Drama innan matchen när Thomas fem minuter innan matchstart kommer ut med ett finger som gått ur led. Dock väldigt trevligt när Walter drar det rätt.

Sju raka matcher utan insläppt mål. Då förtjänar man att vinna en serie. Och det kommer Donsö med väldigt stor sannolikhet göra i år. Vi började matchen piggt och var det klart bättre laget första 25. Skapade också två-tre riktigt bra lägen. Bland annat en fin nick av Arijan som Hornby gjorde en riktigt fin räddning på. Men nånstans runt 25:e minuten åkte vi också på en utvisning. Den ändrade förutsättningarna rätt rejält naturligtvis. Kort därefter manglas Robin i straffområdet. Domaren tyckte annorlunda. Så är det ibland.

Vi ger trots utvisningen Donsö en riktig match. Donsö skapar om jag minns rätt en riktig målchans i första halvlek(Olle Backman tar sig med teknik i den högre skolan sig igenom men skjuter över) där vi trots en man mindre orkar stå upp hela vägen.

I andra halvlek inleder Donsö starkare. Vi blir lite passiva ibland men håller upp ett starkt försvarsspel där Donsö ofta fastnar på vägen fram till mål. Tio minuter in i halvleken börjar vi våga spela allt mer igen och tar för en stund över matchen igen där vi spelar lugnt och metodiskt och skapar farliga lägen. Bland en hörna som är ytterst nära att resultera men Hornby är stabil. Kan man inte ta ifrån honom. Donsö skapar ett livsfarligt omställningsläge vid ett tillfälle där de är 3 mot 1 men Backmans avslut mot det öppna målet går över.

Men nånstans med 17-18 minuter kvar tror jag så gör Donsö 1-0 på hörna. Vår andra insläppta hörna i år. Fel match kan man säga. Och trist. Kort därefter får också Donsö straff. Ibland får man straffar med sig ibland emot sig. Igår fick de inte med oss. Dock kniper Thomas straffen. Sista tio höjer vi oss och skapar tryck men får inte in bollen. Skapar väl ingen extrem målchans heller. Tråkigt. Och en stor besvikelse efteråt.

Tycker det är en bra match. Mellan två bra lag. Och många spelare gjorde fina insatser i båda lagen.

Nu blir det tajt att jaga tag i topplagen men vi får en chans att påverka toppstriden när vi möter Finlandia om två veckor.

 

///Dalla