Fyra matcher som påverkar tabellerna rejält idag. Både i toppen och botten. Hetaste matchen har vi i 4B men de övriga matcherna är riktigt tajta på förhand också där poängen behövs för flera lag.

Guldheden-Gårda 4A

Guldheden åker ner under strecket vid förlust idag. På målskillnad. Om man inte gör minst fyra mål framåt men ändå åker på uddamålet. Då håller man sig framför Partille fortsatt. Senaste förlusten med 2-1 hemma mot Lunden sved, sent avgörande också och nu bränns det som sagt. Har dock varit stabila i sin prestationer om man ser till resultaten i höst, inga storförluster utan målsnålt med något undantag. Gårda har inget att spela för i praktiken, men i teorin jagar man Jonsered fortsatt. Men nu förlorade man mot jumbon Mossen senast, de åker knappast på en förlust till mot ett bottenlag?!

TIPS: Gårda vinner.

Eriksberg-Väster 4B

Den uppskjutna matchen efter Gads tragiska bortgång spelas ikväll på Krokäng. Och den är viktig. Jätteviktig. Segrarna här tar ett kliv mot ett nytt kontrakt. Ett stort kliv. Inget snack om det, även ett kryss skulle vara gynnsamt. Men Mölndal jagar där bakom och i viss mån även Ytterby som inte är helt rökta ännu. DG och Filipsson är avstängda i Eriksbergs fyrbackslinje, frågan är hur coach Johansson tänker nu. Det lär väl bli nån av ytterbackarna som går in och täcker kanske? Men självfallet en försvagning. Väster gör sällan dåliga insatser och jag tror inte man förlorat med mer än uddamålet någon gång när jag tänker efter. Lyckas ofta komma tillbaka i matcherna och verkar ha bra kemi i gruppen.

TIPS: Oavgjort.

Utbynäs-Öjersjö 5A

Utbynäs har andraplatsen i egna händer efter att Komarken hamnat i sin svacka(även om de vann i veckan som gick). Skön känsla självfallet och det är ju en ruggans flow och fart på laget. Men det krävs att man vinner hela tiden. Man har inte råd att förlora och kryssa nu och framöver. Öjersjös år i div V måste betecknas som en katastrof. Att med fem omgångar kvar(för alla lag utom Öjersjö som har sju matcher kvar) vara nio poäng efter det näst sämsta laget. Nej det är inte bra. Och nej det duger inte. Segrar krävs när konkurrenterna vunnit på slutet och seger idag krävs ju nästan. Löser man det? Njae. Då får något extremt inträffa.

TIPS: Utbynäs vinner.

Croatia-Tollered 6A

Hemmalaget har fyra poäng ner till nedflyttning i en haltande tabell. Så säkra är de inte och fler poäng krävs, stark poäng mot Bergsjön SK senast och det kommer kräva en än bättre insats för poäng nu igen. Tollered loosade mot Bergum hemma men har efter Bergsjö IF:s förlust fortfarande ett gynnsamt läge att ta serien. Då är det tre poäng som gäller idag.

TIPS: Tollered vinner.

 

 

///Dalla