6A har utvecklats till ett drama både i toppen och botten och helgens resultat spädde på spänningen inför slutspurten!

Så här gick det:

 

FREDAG 8/9

Croatia Göteborg – Bergsjön SK 1-1

Bergsjö IF – Real Maskin BK 1-2

LÖRDAG 9/9

Gamlestaden FF – Partille IF SC 4-6

Pushers BK – Lekstorps IF 1-1

 

Bergsjön SK har överraskat många i lokalfotbollen då de varit med i toppen av 6A men nu verkar det som BSK har mattats lite. Laget föll i toppmötet med Tollered i förra omgången och i helgen blev det ”bara” 1-1 mot mittenlaget Croatia. Zakaria Shariif Abdi Nuur gav visserligen BSK ledningen redan efter fem minuter men i mitten av den andra halvleken gör Croatia 1-1, vilket alltså också blev slutresultatet.

Croatias spelande tränare Vllaznim Ibishi sa så här om matchen:

”Vi får en tuff start på matchen, då Bergsjön SK tar ledningen efter bara 5-6 minuter. Vi höjer oss rejält efter målet och spelar otroligt fin fotboll. Vi lyckas skapa 4-5 kvalificerade målchanser i den första halvleken men inget mål än. En kvart in i den andra halvleken så får vi en frispark ca 40 meter från målet, vi lyfter in bollen i boxen och Mergim Ibishi lyckas nicka ner bollen till Karmo Semmo som distinkt skjuter in slutresultatet 1-1. Det var en jämn match men jag tycker ändå att vi var något vassare och förtjänade 3 poäng idag.”

Viktig poäng för Croatia som ligger åtta och inte kan känns sig helt säkra ännu. Bergsjön SK är fyra men har tappat kontakten lite med toppduon Bergum och Tollered.

 

Bergum slog Tollered i veckan hade Bergsjö IF chansen att blanda sig i kampen om seriesegern rejält. BIF skulle dock först spela ett tufft derby mot Real Maskin på Bergsjövallen. Efter en mållös första halvlek gav Lamin ”T-J” Kanteh BIF ledningen i början av den andra halvleken och han hade även chansen från straffpunkten lite senare men missade! Istället kunde Real både kvittera genom Mohammed Etmamiti och även få in ett segermål! Lukas Wallmander blev matchhjälte när han nickade in 2-1 i 83:e minuten!

Reals Andres Monar sa så här om derbysegern:

”Derbi della Bergsjövallen, tre poäng till Maskinen. Det hade nog inte många tippat hehe. Näe men vi har en matchplan som vi följer till punkt och pricka. Vi saknar sex gubbar från startelvan förra veckan men vi kan ändå få ihop en riktigt stark trupp. Alla visar sjukt bra inställning och krigar hela matchen igenom. En riktig lagseger”

BIF:s Victor Calming sa så här om förlusten:

”Helt jävla usel insats av oss ikväll! Jag vet inte vad vi håller på med idag, var inte med själv så vill inte säga för mycket, men jag är mållös! Tidernas bottennapp helt klart. Matchen är rätt jämn men vi skapar de farligaste chanserna: Två ribbträffar och en missad straff. Nu har vi sabbat för oss själva och de ser otroligt mörkt ut inför slutspurten. Vill också passa på att hylla Real som krigar i 90 minuter och trycker dit två bollar sista tio, hatten av! Blir inte många timmars sömn inatt.”

Reals matchrapport hittas HÄR.

BIF är trea och har tre poäng upp till tvåan Tollered och fem till ledande Bergums IF (som dock har en match mer spelad). För Real Maskin betydde segern att laget klev upp till en sjundeplats och skapade lite skönt utrymme neråt till streckstriden!

 

I lördags tog jumbon Partille IF SC en skön seger i ett målkalas mot Gamlestaden FF! Partille kunde vinna med tennissiffrorna 6-4 på konstgräset på Gamlestadsvallen. Matchen hade flera ansikten och Partille inledde hetast med att göra både 1-0 och 2-0 tidigt. När en timme var spelad ledde dock GaFF efter tre raka mål av Axel Karlténius! Sista halvtimmen var dock gästernas och Farid Runklint svarade även han för ett hattrick. Han hade satt 1-0 och han gjorde även både 3-3 och 4-3. Nicklas Jensen fyllde på med 5-3 och 6-3 innan GaFF fick in en sen reducering.

Partilles Martin Björkdahl sa så här om den viktiga segern:

”Idag gör vi en jäkligt bra match och är mycket bättre än Gamlestan. De fyra mål vi släpper in är rena bjudningar från oss och domaren. Vi har fått in några gamla Partillespelare som ger oss en ny dimension i det offensiva spelet. Sen att Farid gör mål på alla bollar som slås in i straffområdet gör att vi får lite andrum. Fortsätter det så här kan det bli spännande avslutning.”

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om förlusten:

”Vi saknar lite för många nyckelspelare idag. Taggen inför match var inte hundra heller vilket 0-2 efter ca 9 minuter vittnar om. Jobbar oss ändå in i matchen och skapar en massa fina lägen utöver dom två mål vi gör innan paus. Känslan i paus är att vi är bättre och borde vinna. Tyvärr så får vi två skador till. Hur mycket det bidrar till att vi gör årets sämsta halvlek vet jag inte, men det var så uselt på alla sätt. Tar trots detta ledningen med 3-2 (Axels tredje) men får ingen boost alls av det. Istället så gör Partille tre snabba och vi har inget svar. Partille är värda vinsten. Men vill ändå be om ursäkt till deras bottenkollegor då våran insats inte var värdig klubbmärket.” 

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Partille klev i och med vinst upp en placering och skickade ner Götaholm till jumboplatsen. Partille har dessutom bara en poäng upp till Lekstorp över strecket med en match tillgodo. Tillskottet av Gårdas gamle Farid Runklint har varit positiv och Runklint har svarat för sex mål på de fyra matcherna efter sommaren. Den uppmärksamme lokalfotbollskonnosören hittade även ett annat gammalt Gårda-namn i Partilles laguppställningen! Nämligen ingen mindre än keepern Richard Chang Hunter! Bloggen kan inte låta bli att undra om vi får se fler gamla Gårda-hjältar på LexbyOscar Arnesson kanske? Eller varför inte Marcus Lindberg eller möjligen Patrik Lindstrand?

GaFF är sexa och är på väg att hamna lite i ingenmansland inför avslutningen.

 

Två lag som inte kan känna sig säkra i botten är Pushers BK och Lekstorps IF och båda lagen hade självklart hoppats på en trepoängare i lördags och lite arbetsro. Det blev dock ingen vinnarenGröna Vallen då matchen slutade 1-1Johan Jonsson gav Pushers en tidig ledning och det såg ut att bli en viktig Pushersseger, särskilt då LIF fick både William Mellingsäter OCH Patrik Sandberg utvisade i den andra halvleken. Det blev dock inga fler Pushersmål utan istället kunde Patrik Tall göra 1-1 med bara sex minuter kvar.

LIF är precis över strecket men jagas av både Partille och Götaholm. En placering över LIF hittas Pushers som alltså också är inblandade.

 

/Rasta