Så här gick det i 6B i helgen där Proletären FF behåller greppet om serieledning:

 

LÖRDAG 9/9

Syrianska/Arameiska Föreningen – Fässbergs IF 0-2

SÖNDAG 10/9

Proletären FF – Rambergets SK 5-0

Landala IF – BK S:T Jakob 2-0

 

Fässbergs IF fortsätter att trumma på i 6B bakom toppduon Proletären och FC Heden. Laget tog sin femte raka seger och höll nollan för sjunde gången på de åtta senaste seriematcherna! 2-0 blev det mot Syrianska/Arameiska efter mål av Pelle Törnqvist tidigt i den andra halvleken och av Anton Oddstig efter halva andra.

FIF:s Egil Edberg sa så här om segern:

”Vi gör en relativt dålig insats där vi faller ner i deras tempo. Spelet låser sig och vi förväntar oss att någon annan i laget ska ta initiativ vilket gör att spelet går alldeles för sakta. Vi gör ändå två mål och håller nollan vilket tyder på en styrka som kommer vara viktig såhär i slutet av säsongen. Skönt med tre poäng och att vi hänger på toppen.”

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

Fässberg är fortfarande trea men då tvåan FC Heden oväntat förlorade mot Solängens BK i förra veckan. Detta gör att det bara skiljer tre poäng mellan lagen och de möts dessutom nu på torsdag!

Syrianska/Arameiska återvinns på en sjätteplats.

 

I söndags tog topptippade Proletären FF ännu ett steg mot serieseger. Heden förlorade som sagt i veckan och PFF missade inte tillfället att utöka sin ledning till fyra poäng när bottenlaget Ramberget besegrades med klara 5-0. Två Oppong-mål i den första halvleken (Manfred och Raymond) grundlade segern och det trillade in tre till i slutet av den andra halvleken.

PFF:s Danial Khosravi sa så här om segern:

”Vi ställer upp med en bra trupp idag. Alla gör en bra match idag. Efter att vår målvakt Louai återvänt till PFF efter sommaren har det varit svårt för motståndarna att göra mål trots att målvakten haft lite att göra. Ramberget står upp bra och har några duktiga spelare så jag är lite förvånad över deras tabellplacering. Vi har många fina anfall där vi kommer förbi via kanten och till slut kommar Manfred igenom på högerkanten och gör 1-0. 2-0 kommer på straff efter att storebror Raymond gör mål. Andra halvlek kommer vi anfall efter anfall men lyckas inte göra mål på 4-5 frilägen där avsluten inte håller tillräcklig kvalite. 3-0 gör vår skyttekung Mati efter en fin djupledsboll. Ramberget ger inte upp och fortsätter vara farliga men backlinjen är för stabil för att de ska komma igenom sista tredjedelen. 4-0 kommer även det efter en straff som Omar sätter säkert. 5-0 görs på ett friläge av Hamed efter att han dribblat 4 spelare och sätter den i krysset. Vi ångar på och just nu finns det inget lag som kommer upp till PFF:s standard. Vi har en högsta nivå som inget division 6 lag kan komma nära. Bloggen fortsätter att envisas om seriesegrarna Heden men vi får se hur länge de orkar hänga på.”

RSK:s tränare Mikael Helier sa så här om förlusten:

”Tycker vi gör en ok match, vid ställningen 1-0 (frågan var om deras 1-0 mål verkligen var inne) blev vi bestulna på en solklar straff (som t.o.m. motståndarna blev chockade av att han inte blåste). Istället går de upp i anfall sekundrarna efter och får straff. Tycker vi fortsätter i andra att spela fin fotboll men deras omställningar var bra. De får ytterligare en straff sen två sena mål sista fem. Visst klart är PFF det bästa laget och inget att säga om och vill med detta inte skylla bort nåt men tråkigt när man ligger i botten och även inte har domsluten med sig.”

Med fem matcher kvar har alltså serieledarna PFF skaffat sig ett utmärkt läge att ta hem 6B. De har alltså motsvarat de förväntningarna från bloggen inför säsongen som trodde att de skulle tillhöra den absoluta toppen av serien. Det återstår dock två luriga matcher innan det kan bli tal om guldhattar. PFF tar emot fyran GSIF i nästa omgång och har även kvar att möta Fässberg.

RSK är sist i tabellen och men har bara tre poäng upp till Landala över strecket. LIF har förvisso en match tillgodo.

 

Just Landala IF tog nämligen en viktig trea i söndags när BK S:T Jakob besegrades med 2-0Guldheden Södra. Båda målen kom i den andra halvleken genom Max Hallberg och John Gustafsson.

S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om förlusten:

”Landala kommer in livsfarligt första kvarten av båda halvlekarna, i första så reder vi (& ribban) ut stormen, i andra får de med sig målet och ny energi. En annars chansfattig match där vi inte lyckas leverera sista tredjedelen.”

LIF har nu tre poäng tillgodo på lagen under strecket och en match tillgodo. Två placeringar över på en åttondeplats återfinns S:T Jakob.

 

/Rasta