Årets första seriesegrare är korade. Och det var ju inget snack. Med tre omgångar kvar säkrade både Kozara i 4A och Kållered i 4B seriesegern. Mycket imponerande. Jag trodde visserligen att Jonsered skulle vara starkare än Kozara inför året men Robin Andersson har onekligen hittat rätt i sin nya klubb och det gav en serieseger.

Målskillnaden brukar ofta avslöja en hel del. Att Kozara släppt in minst mål och gjort topp2 i serien brukar ofta räcka långt. Särskilt den trygga defensiven är ju något att luta sig emot. Då vinner man ofta matcher även när man inte spelar bra. Savo har jagat seriesegern i några år nu och 2017 så small det till och nu lär ju satsningen mot att bli ett bra lag i trean starta. Starkt av tränare Robin Andersson att kliva in också i ett nytt sammanhang och få till de så pass bra i en trupp med så mycket kunnande och viljor.

Är toppstriden död i fyran nu? Ja. Jonsered kommer kvala till trean. Det råder det ingen tvekan om och de är väl också det laget som har bäst förutsättningar att vinna en kvalgrupp av de övriga topplagen i serien.

*** *** *** ***

Kållered har varit överlägsna i årets 4B och det kommer inte som en chock. I år kom årets första förlust men detta efter att seriesegern var säkrad. Inget lag såg ju ut att kunna hota Kållered på förhand, GFF orkade ett tag men fick ge sig och detta var väl inget snack.

Precis som Kozara bytte Kållered tränare inför året. Jamal El Moussaoui klev in och har verkligen gjort ett stort jobb i en väldigt stark och bred trupp. Kållered brukar ju åka mellan trean och fyran, nu blir det ett nytt försök i trean nästa år och det råder ingen tvekan om att man har goda möjligheter att etablera sig på den nivån igen.

I övrigt gör ju Dalen och GFF upp om kvalplatsen. GFF har nu fem poängs marginal men lagen möts nästa omgång och vinner inte Dalen då så är det ju klart. Tyvärr har jag svårt att se något av lagen ha chansen att vinna nån av kvalgrupperna till trean. Där har Jonsered klart bättre möjligheter.

 

///Dalla