Fjärde raka segern inkasserad efter 2-0 borta mot Näset. Det är väl ingen hemlighet att det regnade i torsdags, fredags och lite igår. Det gjorde att vår match flyttades från gräs till konstgräs men fortfarande Åkeredsvallen. Så där försvann Näsets gräsfördel. Det räddade nog oss denna matchen. Det blev återigen omkastningar då vi bytte åtta gubbar från förra omgången och det gav oss framförallt ett nytt anfallspar i Bengan och Laggan. Övriga gubbar var ju på hyfsat samma positioner där de brukar vara.

  • Thomas
  • Casper-Jocke-Benji
  • Hulten-Eckerman-Hansla-David-Marw
  • Laggan-Bengan
  • Bänken: Andinsson, Anton och Petter.

Näset är ju ett annat lag idag än när vi mötte dem i våras och jämför man vårens match(3-2) så hade Svanberg, Abrahamsson, Raunegger, Arvid, Liolios byts ut från elvan. Tunga namn naturligtvis. Från start kändes denna matchen sömnig. Det kan nog alla intyga i efterhand skyllde spelarna på Laggans frukost som han bjöd på inför matchen, att de var tunga. Oklart om det stämde eller ej.

Vi fick dock en drömstart på matchen då Laggan efter bara fem minuter kom loss på kanten i en djupledslöpning och skickade iväg en projektil på halvvolley som gick stolpe in i bortre hörnet. Perfekt. Alla spelare på plan och alla ledare på sidan försökte få energi in i matchen men njae. Det var ganska hafsigt mesta delen. Efter kvarten spelad utan att något speciellt hänt så fick Laggan en boll av Hulten längs med straffområdeslinjen, han gjorde sin gubbe och pricksköt sen 2-0 intill stolpen. Riktigt skönt att få hål på Näset utan vi gjort något speciellt bra grejer. Laggan två bra individuella insatser dock.

Efter det målet fick Näset några fina omställningslägen på oss. De spelade sällan sig fram till något utan det var när de bröt bollar på fel ställen. Då särskilt Casper Jonasson som är en spetsspelare i femman. Ett flipperspel i en situation ledde till ett ribbskott från nära håll som gick ner i backen och ut men i sådan vinkel att man kunde se att bollen inte var i mål. Kort därefter knep Thomas ett friläge och innan vi gick till paus hade Jonasson sprungit igenom oss och skjutit i ribban. Vi då? Sista kvarten av första halvlek var vi bättre än Näset och vi borde ha dödat matchen efter att de bränt sina lägen, Laggan, Bengan och David hade alla fina lägen till att göra mål.

I paus försökte vi hitta energin. Det gick onekligen inte. Andra halvlek var inget att minnas. Näset hade ett bra omställningsläge där de inte kom till avslut och Laggan hade ett långskott i ribban. Vi minns att Petter gjorde ett riktigt bra inhopp centralt och tyvärr skadade sig både Andinsson och Anton så de knappast är tillgängliga för match på onsdag.

Då tar vi emot Donsö på hemmaplan. Riktigt kul att fortfarande vara med i smeten så pass att vi får en sån match på hemmaplan!

 

///Dalla