Vi kan konstatera att 6C lever på flera håll. Kan Hönö ge Sandarna en fight om seriesegern? Kan AIF ta sig förbi Gunnared i botten och i mitten är det riktigt jämnt där flera lag har chansen att ta en fin tredjeplats!

Så här gick det i helgen:

 

LÖRDAG 9/9

Vrångö IF – Knippla IK 3-0

Fröjdens FK – AIF Göteborg 1-2

Solväders FC – Sandarna BK 1-4

Hönö IS – FC Härlanda 6-1

SÖNDAG 10/9

Brämaregårdens FC – Gunnared KIF 3-1

 

I lördags ställdes norra skärgården mot södra skärgården när Knippla IK begav sig hela vägen söderut till Vrångö för match. Det skulle dock visa sig bli en resa som inte gav några poäng då hemmalaget var starkast och kunde vinna med 3-0. Carl Levin inledde målskyttet i den första halvleken och Karl-Johan Levin utökade ledningen strax efter paus. Omar Alkordi satte sedan trean sen stund senare.

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om segern:

Riktigt härlig vinst mot Knippla i ”ö-derbyt”. Det kändes faktiskt från minut ett att vi var det bättre laget för dagen. Första halvlek tycker jag vi är bättre i, och vi tuggar på, på den väldigt regntunga planen. Solen skiner och alla är glada, förutom Knippla. Knippla som vanligtvis är väldigt trevliga att möta var väldigt gnälliga idag. Andra halvlek är som den första och vi vinner komfortabelt till slut med 3-0. Känns väldigt stabilt i Vrångö-lägret nu. Ett par nyförvärv spelade sist och gjorde det riktigt stabilt. Vi har en rolig höst framför oss tror jag! Omar är återigen riktigt bra och står för 1+1 och har utvecklats till en nyckelspelare för oss.

Knipplas kapten Isak Torgersson hade följande att säga om matchen:

”Känslan inför matchen var bra! Mange gjorde comeback i KIK efter spenderat vårsäsongen i Hällesåker och Ahmed gjorde debut. Killarna verkade taggade och ville ha revansch från den snöpliga förlusten i våras. Men sen startar matchen, och vi kommer liksom inte in i den alls. Vrångö löper mer, snackar och vill mer helt enkelt. Vi släpper tre mål på omställningar då vi inte lyckas ”döda” anfallen och istället kontrar Vrångö. Sen drar jag på mig mitt andra gula för dagen i minut 70 och där är det god natt. Sjukt dåligt av mig och jag ber om ursäkt till boysen, men just nu är vi i en rejäl svacka som gör att självförtroendet är noll… men det vänder snart, 100%!”

VIF är nu femma och är bland de fem mittenlag som har chansen att knipa tredjeplatsen. KIK har hamnat lite i ingenmansland på sin åttondeplats. Sju poäng upp till sjuan Argo och sex poäng ner till nian Brämaregården.

 

Nykomlingen AIF Göteborg vann bara en match under våren och det var en 2-1 seger mot Fröjdens FK. Lagets första seger på hösten kom i helgen och både motstånd och resultat var detsamma. Då flera av planerna på Heden verkar vara satta ur funktion efter Ridsport EM har Kviberg 24 dykt upp som en liten joker när det gäller spelplatser. Det var även här som Fröjden och AIF drabbade samma. På denna, enligt rapporterna regntunga plan, kunde Fröjden ta en tidig ledning genom Niclas Eklund och det resultatet stod sig till mitten av den andra halvleken innan Mikael Granestål kvitterade för Arbetarna. Segermålet kom i matchens sista minut och det var Magnus Granhed som var sist på bollen!

Fröjdens Simon Sävenek sa så här om förlusten:

”Det var inte mycket till fotbollsmatch. Planen var överlägset den sämsta vi spelat på under hela säsongen. Hela planen var vattendränkt, där vissa partier var pölar. Eller som en spelare i AIF sa innan matchen startade ”jag hittar ju kräftor i vissa pölar”. Hur som helst, förutsättningarna är lika för alla. Dock blev det inget bra spel från något av lagen därför att det helt enkelt var omöjligt att spela ett bra spel. Domaren vurpade precis i början av matchen och vi bjuder på ett friläge där Philip halkar i backlinjen och en AIF-spelare kan snappa upp bollen. Han lägger in den mot öppet mål, men bollen stannar i en pöl framför mål och Ludde kan rensa. På den nivån var det. Matchen flyter på under samma premisser. Vi tar ledningen på en blöt frispark genom Niclas. 1-0 i paus. I andra kvitterar Arbetarna på ett, för matchen, signifikativt sätt, genom att bollen glider ur nävarna på Målvakts-Rickard. Arbetarna verkar vilja vinna mest och gör det när de sätter sitt andra mål i 89:e. Fotboll är ju en härlig sport, men ibland kan den vara helt förjävlig också. Tror det är fler än jag som har ont i kroppen idag. Gött att matchen är över och grattis till Arbetarna som drog längsta stråt. Vi tar nya tag.”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

Segern gör att AIF plötsligt har gäng på tian Gunnared och nytt kontrakt. AIF har nu åtta poäng och Gunnared nio men då har AIF en match tillgodo. Fröjden är sexa och har fortfarande chansen på tredjeplatsen.

 

Båda topplagen var också i farten i lördags och båda inkasserade tre nya friska poäng. Många kanske hade väntat sig ett riktigt målkalas när ettan Sandarna tog emot jumbon Solväder men det blev ”bara” 4-1 och Solväder var med ett tag i matchen. Sandarna satte två snabba mål efter dryga kvarten genom Mikael Johansson och Martin Bergvall men innan pausen hade Solväder fått in en reducering (Mohamed Amer Kanfoud) men även SBK hann med ett mål till (Jesper Bergstrand). 4-1 kom precis efter paus när Bergvall satte sitt andra.

SBK i fortsatt serieledning med en poäng och en match tillgodo före Hönö. Solväder är sist och har fem poäng upp till Gunnared och två matcher mindre spelade. SFC har just Gunnared i nästa match och har även kvar bottenkollegan AIF och nian Brämaregården så laget har faktiskt mycket i egna händer.

Hönö gjorde processen kort med gästerna FC Härlanda i lördags och vann med komfortabla 6-1 hemma på Hönö Arena. 3-0 efter en halvtimme, 4-0 i paus och 6-0 efter en dryg timme och ”Fångarna” hade inte mycket att hämta. Carl Wiklander blev tremålsskytt och toppar 6C:s skytteliga med sina 24 mål.

FCH:s Jonatan Hellman sa så här om matchen:

”12 starka gubbar, varav fyra inkastade boys från b-laget, krigade så gott det gick mot ett fulltaligt hemmalag. Uppgiften blev lite för tuff, kan man säga. Men ändå gött krigat av boysen som ställde upp! Hoppas på att formera ett lite vassare och bredare lag nästa fredag mot serieledarna.”

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman hade följande analys av matchen:

”En stabil seger utan att glänsa. Matchen präglades av ganska mycket felpass och inget jätteläckert spel. Vi gör 1-0 ganska tidigt genom Edvin snefot Alexandersson som lobbade in bollen bakom en förvånad målvakt. Sedan rullade det på. Härlanda hade några farliga omställningslägen med bra inlägg men var för ineffektiva i offensivt straffområde. Jag tror det stod 4-0 i paus efter ytterligare 1 mål av snefoten och 2 mål av Wiklander. Vi gör mängder med byten och spelet blir något bättre i andra men fortfarande utan någon riktig glans. Målen fortsatte att trilla in framåt genom Wiklander och Zacke. En eloge till Härlanda som inte gav upp och fortsatte att kämpa på och som till slut fick in ett mål efter en hörna. Det skall sägas att vi kom till start med ett nästan helt ordinarie lag medan Härlanda saknade många spelare som prioriterade annat. Skönt dock att vi fortsatte ta rygg på Sandarna och förhoppningsvis kan vi ge dem en kamp ända in på mållinjen.”

Hönö möter Sandarna i nästa sista omgången och fortsätter laget att vinna så kan inte SBK slappna av. HIS är alltså en poäng efter i nuläget men då har Sandarna en match tillgodo. Härlanda är trots förlusten trea men det är flera lag som jagar bakom.

 

I söndags var det ett intressant möte på den nedre halvan när nykomlingarna Brämaregården och Gunnared möttes. Hemmalaget BFC har haft en riktig tuff start på hösten med matcher mot både ettan Sandarna och tvåan Hönö. Tre förluster på tre matcher och målskillnaden 31-2 på de matcherna! De ska dock sägas att laget inte hade fullt manskap i senaste matchen mot Sandarna som slutade 17-0! Motståndarna Gunnared hade inte heller någon kanonform med en poäng på fyra matcher efter uppehållet.

Brämaregården tog tag i matchen tidigt med två mål och när Gunnared åkte på en utvisning i början av den andra halvleken och Morteza Mohammadi satte den efterföljande straffen (hans andra mål) kändes matchen avgjord. Visst fick Gunnared in en reducering men kom inte närmare.

BFC:s kapten Tobias Hofving sa så här om segern:

”Efter två oerhört tunga förluster kom så äntligen en underbart härlig trepoängare. Vi visar grym moral som vänder trenden. Genom matchen pressar Gunnared högt, särskilt första halvlek, och har även mest boll. Vi är dock vassa i våra anfall och håller bra organisation bakåt. Det lönar sig och vi har 2-0 i halvlek. Motståndarna drar sedan på sig en straff med tillhörande tuff målchansutvisning, men lyckas trots detta ligga på bra och pressar mot slutet, men kommer aldrig närmre än en reducering till 3-1.”

Segern gjorde att BFC tog ett stort steg mot nytt kontrakt samtidigt som det drog in Gunnared i bottenstriden rejält. Särskilt då AIF vann sin match. BFC är nia och har nu lite poäng tillgodo på lagen bakom och även några matcher mindre spelade. Gunnared är precis över strecket och har en viktig match mot jumbon Solväder i nästa omgång.

 

/Rasta