Idag är det en mängd matcher ni bör hålla koll på!

Kärra-Älvsborg div III NVG

Två lag som måste vinna. Kärra för att ta sig upp från nedflyttningen och Älvsborg för att att om möjligt ta en topp2-placering. Kärra besegrade Kortedala senast med 6-3. En viktig seger men den säger föga då Kortedala bara har totalt sju poäng i år. Formen har ju i övrigt i höst varit katastrof. Älvsborg förlorade mot formstarka Landvetter senast men har i övrigt gjort en stark match. Saknar några viktiga kuggar idag men tycker ändå att man skall vinna en sån här match mot ett formsvagt Kärra. Dessutom flyttad till konstgräs, det gynnar Älvsborg.

TIPS: Älvsborg vinner.

Lärje Angered-Ahlafors div III NVG

Lärje förlorade tungt mot Gunnilse senast och nu gäller det att vinna för att inte släppa iväg lagen ovan inför de sista omgångarna. Detta är ju en match som man skall vinna om man vill hålla sig kvar. Ahlafors har nästan löst nytt kontrakt. Behöver väl nån poäng till och det lär man lösa. 3-1 mot Svane senast var stabilt och viktigt. Lärje bör vara lite mer desperata.

TIPS: Lärje Angered vinner.

Mossen-Partille 4A

För Mossen är det solklart. Tre poäng måste in. Och då har man inte fördelen av hemmaplan utan det blir bortamatch idag. Fast hemma. Apelsinplan konstgräs spelas matchen på. Med tre poäng så lever man ju faktiskt rejält inför sista omgångarna. Partille är ovan strecket på målskillnad just nu och det är nog aningen nervöst hos laget som rasat som en sten under hösten. Klarade en 0-1-förlust mot Kozara senast men behöver leverera framåt i denna matchen även om visst, en poäng skulle betyda väldigt mycket det med.

TIPS: Mossen vinner.

IF Väster-Ytterby 4B

Jumbofinal. Ytterby måste vinna. Vid förlust är det kört skulle jag säga. Väster tar vid en poäng sig förbi Mölndal upp på säker mark. Men tre poäng skulle göra underverk för de orangea. Väster förlorade tufft mot Eriksberg senast men brukar hänga i hemmamatcherna bra och vet ju om förutsättningarna. Ett formsvagt Ytterby lär få problem här.

TIPS: Väster vinner.

Hisingen-Utbynäs 5A

Hisingen behöver väl nån poäng eller två till för att känna sig helt säkra. Utbynäs behöver tre poäng för att hänga på Komarken om andraplatsen och därmed ge sig själva chansen inför den sista omgången. Hisingen har pendlat väldigt mycket i sina prestationer under året, höga toppar och djupa dalar. Löser man det tror ni? Idag njae. Utbynäs kämpade mot Öjersjö men tog ändå tre poäng och skall ju kunna städa av detta motståndet också.

TIPS: Utbynäs vinner.

United Africa-Zenith 5A

Serieledarna skall fortsätta att ta poängen för att vinna serien. En poäng före Komarken just nu och det kommer ju krävas idel segrar för att vinna det till slut. Zenith som ligger näst sist men ändå på säker mark(bara elva lag i serien) är inte bästa lag i serien även om de plockar sina poäng ibland också. Idag på bortaplan känns de på förhand dock rätt chanslösa.

TIPS: United Africa vinner.

 

 

///Dalla