SK Argo fortsatte sin fina höstform och tog sin femte seger på sex matcher efter uppehållet då det blev seger hemma på Gröna Vallen mot Knippla IK.

 

SK ARGO – KNIPPLA IK 5-2 (2-0)

1-0 Marcus Lindqvist (Mathias Sondell) (11)

2-0 Kalle Pettersson (Johan Skalin) (32)

3-0 Kristoffer Jonsson (Marcus Lindqvist) (55)

4-0 Kristoffer Jonsson (Marcus Lindqvist) (56)

4-1 Robin Eriksson (straff) (72)

4-2 Anton Rödholm (82)

5-2 Marcus Lindqvist (Kristoffer Jonsson)

 

SK Argo kom till spel med en riktigt stark trupp denna onsdagskväll och laget såg ut som följer:

Robin

Skärhamn-Hultqvist-Maggan(C)-Kendal

Kalle P-Skalin-Sondell-Gustav

Koffe-Lindqvist

Bänken:

Rasta

Emilio 

Ferm

Barkebo

 

Robin i mål som vanligt men lite förändringar i backlinjen där både Carl Hultqvist och Kendal Ulusoy klev in. Hultqvist bildade mittlås med Magnus ”Maggan” Andersson och Kendal började som högerback. Daniel ”Skärhamn” Samuelsson klev ut som vänsterback. På kanterna lirade Kalle Pettersson och Gustav Dovstad och centralt spelade Johan Skalin och Mathias Sondell. Kristoffer ”Koffe” Jonsson och Marcus ”Kött-mackan” Lindqvist bildade som vanligt anfallspar. Bänken bestod av Fredrik ”Rasta” Airosto, Emilio Ardiles Suarez, Martin Ferm och Calle Barkebo.

När matchen drog igång så var det Argo som hade det mesta av spelet och bjöd på lite fina små kombinationer och ganska bra variation på längre bollar bakom backlinjen i djupet och spel på fötter. Den första chansen var också Argos efter fint spel på högerkanten fick till slut Sondell bra skottläge men bollen gick över. Kendal Ulusoy var pigg på Argos vänsterback och kom i flera offensiva räder. Knippla hade knappt haft så mycket ordnat spel men bjöds på en jättechans efter en för lös hemåtnick. Robin Staaf kom dock ut bra och friläget missades!

Det var Argo som skulle ta ledningen ganska tidigt. Sondell får en boll på mitten och hittar Marcus Lindqvist precis utanför straffområdet och han kunde vända och gå rakt på mål. Hans distinkta avslut slinker in och Argo tar ledningen med 1-0.

Knippla har sen en ganska bra period där rutinerade räven Magnus Johansson får en ha lite för mycket boll på mitten och Argo ligger inte riktigt rätt i sina positioner. Knippla har en del boll men inga jättechanser och de som dyker upp är bjudningar från Argo. En pass rakt igenom eget straffområde bryts av KIK:s Kwame Amoateng och det blir farlig och lite senare tappar Staaf en hörna som han bara ska plocka ner och bollen får rensas på mållinjen.

Knippla har en ok period med en del bollinnehav men det gör också att Argo kan ligga och kontra lite gött, vilket passar laget ganska bra. Kristoffer ”Koffe” Jonsson har ett friläge efter en fin boll av Maggan men han tåar den utanför. Både Lindqvist och Koffe är framme och hugger är ytterst nära att få in bollen och Lindqvist har även en nick över i bra läge. 2-0 skulle också komma efter att Johan Skalin snyggt nickskarvar till Kalle P som får ren gata och kan rulla in bollen i mål.

Sista delen av den första halvleken är ganska jämn men Argo visar stundtals upp ganska fint rull och bra tålamod.

Argo har 2-0 i paus och matchen punkteras tidigt i den andra. De inledande minuterna så skapar Knippla lite press och Argo ligger ganska lågt. Sen kommer två ganska lika mål. Marcus Lindqvist jobbar till sig bollen och serverar Koffe i djupet. Vid 3-0 kommer Koffe fri från nästan halva planen och kan runda målvakten och rulla in bollen. Vid 4-0, som kommer bara minuter senare, vinner Lindqvist boll en bra bit in på offensiv planhalva och sticker den i djupet på Koffe som gör om dribblingen och sätter 4-0. Matchen dör väl lite och Argo blir lite bekväma och det blir även väldigt långa lag.

Knippla reducerar på en straff som Robin Eriksson rullar in men bara minuter efter åker Amoateng ut efter klassikern ”klaga på det först gula får sitt andra gula för klagomålet”. Trots att Argo är en man mer blir det inte så mycket ordnat spel utan det blir slarvigt från håll och Argo ligger mest och kontrar. Det skapas en hel del lägen för fler Argo-mål och Joel Carlryd i KIK-kassen får sträcka ut ordentligt några gånger. Unge Anton Rödholm kunde sedan vända upp utanför straffområdet mot ett passivt Argo-försvar och elegant skruva in 2-4 i krysset!

Det blev aldrig någon riktig nerv och Argo skapade flera riktigt bra lägen i slutet och det skulle komma ett mål till. Efter fint förarbete av Martin ” Ferminho” Ferm så får Koffe ett bra läge som målvakten dock räddar. Lindqvist hugger dock på returen och sätter 5-2!

Argo har nu alltså fem segrar (väntar dock på poängen från Solvädersmatchen) och en oavgjord efter uppehållet. Nu väntar dock två tuffa matcher mot tvåan Hönö och ettan Sandarna!

Kul också att Argo visar att laget har en fin bredd och många spelare som imponerar.

Knippla har en del stabila gubbar med Johansson, Eriksson och Amoateng men även målskytten Rödholm men Argos seger var det egentligen inget snack om.

Argo är nu femma med samma poäng som fyran Önnered och bara en poäng upp till trean Härlanda. Knippla är på en åttondeplats.

 

/Rasta