Landvetter-Älvsborg div III NVG

Hängmatchen som avgör rätt mycket för båda lagen skall spelas idag. Landvetter som klättrat upp på säker mark kan helt lägga nedflyttningsstriden bakom sig vid tre poäng. Medan Älvsborg vid poängförlust får det snårigare att hämta hem topp2. Jag såg vårmötet, premiären då vann Älvsborg med 3-2 efter att ha vänt underläge. Då var inte Landvetter inne i matchen riktigt och så såg det väl ut i många matcher i våras. Landvetter var ju segertippade men låg på nedflyttning i somras. Men oj vad man vaknar. Kryss hemma mot serieledande Virgo i höstupptakten, förlust på övertid borta mot Hisingsbacka därefter. Men sen. Fyra raka segrar har gjort att laget klättrat på och senast krossade man Kongahälla med 6-0. Det är bra får man säga.

Älvsborg slog Hisingsbacka senast och har också en trevlig form men lär få sina fiskar varma ikväll. Dock om det är något lag som skall sätta stopp för Landvetter så är det just ett försvarsstarkt Älvsborg som kan utnyttja sin löpstyrka och sina fasta situationer en sån här match.

Hur slutar det då?

Tror faktiskt att Landvetter vinner detta med 2-0. 

*** *** *** ***

Björkö-Mölndal 4B

Björkö har löst sitt kontrakt. Men Mölndal ligger just nu på nedflyttning och kommer behöva plocka poäng för att inte åka ur. Matchen skulle spelats i helgen men ställdes in pga dålig plan. Så Mölndal har match om bara två dagar igen. Bra att ha med sig i bakhuvudet. Att slå Björkö borta på gräset blir ju en rejäl utmaning som jag inte tror man svarar upp till om man skall se till det som Mölndal har presterat tidigare även om de har en del skickliga spelare. Känslan är att Björkö vinner idag och att Mölndal får försöka vinna på konstgräset istället. Vårmötet vann ju Björkö då efter en tung säsong dittills och det har man med sig i ryggen.

TIPS: Björkö vinner. 

 

 

///Dalla