Precis om i 4A avgjordes 4B i helgen då Kållered SK fick fira seriesegern. Det blev dock ett litet antiklimaxKSK själva förlorade säsongens första match (mot Velebit) men då Göteborgs FF inte vann sin match var guldet klart ändå!

Så här gick det i samtliga matcher:

 

FREDAG 8/9

Ytterby IS – Eriksbergs IF 4-4

LÖRDAG 9/9

KF Velebit – Kållered SK 1-0

IF Väster – Göteborgs FF 2-2

Mölnlycke IF – Dalen/KFF 2-1

IFK Björkö – IF Mölndal Fotboll FLYTTAD 

 

I fredags möttes två lag som är rejält inblandade i bottenstriden och sämst till ligger jumbon Ytterby IS. Laget såg dock ut att gå mot en viktig trepoängare då laget ledde mot Eriksberg med 4-1 i paus. EIF svarade dock för en riktigt stark andra halva och i den 88:e matchminuten gjorde Daniel Gustafsson 4-4 med sitt andra mål för kvällen! YIS hade även de tvåmålsskyttar, nämligen Nebeyu Elias och Julius Lindberg.

EIF:s Emil Berglind sa så här om matchen:

”Underläge med 1-4 i halvlek efter årets sämsta halvlek. Laget visar både styrka och karaktär i andra halvlek när vi lyckas hämta ikapp till 4-4. En poäng och Ytterby fortfarande fyra poäng efter oss.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

Eriksberg är nia med 18 poäng och Ytterby är sist med 14.  Mellan lagen återfinns Väster (18 poäng) och Mölndal (16 poäng). Det extra jobbiga för Ytterby är att de övriga tre lagen har fyra matcher kvar och YIS har bara tre.

 

I lördags säkrade alltså Kållered seriesegern i 4B men det blev förlust med 0-1 mot KF VelebitRoberto Dos Santos Goncalves gjorde matchens enda mål med kvarten kvar.

Med tre omgångar kvar har KSK ointagliga tio poäng ner till tvåan GFF och spelar alltså division 3 2018. Bloggen får återkomma med mer om den seriesegern senare!

Velebit är fyra med lite häng på trean Dalen/KFF.

 

Göteborgs FF har fortfarande greppet om kvalplatsen men formen är tveksam. Efter sommaren har det blivit två vinster, två förluster och nu även en oavgjord efter 2-2 mot IF Väster i helgen. Teodor Nastevski Lindström såg till att GFF ledde med 1-0 i paus men med halvtimmen kvar stod det 1-1 efter mål av Rami Kurdali. GFF återtog dock ledningen genom David Wilson Brandin men kunde inte hålla den och Kurdali såg till att matchen slutade 2-2 med sitt andra mål.

Just Rami Kurdali sa så här om matchen:

”Bra division 4-match där vi är lite tagna av stunden där vi innan matchen hedrar Gad som gick bort förra veckan för oss, vilket betydde mycket känslor i omlopp som märktes i inledningen naturligtvis. Jättetrauma för oss i Väster, vi spelade för honom idag och kommer göra framöver också. GFF har lite mer boll och känns lite tyngre än oss men skapar inga direkta chanser vilket vi inte heller gör. Skönt för oss att kvittera sent i matchen och komma tillbaka efter underläge två gånger i matchen då vi senaste matcherna tappat just övertag istället. 2-2 känns rättvist sett till hur matchen ser ut, nu är det en otroligt viktig match för oss på tisdag mot Eriksberg där vi ska göra allt för att ta tre poäng.”

GFF:s kapten Carl Aldebert sa så här om matchen:

”Får till att börja med uttrycka GFF:s deltagande i sorgen och beklaga det tragiska dödsfallet. Starkt av Väster att sluta samman och orka stå upp såpass bra som man gör idag utifrån detta. Vi tar ett klart grepp om matchen inledningsvis och har mycket boll och skapar en del lägen första kvarten. Matchen jämnar ut sig något allteftersom men vi tar runt 30:e minuten en rättvis ledning efter ett misstag i Västers backlinje som Teo kan utnyttja. Väster har ett distansskott i ribban och någon halvchans i första halvlek men vi tar med oss en 1-0 ledning i paus som känns trygg. Starten av första blir en repris av starten på första halvlek. Vi kommer ut starkt och bör där och då kunna avgöra matchen med det övertag vi har och flera riktigt bra omställningslägen. Kvalitén i de avgörande passningarna är dock alldeles för dålig vilket gör att vi tappar poäng idag. Istället för 0-2 gör Väster 1-1 då vi missbedömde ett inlägg och deras anfallare gör inget misstag på det gratisläget. Sedan följer en jämn 20 minutersperiod innan Wilson gör en fin djupledslöpning blir fri och sätter dit 1-2 runt 80:e minuten. Tyvärr lyckas vi inte hålla detta utan slarvar i markeringen och lämnar återigen deras anfallare fri vilket ger 2-2. Känslan är att vi förlorar två poäng idag istället för att vinna en. Mer skärpa i sista passningen offensivt samt defensivt i eget straffområde så vinner vi denna match. Vi lider också återigen av en extremt tunn trupp med endast två bänkspelare vilket gör det svårt att laborera med byten. Tur för oss att vi och Dalen sista tiden varit lika dåliga på att plocka poäng. Eloge till Väster också som krigar på bra och ska kunna hålla sig kvar i divisionen. Mycket spännande match väntar nu på fredag mot Dalen där vi hoppas säkra kvalplatsen.”

Västers matchrapport hittas HÄR.

GFF har som sagt greppet om kvalplatsen och har fem poäng ner till trean Dalen/KFF, ett lag GFF alltså möter i nästa omgång. Väster är precis över strecket och har även de en viktig match i nästa omgång, nämligen Eriksberg.

 

Dalen/KFF jagar för att komma ifatt GFF och knipa kvalplatsen men laget har varit oförmögna att utnyttja GFF:s poängtapp då det själva också haft svårt att samla poäng. Detta upprepades i helgen då laget föll med 1-2 mot Mölnlycke IF och istället för att ta in poäng växte avståndet till andraplatsen. Marcus Vogel gav MIF ledningen efter en dryg halvtimme men Jonas Hylén utjämnade i den andra halvleken. Med bara fyra minuter kvar avgjorde dock Sudo Sulejmanovic för Mölnlycke!

MIF:s kapten Markus Landén sa så här om segern:

”Vårt mål med dagen säkra division 4 och förstöra för Dalen. Vi lyckades tillslut. 90 minuters kamp och vi visar varför Mölnlycke IF ska ligga högre upp i tabellen. Vi tar rättvist ledningen innan halvtid med en retur genom Vogel. Sedan när Dalen kvitterar känns det bara som att vi är på G och att inget kan stoppa oss. Vi skapar flera lägen och när vi tillslut får trycka in 2-1 genom ett mönsteranfall med ett väggspel genom mig och Sudo där han trycker in 2-1 känns det så rimligt. Sedan känns det som resterande beskriver Dalens säsong där de missar två galet klara lägen för att kvittera och de har en bit upp till toppen. Bita och Dalen har det svårt mot vår för dagen mycket starka centrallinje där undertecknad gör en imponerande insats på centralt mittfält med hjälp av gamlingen Sudo som älskar att hålla i boll. Sedan får vi inte glömma rutinerade Erik på mittbacken, gammal är orimligt stark i alla lägen! På hemmaplan står MIF starka, dags för toppstrid nästa år!

Dalen/KFF:s matchreferat hittas HÄR.

Dalen är som sagt trea, fem poäng bakom GFF. Lagen möts i nästa omgång och Dalen behöver vinna för att drömmen om division 3 ska leva. Nykomlingen MIF har gjort det bra och laget ligger femma.

 

Matchen mellan IFK Björkö och IF Mölndal, som skulle spelats i lördags, flyttades då Björkös gräsplan inte ansågs som spelbar.

 

/Rasta