Vi fortsätter rapporteringen från helgen med 6D där det hände saker både i toppen och botten!

Så här gick det:

 

FREDAG 8/9

Diseröd SK – Hälsö BK 5-1

LÖRDAG 9/9

Bjurslätts IF – IF Vardar Makedonija 1-0

FTU – Bosna IF 1-1

SÖNDAG 10/9

Hermansby IF – Backatorp IF 0-5

Neutrala IF – Hålta IK 1-2

 

I fredags tog Diseröd SK ett stort stort kliv mot nytt kontrakt med en imponerande 5-1 seger mot Hälsö BK. DSK hade 2-0 redan efter nio minuter och efter ett rött kort för HBK i början av andra rasslande det till igen och matchen var punkterad.

DSK:s kapten Daniel Broman sa så här om matchen:

”Var längesen vi spelade med sådant självförtroende. Hälsö var förvånansvärt bleka och ineffektiva, men visst vi hade mycket ”stolpe in” situationer… för en gång skull. Hoppas delar av vårt spelupplägg sätter sig för att ta hem fler trepoängare!”

Hälsö kom med fyra raka segrar i ryggen och lite känning på fina placeringar men föll alltså riktigt tungt men laget är ändå femma i tabellen. DSK är precis över strecket men har nu hela åtta poäng ner till Hermansby som är elva.

 

Bjurslätts IF har haft en tung säsong där laget aldrig egentligen kommit igång. I lördags blev det iallafall en efterlängtad trepoängare när Vardar besegrades med 1-0Christoffer Lundin slog till med matchens enda mål efter en timmes spel.

BIF:s Benny Brunberg sa så här om segern:

”Var ska jag börja? Vi gör en bra match och får den så som vi vill ha den. Det var ändå en spänd och hård kamp och man märkte att båda lagen gick för tre poäng. Matchen i sig tycker jag att den tillhör oss. Vi brände 2-3 frilägen , men efter att vi gjort 1-0 så blir för defensiva vilket gör att Vardar kunde pressa på oss ordentligt. Men deras avslut var aldrig något hot direkt. Men tillslut när domarn blåste av matchen så stod vi som vinnare rättvist”

Vardars tränare Labinot Aziraj hade följande kommentar till bloggen:

”Vår oförmåga att göra mål på våra chanser i första halvlek bäddar återigen för en förlust. Den här matchen ska vi avgöra i första helt enkelt. I andra är Bjurslätt det bättre laget och när man i inledningen snyggt gör 1-0 där Brunbergs korta inlägg hittar Lundins panna känns det som att vi direkt hänger med våra huvuden. Resterande del av matchen präglas av många felpass från båda lagen och inget vidare spel. Den breda planen på Bravida Arena gjort sitt. Kanske skulle vi haft en straff med 10 minuter kvar när Qerkinaj snurrar upp både en och två men domaren friar. Alltid lika kul att möta Bjurslätt med ett grymt tränarpar och ödmjuka spelare. Nu ska vi försöka skaka om toppstriden i dem avslutande matcherna, närmast mot FTU kommande torsdag.”

BIF är nia, en poäng bakom just Vardar.

 

FTU avslutade våren med att besegra Björkåsen med 13-0 och i matchen innan blev det 3-1 mot toppkonkurrenten IF Warta. Allt var frid och fröjd och laget hade greppet om förstaplatsen. Nu en bit in på hösten ser det lite annorlunda ut och plötsligt är det FTU som får jaga efter en svag inledning. I förra omgången blev det en chockförlust med 3-7 mot Hälsö och i helgen ”bara” 1-1 mot BosnaFisnik Maxharraj gav Bosna ledningen precis innan paus och det var inte förrän sista kvarten som FTU kvitterade, målskytt Yusuf Bozkir.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”Ännu en match där vi skapar dussintal lägen men inte lyckas förvalta dem. Vi följer vår matchplan och har ett massivt bollinnehav i första halvlek men råkar ut för en långboll som deras anfallare förvaltar på bästa sätt. Trots en boll inne (enligt mina spelare skall tilläggas) går vi till paus med ett 0-1 underläge. I andra har vi, om möjligt, ett ännu större bollinnehav och en målchanser var tredje minut ungefär men bollen ville inte in. Vi får till slut utdelning via ett självmål (?). All heder till ett vilt kämpande Bosna IF. Vi får träna avslut under veckan.”

FTU har hamnat i ett läge där de får hoppas att ettan Warta börjar tappa poäng. Med fem omgångar kvar har Warta nämligen en ledning med fyra poäng. Bosna är sjua.

 

I söndags försvårades Hermansbys chanser att hålla sig kvar avsevärt. Närmaste laget framför i tabellen, Diseröd SK, tog som bekant en fin trepoängare i fredags och Hermansby själva åkte på rejält med däng mot Backatorp. BIF:s Hasudin Muratovic svarade för ett hattrickKärnavallens konstgräs och hans 3-0 mål precis innan paus tog väl musten ur hemmalaget.

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om segern:

”Vi kontrollerar matchen från första minut, vi får göra tre byten i första halvlek pga skador. Två stycken från vårt P02 får då chansen och gör det riktigt bra. Elias gör två assist och Farhan gör ett mål. Hasses målform håller i sig och gör idag tre mål. Vi hade 3-0 i halvtid, och har med i bakhuvudena inför andra hur vi senast mot Diseröd bjöd in dem i matchen igen i andra halvlek. Vi såg till att det inte hände och spelade lika bra i andra halvlek. Nu hoppas vi på att få tillbaka en del spelare inför nästa omgång!”

HIF:s Samuel ”Sonkan” Holgersson hade följande kommentar till matchen:

”Vi hade återigen svårt att få ihop folk till matchen. Vi fick samma dag fem avhopp vilket gjorde att vi fick ringa in spelare som slutat eller inte spelat så mycket senaste tiden. Med det i åtanken gör vi så gott vi kan. Det är ingen snack att Backatorp är bättre än oss idag. Vi spelar inte som ett lag idag och då blir det lätt massa mål i baken. Tycker ändå att vi står upp bra första 35 minuterna. Har några fina chanser att kvittera deras ett noll ledning. Istället för en kvittering får de ett mål till. Innan halvleken är slut står det tre noll. I andra halvlek så har vi inte mycket att sätta i mot. 5-0 känns tyvärr som ett rättvist resultat. Nu ser det lite tungt ut med en hel del poäng upp till säker mark men vi ger absolut inte upp ännu!”

HIF har nu åtta poäng upp till Diseröd över strecket med sex matcher kvar. Lagets spelschema ser väl helt ok med bland annat den flyttade matchen mot jumbon Björkåsen kvar och inget av topp-tre lagen. Ändå självklart tufft att ta in åtta pinnar.

Backatorp återfinns på en stabil sjätteplats.

 

Håltas form har svajat lite efter sommaren med två förluster och en vinst och i söndags ställdes man mot ett Neutrala som sett heta ut efter uppehållet och som bland annat prenumererat på 3-2 segrar. HIK kunde ta ledningen tidigt genom Tobias Hildesson, en ledning som höll sig till matchminut 74 då Abdikaafi Mahamud Diiriye kvitterade för NIF. Hildesson och Hålta fick dock sista ordet och kunde vinna med 2-1 efter ett mål i 87:e!

HIK:s målvakt Andreas Djerf sa så här om segern:

”En jämn och tät toppmatch med två lag som inte ville förlora men där båda gick för att vinna. Matchbilden blev ungefär som vi förväntade oss. Neutral hade mycket boll och vi försökte vara effektiva när vi väl fick våra chanser. Lyckligtvis får vi in en boll tidigt vilket gör att Neutrala blir tvunget att jaga. En matchbild som passar oss och dom lyckas inte få till några direkt heta målchanser. Andra halvlek blir svårspelad för vår del då det var vår tur att ha en fruktansvärd motvind. Neutrala har det mesta av spelet men chansmässigt är halvleken jämn. De lyckas tillslut få in en boll på ett friläge med kanske kvarten kvar. Men för en gång skull är det vi som lyckas trycka in en boll i slutminuterna och tre mycket sköna och viktiga poäng åker med oss hem till Kungälv!”

Segern gjorde att Hålta och Neutrala nu står på samma poäng med HIK som trea och NIF som fyra.

 

/Rasta