Min första match för i år där jag vilade ögonen på sjuan. Derbyt ute på Åkeredsvallen 2 spelades i en rätt blåsig miljö. Och då är ju inte den planen kul. Gräsplanen bredvid är så mycket trevligare. Men det hjälper ju inte.

Jag såg bara tjugo minuter. Tynnered var alldeles för överlägsna för att de skulle vara kul att titta mer. Det vimlade dock lokalfotbollsspelare man kände igen. I SG såg vi tidigare Kungsladugårdsmittbacken Johan Tellnor, förre Järnbrottmålvakten Mikael Johansson håller fortfarande hög klass, alldeles för hög för sjuan. Och Magnus”Baguetten”Johansson har varit med sedan läderkulans tid. Men de vitklädda räckte inte till. Inte ens lite. De kämpade och slet men Tynnered hade egentligen bollen på motståndarnas planhalva hela vägen. Tidigare Tynnered BK-grundaren Ibbe Maruvge styrde styrkorna lika engagerat som alltid och han hade god hjälp av Korosh Hatami som från sin vänsterbacksplats gestikulerade och styrde laget. Han låg också bakom 1-0-målet då han tog sig fram på vänsterkanten innan bollen spelades in centralt och nån(såg inte vem) gjorde 1-0.

I övrigt kunde man se tidigare speedkulan Azmar Jalali med ett förflutet i Näset, Kaverös och Kozara bland annat, inte samma speed som förr om åren men mycket fotboll i sig, Mustafa Bülbül lirade på centralt mittfält precis som han gjort i Väster, Kållered, Kaverös, SG m.fl. genom åren. Och sen minns vi ju Egzon Behrami från SG och Kaverös, en bolltrollare utöver det vanliga får man säga. Så att Tynnered leder serien, det är ingen skräll. Och igår orkade inte SG riktigt mobilisera ett försvarsspel som var tillräckligt bra. Eller hota framåt.

Efter tjugo minuter togs beslutet att satsa på en match i Kungälv istället.

 

///Dalla