Vilken lördag vi har framför oss! Massor av matcher från de olika serierna. Så häng med nedan så kör vi!

Ahlafors-Svane div III NVG

Hela serien är ju mer eller mindre fortfarande inblandade i full spänning. Endast Kortedala kan räknas bort får man säga. Annars har övriga lag fortfarande något att spela för. Ahlafors har mer marginaler än Svane men båda lagen behöver tre poäng. Ahlafors är precis ovan kvalstrecket idag och kan ta ett kliv ifrån det beroende på resultat i andra matcher och självfallet tre poäng på hemmaplan. Förlusten senast mot ett bubblande Landvetter är inget att säga om, men nu hemma mot Svane. Det skall bara vara tre poäng. Svane spelar med kniven på strupen rejält och har ett ganska tufft kvarvarande schema. Poängen måste in, gärna idag också men det känns ju inte toktroligt.

TIPS: Ahlafors vinner.

Älvsborg-Hisingsbacka div III NVG

Omgångens toppmatch. Älvsborg måste vinna. Förlust eller kryss tror jag vi kan räkna bort dem på. Men om det blir seger. Då är de bara tre poäng upp till Hisingsbacka som man har en hängmatch på(dock mot Landvetter och dem vill väl inga möta antar jag). Älvsborg avgjorde sent borta mot formstarka Trollhättan senast och det tyder på styrka. En del skavanker i truppen gör inte läget optimalt men de vann vårmatchen mot Hisingsbacka och brukar tro på sig själva. Hisingsbacka kom undan precis mot Kortedala men fortsätter att imponera, de är ändå nykomlingar vi snackar om som nu är nära att knipa topp2.

TIPS: Oavgjort.

Virgo-Trollhättan div III NVG

Virgo är minst sagt formstarkt och visst känns det väl som att de kommer vinna serien? Nu vet jag inte om regnet har flyttat deras match idag och därmed har de tappat lite av slagstyrkan de har hemma på Mossens IP. Men oavsett så går de ju in med känslan till matchen att de slår alla lag vid en normal prestation. Tre poäng idag så kan de säkra serien nästa vecka mot Hisingsbacka. Men Trollhättan är ju ingen enkel nöt. Men kanske bröts förtrollningen i formtoppen i och med förlusten senast mot Älvsborg. Men känslan är ju inte att Virgo har en lätt match framför sig då.

TIPS: Virgo vinner.

Gunnilse-Lärje Angered div III NVG

Så har vi derbyt med stort D denna vecka. Och båda lagen har panik på poäng. Gunnilse har förlorat alla matcher efter sommaren och gått från kamp om serieseger till kamp för överlevnad. Det kan gå fort i en tabell. Onekligen. Lärje är illa ute också efter en ganska ojämn säsong. Samtidigt 0-2-vinsten borta mot Älvsborg i förförra omgången vittnar ju om klass och 1-2 mot Virgo senast. Det är inget snack om bortalaget är det gänget med mest positiva känslor inför denna match och nu är tre poäng otroligt viktiga.

TIPS: Lärje Angered vinner.

Partille-Kozara 4A

Partille är förbi Guldheden på antal gjorda mål i tabellen. Ni kan nog räkna med att de blir förlust idag och därmed nedflyttningsplats igen. Formen är minst sagt svag och när Kozara idag säkrar seriesegern vis seger så kan vi nog räkna med att det blir åka av. Kozara skall faktiskt jogga hem den här matchen.

TIPS: Kozara vinner.

Väster-GFF 4B

Hemmalaget är i skriande behov av en seger. Kommer det en sådan idag så hänger man av Ytterby som just nu är jumbo och har också möjligheten att skaffa sig marginaler mot Mölndal. 3-3 mot Öckerö senast det spelades match där man tappade segern i slutminuten. GFF har kvalplatsen till trean i sina händer men har varit minst sagt svajiga i höst. Seger senast visst men det har tunnats ut. Schöndell spetsegenskaper lär saknas. Borta mot ett desperat Väster, kickar man igång maskinen då? Det är på förhand inga enkla poäng.

TIPS: Oavgjort.

Komarken-Romelanda 5A

Komarken kickade tränare Milan Tanaskovic i veckan och nu gör nu ett försök att på egen hand rädda uppflyttningen som såg så given utan innan sommaren. Nu krävs det segrar. Utbynäs går ju fram som en ångvält och skall man försvara andraplatsen så måste man vinna här. Och få igång laget igen. Romelanda tog en viktig seger mot Hisingen i måndags och kan andas frisk luft. Kanske tar man tre nya poäng idag?

TIPS: Komarken vinner.

Linné-Donsö 5B

Två av seriens formstarkaste lag gör upp på Ruddalen av alla planer idag. Linné med fyra raka segrar kommer med gott självförtroende  men om man känner dem rätt kan de bli svårare att mobilisera till en lördag. Donsö inte bara leder serien efter 1-0 borta mot Finlandia senast utan man kommer till matchen  med fem eller sex nollor och massor mål framåt. Idag saknas Hornby i mål och Anders Jansson på mitten men det skall räcka till idag oavsett.

TIPS: Donsö vinner.

Näset-FC Fiskebäck 5B

De vinröda behöver ta en seger till för att säkra kontraktet fullt ut och idag på hemmaplan där man inte förlorat mot FCF sedan 2013 finns möjligheten. Formen har varit svag i höst då flera av de bärande spelarna inte varit med i samma utsträckning som tidigare men det finns gott om kapital i laget. Vi kommer med tre raka segrar i kroppen och en positiv känsla i gruppen. Tyvärr behöver vi återigen byta en hel del i elvan men vi hoppas självfallet på tre poäng för att hänga på i toppen.

TIPS: Oavgjort.

Hovås/Billdal-Finlandia 5B

Hovås är illa ute i botten och kommer behöva x antal segrar på de sista matcherna för att lösa det. Idag är väl kanske inte dagen då jag tror man löser det när serietvåan Finlandia kommer på besök. Förlusten mot Donsö senast svider säkert fram tills att matchen startar idag men det finns ingen tid till att deppa utan de får gå in och vinna idag. Viktige Richard Olsson tillbaka idag och det ger tre säkra poäng.

TIPS: Finlandia vinner.

Kungsladugård-Hällesåker 5B

Efter Hällesåkers minst sagt överraskande seger senast mot Styrsö har de helt plötsligt kontakt med lagen ovan. Och precis framför i tabellen har vi Lagårn. En seger idag så är man ikapp poängmässigt. Samtidigt, förlust för bortalaget idag så kommer man inte ta in poängen på Lagårn som krävs för att få dem bakom sig. Lagårn kommer med en stabil trupp till matchen och på hemmaplan skall man lösa detta. Särskilt om matchen flyttats till konstgräs. Om den nu gjort det.

TIPS: Lagårn vinner.

 

 

///Dalla