Vi kollar över hur det gått i veckan hittills:

 

TISDAG 12/9

4A:

Guldhedens IK – Gårda BK 0-2

4B:

Eriksbergs IF – IF Väster 1-0

5A:

Utbynäs SK – Öjersjö IF 5-3

6A:

Croatia Göteborg – Tollereds IF 1-2

7B:

Ösets BK – Käringöns FC FLYTTAD

ONSDAG 13/9

4B:

IFK Björkö – IF Mölndal Fotboll 1-2

5B:

FC Fiskebäck – Donsö IS 0-1

6B:

Göteborgs SIF – Proletären FF 1-4

BK S:T Jakob – Rambergets SK 5-1

6C:

SK Argo – Knippla IK 5-2

7B:

Slottsskogen Godhem IF – IF Positivum Göteborg 4-1

 

Det börjar dra ihop sig i 4A och nu har alla lag tre matcher kvar efter att Guldheden och Gårda lirat sin hängmatch i tisdags. Guldheden i stort behov av poäng i botten och Gårda vill att kampen om kvalplatsen iallafall lever i teorin ett tag till. Efter en kvart av matchen på Guldheden Södra kunde gästerna ta ledningen med 1-0 efter att Anton Bengtsson satt en straff. Samme Bengtsson avslutade sedan målskyttet i mitten av den andra när han även gjorde 2-0.

Just Bengtsson sa så här om segern:

”Vi gör en genomgående bra match med vissa sämre perioder, har pratat mycket om att hitta tillbaka till någon sorts grund och börja jobba för laget. Guldheden får jaga mycket boll men har även stunder i matchen då de är bättre. Med lite bättre avslut hade de kunnat få med sig en poäng. Vi har dock chanser att göra fler mål men slarvar i sista delen! Skönt med vinst i alla fall.”

GIK:s kapten Felix Kristoffersson hade följande att säga om matchen:

”Man får väl säga att det var rättvist ändå. Gårda är ett bra lag som spelar fin fotboll. I första är de bättre än oss men skapar inte så mycket, får en halvbillig straff tycker jag. Vi har en bra period i andra, innan de gör 2-0, där vi skapar en hel del lägen. 1-1 där och det hade kunnat bli en annan match. Istället gör de 2-0 och rullar bort resten av matchen. Återigen ett dåligt resultat för oss, så det är naturligtvis tungt. Men vi har tre matcher kvar så det är bara att försöka få med oss poäng från dom.”

Gårdas matchrapport hittas HÄR.

Gårda är trea med fem poäng upp till tvåan Jonsered och det lär JIF inte släppa med tre omgångar kvar. Värre för Guldheden som  är under strecket på sämre målskillnad än Partille.  Tufft för Guldheden som har kvar att möta både ettan (förvisso redan klara seriesegrarna) Kozara och tvåan Jonsered.

 

Även 4B är inne i sluttampen och det blev en riktigt viktig seger för Eriksberg mot bottenkollegan IF Väster. EIF:s Emil Berglind blev matchens enda målskytt redan efter tio minuter!

Matchhjälten Berglind sa själv så här om segern:

”1-0 vinst i säsongen viktigaste match känns helt rättvist om man kollar över 90 minuter, tror Väster har en riktigt bra målchans där vår målis gör en fin reflexräddning. Annars är vi det bättre laget i första halvlek och med lite mer skärpa skulle vi haft med oss 2-0 in i paus. Andra halvlek är mest kamp utan några riktigt heta målchanser. Deras målvakt får sträcka ut 2-3 gånger och Tobbe gör som sagt en riktigt bra räddning. Rättvis seger och alltid skönt att få avgöra en sådan viktigt match.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

Med tre matcher kvar är EIF nia med 21 poäng. Då IF Mölndal vann sin match igår (mer om det längre ner i inlägget) så klev de upp över strecket med 19 poäng. Väster återfinns nu som elva, med 18 poäng. Sist i tabellen är Ytterby som har 14 pinnar. Intressant match i nästa omgång då Väster och Ytterby möts!

 

Igår tog alltså även IF Mölndal tre tunga, tunga poäng i bottenstriden efter imponerande 2-1 borta mot IFK BjörköShadrick Mayembe gjorde gästerna båda mål, det första i mitten av den första halvleken och 2-0 i början av andra. Björkös reducering kom inte förrän på tilläggstid, genom Emil Turesson.

Björkös målvakt Jack Olsson sa så här om matchen:

”Första förlusten på sju matcher. Tycker inte vi är riktigt med mentalt första halvlek utan låter Mölndal få spela sitt spel. De får rulla mycket boll på vår planhalva och kommer till en hel del avslut. Vi slarvar med bollen i uppspelet och har på tok för långa bolltransporter. Vi skapar inte speciellt många lägen men de få vi har ska resultera i minst en balja till. Med de chanserna Mölndal har så vinner de matchen rättvist. Vi har inte rätt inställning och vi underskattar troligtvis Mölndal efter att vi slog dem i våras samt deras taskiga tabelläge. Vi behöver ett par poäng till för att vi ska vara säkra så det är bara att ladda om inför mötet med Kållered på lördag. Slutligen så är det alltid jävligt tungt att tappa poäng hemma på borgen.”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om den viktiga segern:

”Viktig är bara förnamnet! Tung blöt gräsplan men bra kontroll hela första halvlek och 1-0 efter första är i underkant kanske 2-0 eller 3-0 är mer rättvist men det är inte vårt år i år. Andra börjar likadant och vi gör 2-0 ganska snabbt och äger spelet men med tiden slappnar vi av och de kommer mer och mer med sina långbollar och gör 1-2 i 88:e minuten typ. Men vinner helt rättvist.”

Segern skickade som sagt upp Mölndal över strecket och skickade ner Väster. Björkö är sjua.

 

I tisdags spelades den flyttade 5A-matchen mellan ett Utbynäs som jagar uppflyttningschans och ett Öjersjö som försöker rädda sig kvar i femman. USK drog det längsta strået men ÖIF var med i matchen hela vägen. Robert Hedelin och Emil Åstradsson såg till att USK ledde med 2-0 tidigt men ÖIF bet sig kvar och spelande tränaren Jonas Andersson reducerade och så fort USK fick en tvåmålsledning reducerade ÖIF igen. Till slut kunde dock Alexander Lundkvist få in 5-3 i slutminuterna och helt säkra segern!

Då USK tränare Pelle Lagerqvist dricker nån paraplydrink i Spanien var det Oscar Thörnbring som coachade USK och han sa så här om matchen:

”Vi fortsätter plocka tre poäng även om resultat igår kanske inte speglade matchbilden. Första 30 minuterna känns stabila från vår sida där vi får äga mycket boll och hänger in både 1-0 och 2-0. Efter det så slutar vi jobba och Öjersjö straffar oss direkt genom att göra både 3-1 och 3-2. I andra halvlek så är det Öjersjö som kämpar och vinner flest dueller. Trots att vi vinner matchen med 5-3 så var Öjersjö bättre än oss i andra och skulle de haft lite mer flyt med sig så kunde resultat idag var helt annorlunda.”

Utbynäs är tre poäng efter tvåan Komarken men lagen ska mötas och USK har en ganska markant bättre målskillnad så kampen om andraplatsen (som möjligen kan leda till uppflyttning) lever i högsta grad. Dessutom är även ettan United Africa inom räckhåll.

ÖIF är sist men vann sin match idag mot Angered MBIK (mer om det imorgon). Laget har nu sex poäng upp till både Zenith, Hisingen och Björndammen med lika många matcher spelade.

 

I 5B föll FC Fiskebäck igår i toppmötet med Donsö IS. Bloggens Dalla, och tillika FCF-tränare, gav sin syn på matchen HÄR om någon missat det. Simon Gustafsson satte segermålet efter en hörna i den andra halvleken.

DIS leder 5B och är nu fem poäng före FCF med tre matcher kvar. Tvåan Finlandia kan kliva upp på samma poäng som DIS vid vinst i helgen mot Härryda men Donsö behåller förstaplatsen i kraft av bättre målskillnad.

 

I 6A klev Tollereds IF upp i serieledning igen men det satt långt inne mot Croatia GöteborgBergsjövallenMohamed Simmo gav Croatia ledningen i slutet av den första halvleken och det var inte förrän i mitten av den andra som TIF vaknade till och två Jesper Jansson-mål vände på matchen och gav gästerna tre pinnar!

TIF:s Anders ”Lillis” Danielsson sa så här om segern:

”Kan väl säga att matchen kunde och såg ut att gå åt ett annat håll men vi redde ut det med framförallt två spelares hjälp. Matchen äger vi men Croatia håller ihop det bra och kontrar och i slutet på första gör de 1-0. När andra halvlek öppnar sig himlen i fem minuter och det kommer mycket vatten på kort tid, då ska man tänka att vår målvakt stått sysslolös långa stunder och då får Croatia ett friläge från halva plan. Fredrik gör sig stor och räddar med huvudet, matchavgörande! Sen gör vi ett försök att lyfta upp en mittback som extra forward. Jesper Jansson behöver bara sju minuter så har han vänt matchen med två mål, imponerande. Ska säga att alla andra på plan kämpar och sliter bra också men denna gång får vi tacka dessa två spelarna lite extra!”

Croatias Mergim Ibishi sa så här om förlusten:

”Vi möter serieledaren Tollered. Vi börjar matchen bra, ganska väntad matchbild då Tollered äger det mesta av bollinnehavet men lyckas inte komma till riktigt heta lägen, mest halvchanser. Vi är stabila bakåt och satsar mest på omställningar. Med ett par minuter kvar av första halvleken får Simmo en chans som han lyckas förvalta och vi gör 1-0 som står sig till pausvilan. Andra halvlek liknar väldigt mycket den första då Tollered har mycket boll men lyckas inte skapa några riktigt heta lägen. Ju mer matchen lider så går vi mer och mer på knäna. Vi orkar inte riktigt. Tollered lyckas göra två snabba mål. De kvitterar först med ca 20 minuter kvar och gör även 2-1 ett par minuter senare. Vi börjar chansa mer och mer och med någon minut kvar skall vi ha en straff då bollen tar på Tolleredspelarens hand men domaren väljer att inte blåsa och matchen slutar 2-1.”

TIF:s matchrapport hittas HÄR.

Tollered upp i serieledning igen alltså, en poäng före Bergum och nu med lika många matcher spelade. Croatia är åtta.

 

I 6B tog serieledarna Proletären ett till steg mot uppflyttning när de besegrade Göteborgs SIF i en på förhand klurig match. PFF kunde dock ta en 4-1 seger och leder serien med fyra poäng före FC Heden med fyra matcher kvar. GSIF är fyra.

 

Om PFF tog ett kliv mot serieseger så tog BK S:T Jakob ett stort kliv mot nytt kontrakt samtidigt motståndarna Ramberget är fast i botten. Det blev nämligen klara 5-1 till S:T Jakob efter bland annat dubbla mål av både Alberto Donoso Pizarro och Ludvig Björk.

S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om matchen:

”Vi kommer med 16 taggade spelare som alla vill göra jobbet ikväll. Det märks på försnacket och uppvärmningen att idag kommer inget ges bort. Senast mot Ramberget hade de 2-0 efter 10′ så vi bestämde oss att inte lämna några ytor bakom, som de så gärna vill kontra på. Vi har väldigt fint anfallsspel idag och hittar många alternativ. 1-0 via Alberto (Abbe) som smäller dit den via ribban på halvvolley efter bara 4′. De lyckas kvittera ett par minuter senare efter ett missförstånd i vår markering. 2-1 kommer på en hörna som ordförande och dagens kapten Carl Magnus nickar in, mittbacken Calle leder interna skytteligan nu med 6 mål. 3-1 gör Abbe på ett friläge. Resten av match blir vi lite för bekväma och halvslarvar lite, Ramberget har en boll på mållinjen som rensas av Olle och en straff som räddas av Jacob. 4-1 och 5-1 via Ludde som gjorde lite som han ville där uppe. fyra matcher kvar och det är de fyra lag som är över oss i tabellen, vi jobbar mot sjätteplatsen.”

S:T Jakob är åtta och RSK som sagt sist.

 

I 6C så fortsatte alltså SK Argos fina höstform när Knippla besegrades med 5-2 igår. Matchrapporten hittas HÄR om någon missade den.

 

I 7B så skulle Ösets BK har mött Käringöns FC i tisdags men KFC hade problem med folk och ÖBK gick med på att hitta ett nytt datum.

Igår spelades det dock en 7B-match när SG besegrade Positivum med 4-1. Efter en mållös första 45 så kunde SG sedan gå ifrån i den andra halvleken.

SG:s kapten Albin Westerlund sa så här om segern:

”En match likt den förra mot Positivum där vi har mest boll och skapar flest chanser. Det står 0-0 i paus trots att vi haft en hel del bra lägen. I andra halvlek ökar vi farten ytterligare och drar ifrån till en 3-0 ledning. Det känns säkert när Positivum helt plötsligt får fart och reducerar till 3-1. De är mycket nära att göra 3-2 också och vi blir lite nervösa. Men istället för 3-2 gör vi 4-1 och det slutar matchen. Vill passa på att berömma alla de unga spelarna från vårt juniorlag som var med och spelade matchen. Alla de gjorde det väldigt bra.”

SG är nu sjua och Positivum är sist.

 

/Rasta