Inte mindre än nio matcher spelades igår med mycket gott och blandat!

Så här gick det:

 

TORSDAG 14/9

5A:

Öjersjö IF – Angered MBIK 3-2

5B:

Balltorps FF – Hällesåker IF 3-1

FC Linné – Hovås Billdal IF 0-0

6A:

Real Maskin BK – Bergsjön SK 3-2

Sveakurd FC – Lekstorps IF 3-0

6B:

Fässbergs IF – FC Heden 1-2

6D:

IF Vardar/Makedonija – FTU 0-1

7A:

Elisedals IS – Angered SK 2-1

7B:

BK Skottfint – Hjuviks AIK 4-2

 

I 5A håller jumbon Öjersjö på att spela ifatt de andra lagen och det är tätt spelschema för de blåklädda. I måndags föll laget i en jämn tillställning i den flyttade matchen mot Utbynäs med 3-5 och igår var de i farten igen. ÖIF i allmänhet och Mikael Kubic  i synnerhet hade en riktigt bra start mot Angered och efter nio minuter ledde laget med 3-0! Alla tre målen inprickade av KubicSangar Mohammed Faqo Faqo fick dock in en reducering för Angered med Öjersjö hade med sig 3-1 in i paus. Precis i slutet kom ännu en AMBIK-reducering men jämnare än så blev det inte.

ÖIF:s spelande tränare Jonas Andersson sa så här till bloggen om den viktiga segern:

”För första matchen i år har vi våra tre forwards med och då kan vi slå vilket lag som helst i serien. En stabil seger blev lite onödigt spännande på slutet för vi var ganska överlägsna. Men tyvärr så har vi några avstängningar till nästa match så då får vi försöka skrapa ihop ett lag igen. Vi har en spelare idag som spelar andra halvlek som inte har spelat fotboll på fyra år. Men det är tyvärr så dåligt med spelare vi har haft dom flesta matcherna i år. Men, men liket lever några omgångar till.”

Angereds Dali Hirmiz hade följande kommentar om matchen:

”Öjersjö startar bra gör tre mål på 10 minuter kanske? Vi försöker spela upp bollen tappar den och hänger inte alls med när de ställer om. De sköter första halvlek mycket bra, kontrollerar mitten bra, vinner första andra tredje boll varje gång. 3-1 i halvtid. Andra halvlek börjar bättre, vi får in Caleb och Frankie i mitten och man ser skillnad direkt. Öjersjö blir lite trötta, vi för spelet och de chansar med långa bollar/omställningar. Vi får in 3-2 och nära 3-3 i slutet av matchen men bollen räddas på mållinjen, mycket bra match av Öjersjö, stabilt försvar spel och de spelar bättre än vad jag trodde, all cred till dem!”

Segern för ÖIF gör att laget har sex poäng upp till en trio av lag (Zenith, Hisingen och Björndammen) och hela kvartetten har 15 av 20 matcher spelade. Öjersjö har faktiskt kvar att möta ALLA dessa tre lag så hoppet lever! Då vi ännu inte vet hur det går med upp- och nedflyttning så kan även en tiondeplats i division 5 betyda nedflyttning eller kval om det vill sig illa.

Angered är femma i tabellen.

 

I 5B fortsätter Balltorp att ha en ganska trevlig höst. Laget är obesegrade i sina fyra senaste matcher och det blir 3-1 igår mot jumbon Hällesåker. Efter 2-0 i paus satte Tommy Olsen 3-0 tidigt i andra och matchen kändes avgjord. HIF putsade siffrorna när Johan Gunnarsson, vem annars, gjorde sitt 16:e mål för säsongen. Han delar därmed skytteligaledningen med Finlandias Keric och Donsös Hansson.

BFF:s tränare Bawan Mohideen sa så här om segern:

”En bra dag på jobbet. Vi gör en ganska fin prestation och följer matchplanen som var att äga mycket boll och låta Hällesåker flytta på sig mycket för att hitta in i emellan deras mittfält och försvar. Vi har en trygg 2-0 ledning med oss in i halvtid. Det följs upp med ett tidigt 3-0 mål i andra halvlek. Sen slappnar vi av lite och går ner lite i tempo, trots detta fortsätter vi spela bra och komma till en del målchanser. Men istället för fyran kommer reduceringen som dock aldrig riktigt satte några nerver i matchen. Tre goa poäng på ett regnigt och kyligt Förbovallen.”

BFF är femma och har chansen att klättra någon placering till. Hällesåker har det jobbigt och är sist i 5B med tre matcher kvar. Spelschemat är dock ok med Härryda (6:a), Masthugget (8:a) och Näset (10:a) kvar att möta.

 

Två av Hällesåkers bottenkonkurrenter möttes också igår på Gröna Vallen. Publiken bjöds dock inte på några mål när FC Linné och Hovås Billdal lirade 0-0.

Linnés Olle Johnels sa så här om matchen:

”En regnig historia med två lag som krampaktigt försökte etablera något slags spel. Vi fick ställa en utespelare i mål då vår målvakt var avstängd men han löste det bra. Första halvlek för vi matchen och skapar en del heta chanser. Tycker dock att Hovås juniorkeeper gör en grym insats. I andra försöker Hovås desperat få med sig tre poäng och är faktiskt nära några gånger. Så 0-0 känns väl hyfsat rättvist. Plus till domarna som tillät mycket och det gav matchen bra flyt.” 

För nian Linné var det viktiga att behålla avståndet ner till elvan Hovås. Hovås har nu 14 poäng med tre matcher kvar och Linné har 19 och även de har tre kamper kvar.

 

I 6A går det att konstatera att Real Maskin är kungarna av Bergsjön! På mindre än en vecka har laget nämligen vunnit två derbyn på raken. Först mot Bergsjö IF och igår med Bergsjön SK! Maskinen fick en drömstart när Johan ”Farsan” Magnusson satte 1-0 efter två minuter och när första 45 var klara hade Real säkra 3-0! BSK tog sig tillbaka in i matchen på den lite ovanliga spelplanen Kviberg 13 men kom inte närmare än 2-3.

Reals Jacob Karlsson Casimiro sa så här om segern:

”En match som man inte riktigt kan kalla fotbollsmatch. Planen är fylld av vattenpölar och inget av lagen kan bjuda på något skönlir överhuvudtaget. Vi börjar matchen piggast genom en hörna som Andres sätter in snyggt till Johan ”Farsan” Magnusson som inte gör några misstag. Sedan så får vi till lite lir på högerkanten där Niklas hittar in till Josef i mitten som dunkar in den snyggt i mål. Tredje målet löser våran egen Mane ”Kone” på anfallet genom att finta bort tre gubbar och avsluta den kliniskt i mål. 3-0 står sig till paus och våran andra halvlek är verkligen inte okej där vi tror att matchen är avgjord och struntar i att jobba hem, Bergsjön utnyttjar det bra och jobbar sig in i matchen och gör två snabba mål. Matchens höjdpunkter är Mattias som gör en jättematch och verkligen leder och peppar laget igenom våra 90 minuter. Sedan en extra guldstjärna till Kone som löper konstant och är livsfarlig varje ggn han får bollen.”

Reals matchrapport hittas HÄR.

Segern gör att Real inte behöver oroa sig för vad som händer i botten av tabellen utan kan fokusera på att avsluta säsongen 2017 snyggt. Laget är nu sjua. BSK har helt klart inte orken att hänga med i toppen och har en dipp just nu med bara en poäng på de tre senaste vilket gör att laget halkat ner till en femteplats.

 

Igår tog också Sveakurd en 3-0 seger mot Lekstorp hemma på Bläsebovallen. Pasar Sulaiman satte 1-0 ganska tidigt men det dröjde sedan till slutskedet innan 2-0 (Saman Herish Ahmed) och 3-0 (Sulaiman igen) kom.

Sveakurd är fyra och är fortfarande med i racet men är beroende av att lagen framför börjar vackla lite.

Lekstorp är insyltade i en bottenkamp med Götaholm och Partille och är tia i nuläget.

 

I 6B var det ett högintressant möte mellan formstarka trean Fässberg (6 segrar och 2 oavgjorda på sina åtta senaste och endast ett insläppt mål på de matcherna!) och jagande tvåan FC Heden.

Fässberg fick en fin start när Pelle Törnqvist tidigt kunde sätta dit 1-0, ett resultat som stod sig långt in i den andra halvleken. 1-1 kom i matchminut 68 (Kim Nordström) och segermålet för Heden med tio kvar signerat Jonny Liljander Kurki.

Hedens Robert Vöks sa så här om segern:

”Här kan man snacka om himmel och helvete. Förra omgången satt jag på bänken 90 minuter i ösregn och ser hur vi tappar en kassaskåpssäker seger till förlust med 2-3. Den här omgången blir ju precis tvärtom! Fortfarande ösregn men nu fick jag i brist på alternativ vara med på planen och bidra när vi vänder underläge 0-1 till vinst med 2-1! Många undrar varför jag fortfarande håller på med fotboll och jag kan berätta att det är för chansen att få uppleva kvällar som denna. 16 gubbar som kämpar som djur för varandra för en vinst. Till matchen då. Fässberg börjar piggt och kommer i våg efter våg på vår högerkant (där jag spelade). De gör ett snyggt mål med inspel från vänster där målskytten drar den stenhårt ribba in. Resten av första blir lite av ett ställningskrig. Vi har väl mer bollinnehav men skapar inte så jättemycket. Fässberg ställer om snabbt och vi får inte riktigt grepp om deras tre centrala innermittfältare. 0-1 i Halvtid. 2:a halvlek börjar lite som första med övertag för Fässberg. Coach för dagen är Malm och han gör några bra byten. Vi äter oss in i matchen mer och mer. Vi får 1-1 efter ca 65-70 minuter och får extra energi av det. 2-1 kommer av ren vilja. Vi får en utvisning men lyckas freda målet och vinsten är ett faktum.”

Fässbergs Mustafa Shirwani hade följande att säga om förlusten:

”Vi börjar matchen starkt och skapar en del halvchanser inledningsvis. Vi står rätt defensivt och gör det riktigt bra, vinner första och andra bollar. Vi gör ett vackert spelmål och det känns som om vi har matchen under kontroll. Första halvleken är vår och vi hade nog chans på 2-0 och 3-0. Vi börjar även andra halvlek bra, men efter 15-20 minuter börjar vi tappa det. Vi låter Heden slå de långbollarna som de är så bra på att slå från backlinjen. Samtidigt får vi ett väldigt långt lag där vi inte hittar varandra på mittfältet. Heden gör två mål på att vi nickar fel och ställer dem fria vid farliga lägen. De har två klara chanser under matchen och de chanserna räckte för dem. Heden är klart bättre i andra halvlek och vi är betydligt sämre trots att vi inte ger motståndarna några farliga chanser. Det känns otroligt surt att förlora den här matchen. Speciellt efter att vi har gjort det så pass bra de första 65 minuterna. Den här förlusten är otroligt svårsmält. Serien känns rätt så avgjord nu. Vi ska dock fortsätta och förhoppningsvis så ställer de andra lagen i serien till det för Proletären och Heden.”

Hedens matchrapport hittas HÄR.

Fässberg är trea men GSIF jagar bakom. Heden tvåa och har nu fyra poäng upp till PFF och sex ner till Fässberg.

 

Igår rapporterade bloggen om veckans matcher och bland annat besegrade BK S:T Jakob Rambergets SK med hela 5-1 i 6B. Bloggen fick tag i RSK:s assisterande tränare Patrik Hedberg som sa så här om förlusten:

”Jag är självfallet besviken på lagets prestation. Vi har inget självförtroende och spelar för svårt. Släpper in alldeles för enkla mål och bränner på tok för många målchanser. S:T Jakob var hetare, spelar enklare och vann rättvist.”

 

I 6D försöker FTU att komma ifatt IF Warta i toppen och det blev tre poäng igår även om det satt långt inne mot Vardar. Matchen bjöd på endast ett mål och det var FTU:s Saim Duman som med sitt 17:e mål (delad skytteligaledning) fixade tre poäng.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”Ösregn i nittio minuter så det var lite svårspelat idag. Båda lagen saknade några viktiga spelare och vi fick stuva om ordentligt i laget. Matchen var välspelad tycker jag då Vardar precis som vi försöker spela sig fram till målchanser. Vi tar ledningen i första halvlek efter ett fint nickmål av Saim Duman som håller sig framme efter en perfekt avvägd frispark av Serhat Yilmaz. I andra har vi några fantastiska lägen som vi inte utnyttjar men det kan man säga om Vardar också. Jämn match med många fina aktioner från båda lagen. Vi är glada över att vi vann igen och framförallt att vi håller nollan. Tackar Vardar för en jämn och spännande match.” 

Vardars Labinot Aziraj gav följande analys till bloggen:

”En ganska så jämn tillställning sett över 90 minuter. Målet kommer någonstans i mitten på första halvlek när undertecknad står och sover och Saim Duman kan sätta foten på en frispark precis framför mål. FTU var snäppet vassare, speciellt i offensivt straffområde vilket är ganska naturligt med tanke på att dem har en serieseger att spela för. Jag är nöjd med vår prestation och att vi kunde ge FTU en riktig genomkörare. Uddamålsförlusterna duggar tätt för oss tyvärr men vi köttar vidare!”

FTU fortfarande tvåa, en poäng efter Warta men med en match mer spelad. Vardar är åtta i 6D-tabellen.

 

En match i 7A igår och där kunde Elisedals IS besegra Angered SK hemma på Överåsvallen med 2-1. Båda EIS mål kom i matchen inledning och reducering med bara minuter kvar.

Segern gör att EIS är åtta och ASK är elva.

 

I 7B tog BK Skottfint en fin seger hemma Ruddalen mot Hjuviks AIK. Skottfint gick till pausvila med 3-1 och kan sen punktera matchen i mitten av andra efter en vacker frispark av Peter Freme. 4-2 till slut och Skottfint är nu nia och Hjuvik femma.

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”4-2 med mersmak. Vi saknade en massa folk idag och på förhand med att möta trean i serien hade vi varit glada med en poäng. Till skillnad från förra matchen fick vi idag en bra genomgång där vi till dagens match satte ett annat spelsystem fast med samma grunder som innan. Trots ösregn under hela matchen, kunde vi ladda och tagga till ordentligt. 1-0 kommer efter hörna och jag tror det är tredje eller fjärde gången i år vi gör mål på hörna. 1-1 är ett självmål när back nickar hem trots att målvakt skriker. Klassiker. Vi gör ganska snabbt 2-1 och det är Jonas Taube som gör sitt sjunde mål på 7 matcher. 3-1 kommer precis innan paus. Regnet tilltar och det blir rätt svårspelet samtidigt som vi tvingas i vanlig ordning att få möblera om efter skada på spelare i central position. I matchminut 67 kan vi mer eller mindre döda matchen när Peter Freme sätter en frispark från 35 meter. Kan vara kandidat till årets mål i sjuan. Hjuviks tröstmål är en bjudning eller rättare sagt ett skott som ställer målvakten. Förmodligen touch på vägen. Med tanke på sent återbud på målvakt och massa skador på andra spelare är 3 poäng från denna match ett stort steg framåt. Finns mycket att bygga vidare ifrån och 2 veckors uppehåll kommer välbehövligt nu.”

Hjuviks Kalle Svensson sa så här om matchen:

”Pissregn och konstgräs. Märktes att vi tränar på riktigt gräs. Var och varannan mottagning och passning var horribla. Fick aldrig igång passningsspelet utan tappade bollar till höger och vänster på det snabba underlaget. En match vi gärna glömmer.”

Skottfints rapport hittas HÄR.

 

/Rasta