Vi avslutar som vanligt helgrapporteringen med våra fina division 7-serier!

Så här gick det:

 

LÖRDAG 9/9

7B:

IF Positivum Göteborg – Ösets BK 0-3

SÖNDAG 10/9

7A:

Eritreanska Göteborg IF – Gothenburg Celtic FC 4-2

Angered SK – Rödbo IF 4-1

Andalus IF – Surte IS FK 5-1

7B:

Tynnered FC – Slottsskogen/Godhem IF 7-0

 

I 7A var det mittenmöte mellan Eritreanska och Gothenburg Celtic. Ett möte som Eritreanska kunde vinna med 4-2 till slut. Det var 1-1 i mitten av den andra halvleken innan Eritreanska gick ifrån och Haben Gebrengus blev tvåmålsskytt. Just Gebrengus är tvåa i seriens skytteliga med sina 19 mål.

Eritreanska är nu sexa men har ganska många poäng till nästa lag framför. Celtic är sjua.

 

I jumbofinalen mellan Angered SK och Rödbo IF var det ASK som var hetast och kunde vinna med 4-1. Hamse Mohamed blev matchhjälte med sina tre mål och ASK är gick i och med segern om just RIF. Rödbo sist i tabellen och ASK en placering framför.

 

Precis framför Angered SK återfinns Andalus IF och även de tog en trepoängare i helgen. Fyran Surte besegrades med hela 5-1 hemma på GunnaredsplanBijan Ghaderi grundlade segern med att göra lagets två första mål.

AIF är tia och Surte är kvar som fyra men tappade viktiga poäng gentemot lagen framför.

 

I 7B tog Ösets BK en viktig seger i jakten på uppflyttning. 3-0 blev det mot jumbon Positivum i fredags på Åbyvallen. Positivum inledde med ett rött kort efter tio minuter och Christoffer Bergqvist satte den efterföljande straffen. Artan Zuta ökade på till 2-0 efter paus innan Bergqvist satte trean i slutet.

ÖBK:s Carl-William Kalholm sa så här om matchen:

”Förmodligen Ösets BK:s sämsta match på flera år. Vi kom till matchen med 12 personer, jag fick ringas in i panik och agera utespelare. Blir inget mer målvaktsspel (förmodligen) pga tummen jag bröt i somras! Matchen var slarvig och katastrofalt utförd! Vi hade tur att Hahne i målet gjorde några riktigt fina räddningar annars hade det en ännu tråkigare dag! Ska vi ha en chans att hänga på i toppen de sista sex matcherna måste vi verkligen börjar spela fotboll som i våras!”

ÖBK är sexa men det är bara två poäng upp till trean Järnbrott.

 

I toppen av 7B återfinns Tynnered FC och laget krossade Slottsskogen Godhem med hela 7-0Kemal Coskun blev tremålsskytt i en match som rann iväg i den andra halvleken (2-0 i paus) efter ett tidigt rött kort för SG i den andra halvleken.

SG:s Oscar Lindmark Häggström sa så här om matchen:

”Haha, ja du va ska man säga? Resultatet flög väl iväg lite väl mycket i andra halvlek. Vi saknade några viktiga spelare men ska absolut inte skylla något på det, de vann välförtjänt.” 

Bloggens Dalla var på plats en stund och hans rapport hittas HÄR.

TFC leder en haltande 7B-tabell. SG är sjua och kommer få det svårt att återvända till sexan direkt.

 

/Rasta