Vi kollar till helgens 4A-matcher där den stora händelsen självklart var att FK Kozara säkrade seriesegern med tre omgångar kvar!

Så här gick det:

 

FREDAG 8/9

Floda BoIF – SKIF Semberija 2-2

LÖRDAG 9/9

Partille IF FK – FK Kozara 0-1

Nol IK – Jonsereds IF 1-3

SÖNDAG 10/9

Kode IF – Stenkullen GoIK 7-4

 

Två lag som inte är inblandade i varken toppstriden eller bottenstriden är Floda och Semberija och de möttes i fredags på Flodala IP. Trots att lagen inte har något, mer än äran och placeringar, att spela för så verkar det gått hett till. Efter 1-1 i paus blev det händelserikt i slutet. Semberija fick en man utvisad med kvarten kvar och lite senare satte William Nordgren 2-1 för hemmalaget. Bara minuter senare kvitterade dock Vinko Djuric för Semberija. Floda kvitterade dock i röda kort med en sen utvisning.

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om matchen:

”1-0 för oss var ett fantastisk skott av Darvan. 1-1 kommer när vår målvakt gick ut 30 meter från målet och när alla hade satt bollen i skogen, omklädningsrummet eller motorvägen väljer han att dribbla och deras anfallaren tackade för det och la in bollen i målet utan att kämpa alls. 1 -1 i halvlek och både Floda och vi hade några till bra chanser. Första 28 minuterna i andra halvlek fanns de bara ett lag på plan och det var vi. När målet hängde nånstans i luften bestämmer domaren bryta vårt spel. Frispark finns så klart men vår spelare har ändå kontrollen på bollen + han passa bollen sen den andra spelaren passade till den tredje som gå direkt ensam mot målet. Dagens domaren blåser frispark som har hänt tio sekunder innan. Och i den 73:e minuten blir vår spelare arg och säger till domaren du är otroligt då fick han gult som har blivit hans andra och han blev utvisad. Han frågade domaren några ord som jag inte hörde då domaren avslutade matchen och gick rakt in i omklädningsrum. Alla blir chockade och efter 10 -15 minuter och snack med båda lagkapten ångrade han sig och vi kunde fortsätta att spela. Fortforande är vi det lag som har bollen och försöker något mer där uppe men vi skulle inte vara vi om vi skulle inte bjuder motståndarna på nån mer mål under matchen. Mot Gårda fick de två grattis-mål och idag var det Flodas tur. Efter våra målvakts show i första halvlek ville vår back och lagkapten Frank göra Flodas supportar glada. Efter ett inlägg av Floda två meter från mållinjen ville han ta emot bollen lugnt och fint. Han gjorde de bra men tyvärr exakt bredvid honom var en av deras spelare som tackade och gjorde 1-2, varsågod. Några minuter senare gjorde vi vårt andra och dagens sista mål.”

Semberija är femma och Floda åtta.

 

I lördags hade Kozara alltså chansen att säkra avancemang till division 3 för första gången i klubbens historia. För motståndet stod ett formsvagt Partille IF FK som kämpar för att hålla sig kvar. På pappret en enkel seger för Kozara men det krävdes en straff (som Kenan Galijatovic satte) med kvarten kvar för att säkra guldet!

Kozaras sportchef Savo Drobac, som faktiskt inte var på plats, sa så här om seriesegern:

”Det är första gången på tre år att jag missar en seriematch men jag hörde att det var en trist match men vem bryr sig! Detta är så jävla häftigt och stort. Att Kozara skulle spela i division 3 2018 det trodde jag inte när jag började med det här för 7 år sen. Många tror att jag ligger bakom denna succé men jag är en av många som har bidragit till denna stora bedrift. Att få mäta sina krafter med lag som Gunnilse, Landvetter, Ahlafors osv. är riktigt coolt. Jag vill passa på att tacka vår tränare Robin Andersson som gjort ett fantastisk arbete och alla trogna spelare som varit med i några år nu. Jag vill också gratulera Kållered och deras sympatiske tränare Jamal till seriesegern i division 4B. Nu kanske det är dags för mig att göra comeback, division 3 är ju rätt lagom nivå för mig.”

Partilles ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om matchen:

”Vi kom till start med endast fem spelare som uppnått myndig ålder och en backlinje bestående av fyra spelare födda 01 och en 99:a. Vi pratade mycket innan om att våga stå upp och vara fokuserade. Vi drog ner på tempot och låg lågt. Det var EN riktig målchans på 90 minuter och den stod oväntat nog vi för. Lite snöpligt görs matchens enda mål på straff efter vad våra gubbar säger är en horribelt bedömd hands. Jag får låta det vara osagt då jag sitter för långt ifrån. Vi är fortfarande med och krigar om kontraktet vilket är viktigt såklart. Jag vill rikta ett stort grattis till Kozara som vinner serien otroligt välförtjänt. Inte en enda dålig fotbollsspelare i deras lag, i alla andra lag har det funnits spelare man kunnat jobba extra hårt på för att straffa men i Kozara finns inget sådant. Stort grattis!”

Kozaras matchrapport hittas HÄR.

Självklart stort grattis till Kozara som tar klivet upp i trean för första gången! Riktigt imponerande att avgöra med tre omgångar kvar.

Partille får kämpa vidare och har en livsviktig jumbofinal mot Mossens BK i nästa omgång!

 

Kozara avgjorde alltså serien i lördags och vi kan även konstatera att Jonsereds IF avgjorde kampen om andraplatsen och chansen att kvala sig upp. Rent teoretiskt kan flera lag, främst Gårda BK, fortfarande gå om men JIF kommer inte att släppa detta. Laget måste nämligen nästan förlora alla sina tre sista matcher (Guldheden, Lunden Överås och Stenkullen) för att tappa andraplatsen, vilket självklart inte kommer hända. I lördags blev det iallafall 3-1 borta mot Nol. Robin Örtendahl och Tobias Wahlgren såg till att JIF hade 2-0 i paus och när Robin Lund satte trean i början av andra var det klart. Anders Isaksson Aurelius tröstmålade i slutet för Nol.

Jonsereds Mattias Viggeborn sa så här om segern:

”En match på en blöt plan i Nol där enda fokus låg på att plocka hem tre poäng för att ta ett steg närmare kvalplatsen vilket vi gör med. Nol kämpar väl och känns som att de ställer upp med ett ungt lag där de försöker sticka upp med kvicka omställningar vilket de är rätt så bra på. Inget snack om vilket lag som är bäst där vi gör tre mål och har boll i både ribban och stolpen. Men en stor eloge till Nol som kämpar i 90 minuter. Nu blickar vi framåt mot de tre avslutande matcherna och fokuserar på uppgiften att ta kvalplatsen.

Sen måste jag även gratulera Kozara som blev klara som seriesegrare idag. En bra och stabil säsong från deras del som får krönas med en serieseger de absolut är värda (svårt att säga något annat när man säkrar det med tre omgångar kvar). De har många bra spelare som de kan bygga vidare på upp i trean.”

Nols Facebook-sida gick det att läsa följande om matchen:

”Herrarnas match mot Jonsereds IF slutade 1-3. Matchen präglades av att ett storväxt och tungt Jonsered lyfte in många bollar på sina forwards. Nol som tidigt tvingades byta ut Rahel Faraj och Felix Rudin på grund av skador lyckades freda målet på ett bra sätt. Men 1-0 kom efter ett långt inlägg och 2-0 kom något opsykologiskt strax innan paus på en kontring. Med fem killar födda 00/01 på plan tog Nol tag i taktpinnen i början av andra. En handfull halvchanser skapades men tyvärr ingen som resulterade. Istället så gör Jonsered 3-0 på en långboll som vår utomordentligt skickliga målvakt Stefan Suvajac tyvärr tappar till en Jonseredsspelare. Men killarna viker inte ned sig utan fortsätter jaga mål. Målet kommer efter att Ville Lindroos slår ett perfekt inlägg som Anders Isaksson Aurelius forcerar in i mål. Återigen får ett helt gäng unga killar chansen, och de gör det fantastiskt bra! Nu hoppas vi att Felix och Rahel snart är tillbaka på planen.”

JIF är alltså tvåa och har åtta poäng ner till Gårda och Kode med tre matcher kvar (Gårda har fyra kvar). Nykomlingen Nol har gjort det bra och är sjua med chans att klättra några placeringar till.

 

För ovanlighetens skull lirades det även 4A-boll idag söndag. Det blev målkalas på Kode IP när hemmalaget vann med hela 7-4 mot gästande Stenkullen! KIF hade 3-0 efter en halvtimme men mål precis innan och efter paus gjorde att Stenkullen fick kontakt. Kode svarade dock med två snabba och det blev alltså till slut 7-4! Oscar Wallén blev tremålsskyttt för Kode och Oscar Fors satte två för Stenkullen.

Kodes kapten Rasmus Haraldsson sa så här om målfesten:

”En match som präglades mycket av utgångsläget för de bägge lagen i serien. Bra perioder varvades med mindre bra från båda sidor. Sett till hela matchen så vinner vi rättvist och med lite mer fokusering från oss så hade denna matchen slutar med helt andra siffror.”

Stenkullens sportchef Ingemar Holm sa så här om förlusten:

”0-3 efter 34 minuter och bud på 4-0 och 5-0 men målvakt Mellberg håller oss kvar i matchen. Vi reducerar i halvlekens sista spark (nick ) till 1-3 av Acke Swerin och lite hopp, sen i andra reducerar vi igen 2-3 genom junioren Fors och vi är riktigt på gång och Kode lite skärrade. Men när vi är som närmast 3-3 så kontrar Kode sönder oss med Wallén, Haraldsson och Anderberg i spetsen och det blir 2-6 sen kommer vi igen till 4-6 genom Fors och Sebbe Fransson men vi kommer inte närmare och 4-7 blir slutresultatet i en match med väldigt dåligt försvarspel och bra anfallspel. Men ett riktigt bottennapp även om Kode var bra framåt och dåliga bakåt, bäst hos oss målvakten Fredrik Mellberg men även junioren Oscar Fors var bra idag .”

Kodes matchrapport hittas HÄR.

Kode är fyra med samma poäng som trean Gårda (som dock har en match tillgodo). I teorin chans på kvalplatsen men det kommer inte hända. Stenkullen är sexa.

 

/Rasta