Det spelades bara två matcher i 5A i helgen men både ettan United Africa och tvåan FC Komarken var i farten:

 

LÖRDAG 9/9

FC Komarken – Romelanda UF 1-0

Björndammens BK – United Africa FC 0-1

Utbynäs SK – Öjersjö IF FLYTTAD TILL TISDAG

 

Båda topplagen kom alltså undan med knappa segrar och avståndet är fortfarande fyra poängs försprång för United Africa men med Komarken en match tillgodo.

 

Det var alltså derby på Kongevi när Romelanda besökte Komarken och segermålet kom efter en halvtimme, signerat Mattias Thornberg.

FCK:s matchhjälte Mattias Thornberg sa så här om segern:

”Finns inte så mycket att säga. Vi gör en stabil insats, bra framåt första 30 och stabilt bakåt förutom när de fick en rätt billig straff som Filip räddade snyggt. Vi har bra kontroll hela matchen det enda är att vi bör punktera matchen med 3-4 mål till.”

När det gäller Komarken så har det även blivit en förändring i tränarstaben då klubben bryter samarbetet med huvudtränaren Milan Tanaskovic inför slutspurten.

Komarken får fortsätta jaga United Africa i toppen med fyra matcher kvar och säsongen avslutas med ett intressant möte med nuvarande trean Utbynäs SK.

Romelanda är sjua.

 

Serieledarna United Africa hade en tuff bortamatch mot Björndammens BKFurulund och hamnade i trubbel med en utvisning i mitten av den andra halvleken vid ställningen 0-0. Trots det numerära underläget kunde Williams Ifeanyi Odili sätta dit 1-0 för UAFC och det skulle visa sig bli matchens enda. Även BBK fick en spelare utvisad i slutskedet av matchen.

BBK:s kapten Gustav Ågren hade följande analys av matchen:

Kom till matchen med den tunnaste truppen i år, avstängningar, bortresta gubbar och skador som låg bakom. Vi snackar innan om att vi ska ligga lågt och tätt. Matchen börjar som vi tänkte, Africa får äga mycket boll men vi ligger jävligt bra i försvaret och kan sticka på kontringar. Och så såg det ut större delen av matchen, Africa spelar bra men kommer inte till några riktiga lägen. Med 20 (?) kvar får vi ett inkast som huvuddomarn går in och ändrar när vi flyttar upp laget, Africa kastar snabbt och lyckas kontra in ett mål. Jag köper att domarn går in och ändrar domslut men om han haft lite känsla borde han stoppat inkastet så vi hade fått chansen att hamna på rätt sida. Men shit happens. Och Africa fick ett billigt rött så det går åt båda hållen. Efter detta försöker vi pressa lite mer men får ingen utdelning. Men riktigt bra genomförd match idag, tråkigt med förlust.

UAFC i förarsätet och har sett till spelschemat, iallafall på pappret, ett överkomligt motstånd. Det lutar alltså åt en återkomst för till fyran.

BBK är åtta i den väldigt jämna tabellen där det bara skiljer fyra poäng mellan fyran FC Bosona och tian Zenith. Laget har mött alla topplagen och bör kunna plocka en del poäng i slutet och har även ett derby mot jumbon Öjersjö som skulle kunna skicka tillbaka rivalen ner i sexan.

 

Lördagens match mellan Utbynäs och Öjersjö flyttades till imorgon tisdag (Lemmingvallen konstgräs) pga av vattensjuk plan.

 

/Rasta