Viktig match i div III NVG ikväll. Landvetter tar emot Älvsborg ikväll i en hängmatch. Det kommer lite mer om matchen senare idag. Men först en intervju med Älvsborgs assisterande tränare..

Både trygg och viktig seger mot Hisingsbacka i helgen, vilket recept använde ni för att vinna mot Hisingsbacka ytterligare en gång? Vilka av dina spelare vill du lyfta fram efter segern?

Instruktionerna till denna match va precis de samma som de va till vårmötet, ligga på rätt sida med en tajt och aggressiv defensiv då vi inte vill släppa nån yta bakom backlinjen till deras snabbe forward och med en offensiv där vi mestadels ställer om på HBFCs misstag men också försöker få lite längre anfall när vi har läge.

Skulle säga att vi gjort 2 nästintill prickfria matcher mot HBFC så just nu ser det ut att vara ett bra recept för att slå dem iaf.

Efter denna match är det inte lätt att lyfta fram några enskilda prestationer då vi förvarar som en enhet hela matchen och det är verkligen laget som vinner matchen och inte någon individuell prestation, men får väl försöka lyfta fram 2 spelare iaf:

Simon Saebbö i mål som gör en fantastiskt räddning på en hörna vid 0-0 när en HBFC spelare ensam i straffområdet sätter skallen till. Mål där och matchen hade fått ett annat ansikte.

Andreas Blanke som i sin 2a start som mittback för året går in och raderar skyttekungen ur matchen fullständigt, med viss hjälp av sina lagkamrater såklart.
Men som sagt hela laget kan kvittera ut väldigt höga betyg efter matchen.

Nu lever ni i toppstriden ytterligare en vecka där ni på onsdag har Landvetter och sen till helgen Kärra, om vi börjar med Landvetter? Vad tror du om era chanser och vad kommer krävas för tre poäng?

Landvetter är ett lag jag sett många gånger det senaste året, de påminner en del om Hisingsbacka men jag tycker Landvetter har lite mer strängar på sin lyra när de har sin dag.

Landvetter är nog det enda laget i serien som kan spela ett väldigt bra possesion spel och samtidigt ha spelare som är väldigt vassa i omställningar.

Det är 2 lag i bra form som möts så jag tror det kommer bli en tajt och spännande match där laget som sätter sin matchplan bäst kommer gå hem med alla 3 pinnar.

Oavsett hur matchen mot Landvetter slutar, hur laddar ni om inför Kärra som ni väl skall slå om man tittar på tabellen?

Iom segern mot Hisingsbacka så vet vi ju att oavsett resultat mot Landvetter så kommer vi forfarande ha bra chans på en topp 2 placering, Kärra har ju allt att spela för i den andra delen av tabellen så det gäller att vara ödmjuka och lägga ner ett lika stort jobb för varandra likväl där som i toppmatcherna.

I den glimrande tabellen, vilka lag tror du åker ur och vilket lag tror du får kvala neråt?

Jag tror att Kotedala, Svane åker direkt ut sen tror jag det står mellan Trollhättan och Kärra vem som åker ur respektive får kvala.

Till sist, vad skulle en serieseger betyda för dig personligen?

Det skulle givetvis vara det största jag vart med om i min unga tränarkarriär hittills, att vinna div3 på första försöket det är det inte många som gör.

 

 

///Dalla