Ibland får man feeling. Det fick jag och dottern igår. Så Lunnevi IP siktades in och det känns ju så här i efterhand som man inte kan köra längre bort för att se en lokalfotbollsmatch. Men jag älskar det. Att på en tung halvlång gräsmatta i september få avnjuta en match med speaker, musik vid målen och mycket publik.

Sen att denna matchen egentligen saknade nerv helt och hållet. De var väl lite baksidan. Inget av lagen kan ta sig uppåt eller neråt i systemet och skall bara spela av säsongen. Att se en match med Kode, det verkar alltid handla om mycket mål. De förväntningarna hade jag. Och när jag kom till matchen tjugo minuter efter matchstart så ledde Kode med 2-0. Så förväntningarna infriades.

I 35:e minuten kom Haraldsson runt på högerkanten och spelade in till Oskar Wallén som gjorde sitt första mål för Kode sedan återkomsten. En enkel bredsida för mål. Kode de 20-25 jag såg avförsta, var tämligen överlägsna. De kombinerade ofta fint runt straffområdet och tryckte ner Stenkullen som bara sopade undan bollen får man säga. Det går ju snabbt när Anderberg, Haraldsson och Wallén hittar in i spelet med varandra men även Robin Bäckman och Oscar Gustavsson var skickliga fotbollsspelare som bidrog till att Kodes offensiv stundtals var bländande i första halvlek. Bäst i Stenkullen i första halvlek. Mellberg i mål.

Precis innan paus lyfte Stenkullen in e frispark som gick igenom hela gröten av spelare och 3-1 precis innan paus. Det kändes rätt viktigt för matchen även om Stenkullen dittills såg rätt körda ut. Men vi vet ju sedan tidigare att Kode släpper en del mål i matcherna så helt kört kändes det ändå inte.

Andra halvlek inledde Stenkullen med hög press och verkligen tryckte ner Kode. Första fem var det konstant press mot mål och till slut kom 3-2. Oscar Fors fick bollen efter imponerande anfallsspelande av Henrik Forsberg. Klassframspelning efter att ha hållit undan två Kodespelare och Fors kunde i straffområdet placera in målet. Känslan var ju att Stenkullen då skulle ta över rejält men det tog nån minut så missade bortalaget på egen planhalva och vips så var Anderberg fri och han var säkerheten själv. Rullade in bollen till 4-2. Två minuter senare vände Kode snabbt via en snygg kombination och inspelet från höger tryckte Wallén in i nättaket riktigt fint. 5-2. På bara tre minuter hade de dödat matchen.

Därefter fick Kode matchen som de ville. De fick ställa om oftast på ett Stenkullen som varit en bit upp i banan och Kode borde gjort några baljor till men det dröjde till 70:e nånstans innan Wallén kunde göra sitt tredje mål för dagen, ett distansskott som placerades i krysset. Mycket vackert. I anfallet efter gjorde Fransson 6-3 efter att han rundade Jareflo i Kodes mål. Försvarsspelet i denna match var undermåligt. Och i anfallet efter kom 6-4. Oscar Fors igen. Tryckte in bollen från nära håll. Men det var ju inte slut för det. Naturligtvis. 7-4 kom även det, denna gång kom Anton Lindgren runt på kanten till höger och placerade in målet i bortre. Kode hann även med ett stolpskott och lite annat fint därefter. Det märktes ju att matchen inte gällde någonting. Men med ett bättre försvarsspel skulle ju Kode vara riktigt bra. Deras offensiv var riktigt fin Föga förvånande.

 

///Dalla