt på hörna och vi får jobba i uppförsbacke från början. Vi spelar helt okej och för matchen men har förtvivlat svårt att skapa målchanser och det är det vi förlorar på idag. Till skillnad från oss spelar Lunden ett rakare spel och skapar i princip nånting så fort de får bollen. Sett till målchanser vinner då Lunden rättvist med 1-2 men givetvis tungt då vi känns som det bättre laget ute på planen. Bara att ladda om och ta nya tag, börjar bli dags att ta ett par treor nu.”

Lunden tog ett stort steg mot nytt kontrakt och det lutar åt att det blir Partille och Guldheden som får göra upp om vem som stannar kvar och vem som lämnar tillsammans med Mossen (även om MBK skrällde mot Gårda).

Lunden är nu nia med 19 poäng. Guldheden är elva med 15 poäng och även Partille har 15 poäng men är över strecket pga av bättre målskillnad. Mossen är sist med 10 poäng. Partille och GIK har dock en match tillgodo. Formsvaga Partille ska dock möta serieledarna Kozara (som kan säkra seriesegern) så där lär det inte bli några poäng. GIK har också ett tufft spelschema där de på bara fyra dagar möter både tvåan Jonsered och trean Gårda!

 

Jumbon i 4A, Mossens BK, sprattlade till och tog äntligen en trepoängare när laget skrällde och besegrade trean Gårda BK med 2-1 på Överåsvallen! Matchhjälte för de gul-svarta blev anfallaren Axel Sandquist som satte både 1-0 och 2-0 innan matchens ens hade pågått i tio minuter! Gårda reducerade dock i mitten av den första halvleken genom Linus Skålberg Lindström men matchen bjöd inte på några fler mål.

MBK:s assisterande tränare Axel Bergström sa så här om segern:

”Skönt att grabbarna äntligen får gå på helg med en trepoängare efter allt slit. Hela hösten har spelet varit flera nivåer högre än i våras och det är enbart pga korta stunder i de tidigare matcherna där koncentrationen tappats som gör att trepoängaren kommer först nu (det och ett domarteam mot Kode som missar när vi gör mål). Den här gången tar vi kommandot från minut ett och släpper inte taget. Hela laget ligger kanonbra defensivt och skapar massor lägen som sen Sandquist gör två fina mål på. Det första slinker in mellan målvaktens ben och det andra nickas elegant in efter inlägg av Joakim Bruhns. Tyvärr ger vi dem deras reducering lite för enkelt vilket gör det till match igen men vi visar på hunger och lugn och går hem med alla poängen den här kvällen. Värt att lyfta ytterbackarna Emil Svensson och David Åsenhielm prestationer då de båda gör riktigt fina insatser och plockar bort Gårdas yttrar totalt. Emil visade hela förra säsongen upp den här typ av form men skador gjorde att han missade stora delar av våren i år. David spenderade ett år i Australien och har kommit hem och bidragit med mycket både i backlinjen och på mittfältet.”

Gårdas Facebook-sida gick det att läsa följande om matchen:

”Nej nej nej! Var det säsongen? Kanske. Mossen inleder kvällens match i ett ruskigt tempo. De pressar högt, de tacklar, de sliter. Vi har 0-2 i baken tidigt. Välförtjänt. Efterhand äter sig de vinröda in i matchen. Innan halvtid kommer 1-2.

Andra halvlek är avslagen. Mossen ligger rätt i positioner och stänger ytor. Gårda försöker. Vi vrider, vänder, men tyvärr blir det inga fler mål i matchen. Grattis mossen. Bortalaget förtjänar segern.

Dagens guldstjärna
Lukas Walberg. En av få godkända idag.”

För Mossen betydde segern att de greppade det sista lilla halmstrået när det gäller att hålla sig kvar i fyran. MBK har tre matcher kvar att spela och är fem poäng bakom Partille och Guldheden. Problemet för MBK är ju att laget måste förbi båda lagen. Mossen har förvisso kvar att möta formsvaga Partille men måste sedan även slå Floda och/eller Nol också.

Mossens chans är dock att Guldheden och Partille inte vinner några fler matcher i årets 4A, vilket faktiskt inte är helt omöjligt! GIK har nämligen kvar att möta ettan Kozara, tvåan Jonsered, trean Gårda och fyran Semberija! Partille, som inte vunnit sedan slutet av maj har också ganska tuff avslutning med ettan Kozara, just nyckelmatchen mot Mossen, Kode och Gårda. Mossen kan alltså krångla sig kvar på två segrar av tre (en seger måste vara mot Partille) om både Partille och Guldheden förlorar resten av sina matcher…

För Gårda betydde förlusten att andraplatsen med allra största sannolikhet är rökt. Med fyra matcher kvar är det fem poäng upp till tvåan Jonsered och det släpper inte JIF.

 

I 4B slutade gårdagens mittenmöte mellan Mölnlycke-Sjövalla och Öckerö IF 0-0.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om den mållösa matchen:

”Lite frustrerat i laget efter matchen då det kändes som en match vi skulle vunnit. Annars var det en väntad matchbild, vi vill ha lite mer bollinnehav och kombinera oss fram medan MIS vill ha lite längre spel med mycket dueller där dem är starka. MIS har en spelmodell som dom tror hårt på och alla spelare följer den på ett bra sätt. De är organiserade och tuffa att stå emot på fasta situationer. Tycker det är en helt jämn match i 65 minuter med få målchanser. Efter det tar vi över mer och mer och och MIS faller längre och längre ner i banan. Vi har frilägen och bollar på mållinjen i slutet men får inte in bollen idag. Förutom skärpan i avsluten så gör vi en bra insats idag och jag är framförallt nöjd med hur bra vi står upp mot deras fasta situationer, där brukar dom alltid straffa oss.”

Mölnlycke-Sjövallas Simon Bevenäs hade följande analys:

Kändes som att det var två lag idag som var inställda på att ta fighten ute på plan, under första halvlek var det mestadels ställningskrig, men i andra halvlek öppnade matchen upp sig åt båda håll, men Öckerö var mer bollförande än oss, lägen fanns att avgöra för båda lagen men där Öckerö senare mot slutet låg närmast där vår målvakt PJ gör två helt fantastiska räddningar. Sammantaget så var resultatet rättvist, extra bra av domarnas insats idag.

ÖIF är fyra och Mölnlycke-Sjövalla återfinns på en åttondeplats.

 

I 5A tog IK Zenith ett stort kliv mot nytt kontrakt när FC Bosona besegrade med 3-2. Efter 0-0 i paus blev det mer fart i andra. Niclas Wallerius satte 1-0 för Zenith omgående och det resultatet stod sig ett tag innan Sanel Osmanovic kvitterade. Zentih återtog ledningen men Bosona kvitterade ännu en gång och dessutom hade Zenith strax innan åkt på ett rött. Det skulle dock bli hemmalaget som tog alla poängen! 3-2 kom i 90:e, signerat Carl Larsson!

Zeniths kapten, Kim Luukonen, sa så här om segern:

”Vi gick in i matchen med en jäkla vilja att vinna, och efter ett antal missade lägen i första halvlek fick vi till slut utdelning i andra. Bosona kvitterade en andra gång väldigt sent in i matchen och där trodde man att luften skulle gå ur oss. Men vi trumma på och fick in ett avgörande i slutet. Rättvist i mina ögon sett. Tackar Bosona för en bra kamp.”

Bosonas kapten, Benjamin Grozdanic, hade följande att säga om matchen:

”Klockan 18 en vardag var inte optimalt, jag med flera kom fem minuter innan matchen och kom inte riktigt in den överhuvudtaget. Vi spelar ok, släpper in sketmål i 90:e och Zenit har helt enkelt mer flyt med sig. Nu får vi blicka framåt och säkra kontraktet !”

Zenith är fortfarande näst sist men har nu nio poäng ner till jumbon Öjersjö (som dock har två matcher tillgodo). Det är en väldigt jämn 5A-tabell då det bara skiljer fyra poäng från just tian Zenith till fyran Bosona.

Tuffa resultat för jumbon Öjersjö då flera av lagen på den undre halvan vann sina matcher. Laget har dock fortfarande sju matcher kvar men frågan är hur ÖIF:s trupp klarar fem matcher på två veckor?

 

Med så många lag inblandade i toppstriden i 6A så duggar toppmatcherna tätt! Igår drabbade Tollered och Bergum samman på Flodala IP (då Spinnarvallen var vattensjuk). Senaste förlusten för TIF inför matchen kom mot just Bergum i omgång 6 i början av maj!

Det skulle visa sig vara skyttekungarnas afton på Flodala. TIF:s Björn Mellberg inledde målskyttet med sitt 16:e mål för säsongen (bäst i 6A) men Bergums stekhete Erik Lundahl satte både 1-1 och även sent i matchen segermålet fram till 2-1! Lundahl har nu gjort 10 mål på de senaste tre matcherna!

BIF:s tränare Ola Klevenås sa så här om segern:

”Vi var spända och laddade inför seriefinalen mot Tollered. Som bekant är de stora och tunga och spelar konstant långbollsfotboll och vår plan var att flytta boll och vara rörliga. Matchbilden blev den väntade och vi förde spelet konstant från första stund. Tollered slog långt och vi hade boll. Plötsligt släppte vi in ett mål på en halvchans som måltjuven Björn effektivt lyfte in. Trots underläge fortsatte vi spela konstruktivt och skapade chanser. Alla jobbade oerhört och vi kunde tillslut kvittera genom Erik Lundahl. Vi kände inför andra halvlek att detta var vår match. Spelet var bra och vi skapade fler möjligheter att ta ledningen. Tollered hotade dock hela tiden med sina långa lyror. Tiden gick och det mer och mer frustrerat. Målet ville inte komma, ribbkryss och nästan frilägen stoppade oss. Men till slut lyckades Erik trycka in ett segermål efter fint förarbete av Albin Johansson. Mycket stor glädje i laget efter det och några nervösa slutminuter innan den domaren blåste av matchen. En härlig seger för oss. Stor eloge till samtliga spelare och gött att fin fotboll lönar sig. Mycket rättvist resultat, vi var närmare en större seger än Tollered en kvittering. Tollered är tuffa och hårda men vi tog dom!”

TIF:s kapten Daniel Hultberg sa så här om matchen:

”Vi gör en riktigt dålig match samtidigt som Bergum är bra, framförallt springer de betydligt mer än oss. Chansmässigt är det jämnt och oavgjort hade inte varit orättvist. Men spelmässigt är de bättre än oss den här gången.”

Bergum klev upp i serieledning med en poäng bättre än Tollered. TIF har det dock som det så vackert heter i egna händer då laget har en match mindre spelad än BIF.

 

Igår möttes även Sveakurd och Götaholm i en svängig och spännande match på Bläsebovallen. Båda lagen var i behov av poäng, Sveakurd för att komma ifatt topplagen och Götaholm för att hålla sig kvar. GBK startade matchen bäst och hade även en 2-1 ledning in i paus efter mål av Shahram Mansouri och Mam Biram Jammeh. Sveakurds mål i den första halvleken gjordes av Saman Herish Ahmed. Sveakurd fick även ett rött kort precis i samband med pausvilan och det såg ut som om GBK skulle ta viktiga poäng. Sveakurd reste sig dock och kunde både kvittera (Ahmad Atwe i 78:e) och även vinna när Peyam Abdali avgjorde med bara fyra minuter kvar!

Götaholms Joel Akre sa så här om förlusten:

Riktigt bra match av oss där vi följer vår plan och pressar dem högt från början. Det ger resultat och vi vinner bollen högt i banan flera gånger och tar även ledningen. 1-1 kommer på en väldigt tveksam straff. Vi tar sedan ledningen och 2-1 står sig i paus. På väg av planen tar deras spelare ett grepp om min hals och blir utvisad. Andra halvlek har de mycket boll men vi försvarar bra och de skapar inte så mycket farliga chanser. Tyvärr kommer till slut både 2-2 och sedan 3-2 med några minuter kvar. Tråkigt slut på matchen där en av våra spelare blir slagen i huvudet av deras publik/bollkalle efter målet och våran målvakt får höra både ett och annat som vi inte ska ta upp här. Väldigt tråkigt när en förening inte kan hålla ordning på varken sina spelare eller ”fans”. Bra match ändå av oss och ännu bättre av Sveakurd, starkt att vända och vinna med en man mindre halva matchen.

Sveakurds matchrapport hittas HÄR.

Tungt för Götaholm som fortfarande är på fel sida nedflyttningsstrecket. Sveakurd fick med sig andra resultat i toppen där Bergum som sagt slog Tollered men där även Real Maskin överraskande slog Bergsjö IF ikväll och även Bergsjön SK tappade poäng (1-1 mot Croatia). Bloggen återkommer självklart till de matcherna. SFC är iallafall fortfarande femma och är åtta poäng efter ledande Bergum men har då två matcher tillgodo.

 

I 6D var det inget snack när toppen (ettan IF Warta) mötte botten (jumbon Björkåsen). 9-0 blev det och målen trillade in i en jämn ström. Noel Abraha satte fyra och Tobias Björklund blev tremålsskytt.

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här om segern:

Vi spelar riktigt bra fotboll stora delar av matchen. Blir lite väl ivriga och målsugna ibland men hittar tillbaka till lugnet hyfsat snabbt. Det var skönt för att få in lite mål och bättra på målskillnaden. En eloge till Björkåsen som spelar fotboll i 90 minuter och försöker få spelet att fungera. I princip inget av målen kom ”gratis” utan vi fick spela oss fram till dom genom ett ganska så tight försvar. Nu blickar vi framåt mot en rad tuffare matcher. Vi har fullt fokus att ta de poängen som är kvar att spela för! Nu ligger allt i våra händer så det är upp till oss att visa att vi förtjänar att gå upp.

Warta leder nu 6D med fem poäng före FTU som alltså oväntat föll mot Hälsö förra omgången. FTU har dock en match tillgodo men Warta har det ju egna händer.

Björkåsen jagar fortfarande sin första seger och kommer ju att spela i sjuan igen nästa säsong.

 

I 7B vann Chalmers toppmötet mot Azalea BK med 3-1. Efter 1-1 i paus kunde Chalmers sedan vinna efter ett självmål efter en timmes spel och sedan ett sent mål av Marcus Eliasson Sjöstedt.

Azaleas tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

”Ja, vad skall man säga. Chalmers har en del kompetenta spelare och är smarta som står fast vid att vi skall spela på en av Kvibergs potatisåkrar, som dagen till ära dessutom innehåll goda mängder av vatten att bada i. Självklart en taktiskt fördel för Chalmers som om jag gissar rätt har lirat sina två föregående matcher på gräs och som dessutom tränat ute på Kviberg under det att hästarna galopperat nere i centrala stan. För att summera den delen är det poäng på Chalmers i förberedelser och ytterligare poäng i att det blir ganska svårt att ordna något slags passningsspel på planen. Matchen som sådan är hyggligt jämn och tillika hyggligt chansfattig. Chalmers 1-0 är ett sketmål som spelar flipper på 14 ben innan den trillar fram till en av deras gubbe som hyfsat ren kan raka in den bakom Trucken i kassen. Efter sisådär 25 minuter lyckas vi äntligen komma underfund med underlaget och kvitterar på nick av planens längste gubbe, Nobbe. I slutet av första har skyttekungen, Nymfen (a.k.a. Ruström) ett bra läge, men bränner utanför. I andra halvlek tycker jag att vi tar kommandot bra i början utan att för den skull skapa särdeles mycket. Chalmers är bra på omställningar och har en rivig vänsterytter som gör att Bollen för slita hårt på högerbacken. På en riktig sketboll nickar en annars duktig Bäckis bollen bakom en chanslös Petter. Tungt. Vi försöker skapa mer tryck med en 3-5-2 uppställning, utan att skapa mer än halvchanser. Istället gör Chalmers 3-1 i slutskedet och vinner en hyggligt jämn tillställning. För vår del gäller det att jobba viader; det fanns en del gottigt att ta av och även om vi inte är där vi skall vara när det gäller presspel och rörelser i anfallet är det något som tar tid att jobba in. Nu laddar vi för Menisken och Järnbrott på Måndag och Onsdag. Önskar även Chalmers lycka till. Har som sagt några riktigt kompetenta spelare i främst Edo Campara och Marcus Eliasson.”

Chalmers leder nu 7B med Azalea som fyra. ABK har dock bara fyra poäng efter med två matcher mindre spelade.

 

BK Skottfint har hittat lite form men det blev ingen tredje seger på rakenKäringöns FC kunde vinna med 2-1 på Kviberg igår.

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Skottfint är sist i tabellen och KFC är åtta.

 

/Rasta