När det gäller helgens 4A kan vi börja med att gratulera Jonsereds IF till en säkrad kvalplats till division 3 och Lunden Överås till nytt kontrakt men även konstatera att serien lever i botten och att Mossen har gett sig själva chansen att krångla sig kvar!

Så här gick det iallafall:

 

FREDAG 15/9

Guldhedens IK – Jonsereds IF 0-3

LÖRDAG 16/9

Kode IF – Gårda BK 6-1

Mossens BK – Partille IF FK 3-0

FK Kozara – Floda BoIF 3-2

SKIF Semberija – Nol IK 3-2

Stenkullen GoIK – Lunden Överås BK 2-3

 

Jonsered gjorde sitt i fredags när de besegrade streckstridskämpande Guldheden med 3-0 på bortaplan. 1-0 och 2-0 kom med bara minuters mellanrum i den första  halvleken. Marcus Josefsson inledde målskytte och två minuter senare satte Björn Anklev tvåan. I slutet kom även 3-0 genom Alexander Bernhardsson.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om förlusten:

”Ja, regnet öste ner och det var lite parodi framför allt i första när bollen stannade upprepade gånger. Ganska jämnt i första men med halvtimmen spelad ger vi bort bollen två gånger och pang 0-2. Vi har en ribbträff efter det men kan inte göra mål. I andra är Jonsered bättre än oss och har en del lägen innan 0-3 kommer efter nytt bolltapp. Inte mycket att säga om sen är det surt att vi återigen ger bort tre mål efter otroligt dålig värdering. Två matcher kvar och 4-6 poäng behövs nog mot seriens två mest spelskickliga lag Semberija och Kozara. Vi måste tro på det men det är en sjukt sargad trupp just nu. Ja ja vi ger det ett försök på torsdag mot Semberija.”

Gårda föll i lördagens match mot Kode är nu Jonsered som sagt klara för kval till trean! För GIK ser det tuffare ut och det står mellan dem, Partille och Mossen där två lag kommer lämna 4A och ett får stanna kvar! Med två matcher kvar är Guldheden på nedflyttningsplats då Partille har ett måls bättre målskillnad! Det skiljer också bara två poäng ner till jumbon Mossen. Upplagt för en gastkramande avslutning!

 

I lördags tappade Gårda BK även den teoretiska chansen att komma ifatt tvåan Jonsered och knipa kvalplatsen. GBK blev rejält överkörda på gräset på Kode IP då hemmalaget vann med hela 6-1! Tyvärr överskuggas segern av en otäck skada på Gårdas målvakt Mohamad Haji efter en kollision. Haji fördes till sjukhus med troligen en bruten näsa och kraftig hjärnskakning. Både Markus Anderberg och Rasmus Haraldsson blev tvåmålskyttar i matchen där KIF hade 3-o i paus och ökade på till 4-0 nästan direkt i andra.

Just Anderberg sa så här om segern:

”Jag vill börja med att ägna Gårdaspelaren Mohamad Haji en tanke. Det var en mycket tråkig och otäck skada han åkte på. Jag vet inte hans status men hoppas han kan repa sig på bästa sätt efter förutsättningarna! Sammantaget tycker jag vi gör en hygglig match. Men det är ingen i vårt lag som super-presterar alls egentligen. Vår målvakt Jareflo fick välförtjänt pris som matchens hemmalirare efter några riktigt bra ingripanden i farliga lägen. Givetvis är 6-1 ett resultat vi kan se glatt på. Vi vinner båda halvlekarna klart, vilket har blivit en ovana för oss. Vi var inte lika tok-ojämna nu som tidigare. Positivt! Lagmässigt är vi ganska stabila, men den där extra glansen som jag vill ha saknades ofta förr oss framåt. Bildligt talat blixtrade det väl till någon gång men jag har ganska höga krav och tycker därför att åskan mestadels puttrade på i omkring halv- eller ¾-fart. Jag vill slutligen tacka Gårda för god kamp, och tycker att båda lagen försökte spela positiv fotboll. Den långhåriga gyttjegräsplanen ihop med vädrets makter gjorde det dock svårt.”

Gårdas ena tränare, Stefan Runeman, sa så här till bloggen:

”Pinsamma slutsiffror och en ofattbar svag insats från vår sida. Vi hade bra koll på Kode inför matchen. Vi vet att det är ett tungt lag som har en oerhörd spetskompetens framåt men är ganska sårbara defensivt med en ganska trög backlinje. Men idag spelade taktik och matchplan mindre roll. Vi hade snackat om att komma ut med energi och jobba tillsammans som lag. Det blev precis tvärtom och vi bjuder på 1-0 efter ett par minuter bara. Efter det är vi varken etta, tvåa eller trea på bollarna och Kode gör två mål till ganska enkelt. I slutet av första får vi vår målvakt allvarligt skadad och får ställa en utespelare i målet. Andra halvlek är faktiskt jämn och vi byter chanser med varandra. Matchen kunde ha slutat 8-5 till dem lika gärna. Jag får analysera våra förberedelser då det var väldigt tydligt att jag hade misslyckats att motivera spelarna inför denna match. Vi får lära oss av detta och komma igen nästa vecka!”

Segern gjorde att Kode klev upp som trea (tack vare bättre målskillnad) och petade ner just Gårda till en fjärdeplats.

 

För några omgångar sedan såg jumbon Mossens BK rejält rökta ut men plötsligt lever drömmen om nytt kontrakt! Förra omgångens seger mot Gårda BK följdes upp av en 3-0 seger mot bottenkonkurrenten Partille IF FK!

Mossens assisterande tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Skam den som ger sig som man säger. Mossen har alltid varit starka på hösten och nu börjar vi se det gamla hederliga Mossen där alla jobbar för varandra och ingen sviker gruppen. Bollgenier blandas med hårdjobbande galningar. En fantastisk syn att skåda från tränarbänken och med två omgångar kvar står vi nu med en chans att lösa nytt kontrakt. Dagens man var Mattias Söderström som den senaste månaden klivit fram som Axel Sandquist nye radarpartner efter att Fredrik Jansson flyttat till Stockholm inför säsongen. Mattias nickar in två bollar idag och har nu nickat in tre mål på tre matcher och även hunnit med en assist under den tiden. Mossens egen Alvaro Morata! Om matchen är det inte så mycket att säga om. Partille lägger sig lågt och lämnar över spelet till oss från minut ett. Sen har de en övertänd kille som tar strypgrepp på Westberg och skäller sig sen till ett rött kort. I andra kvitterar vi röda kort och tar tillslut ledningen också med två röda kort. Men men. Tre poäng och en hållen nolla är ett härligt sätt att spendera en lördag på.”

Partilles ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om förlusten:

”Vad skall man säga. Vi är inte bättre i dagsläget och Mossen vinner helt rättvist. Efter alla märkliga och onödiga spelarförluster så håller vi inte för fyran, tyvärr är det sanningen. Men jag vill ändå ge cred till de spelarna vi har som verkligen gör så gott man kan, det är ju inte deras fel att det blivit som det blivit. Nu återstår det två matcher och vi kommer kämpa så hårt vi bara kan för att få med oss poäng.”

Mossen är fortfarande sist men har nu bara två poäng upp till Guldheden och Partille med två matcher kvar!

 

Redan klara seriesegrarna FK Kozara besegrade Floda BoIF hemma på Gamlestadsvallen med 3-2 i lördags efter tre mål av anfallaren Kassim Coaney. Floda var dock med bra i matchen och hade 2-2 fram till den 88:e minuten innan Coaney fullbordade sitt hattrick.

Kozaras tränare Robin Andersson Malmros sa så här om segern:

En intetsägande insats från vår sida. Vi försökte tagga till, men det var svårt givet omständigheterna. Det var inte mycket som gick att känna igen idag, men jag har förståelse för det. Jag tror att jag kan räkna antalet vunna närkamper tills minut 70 på två händer. Därefter ändrade vi om, backade hem och satsade på kontringar då vi visste att vi kunde såra dem i djupledsspelet vilket vi också gjorde. Sista 20 minuterna var godkända från vår sida. Floda var heta och rejäla i sitt spel under hela matchen och förtjänade inte att gå lottlösa. Positivt var, förutom tre poäng, att Kassim fick göra hattrick och kan utmana i skytteligan, samt att två ur juniorlaget fick chansen att debutera.

Kozara som sagt redan klara seriesegrare och Floda är åtta och lär sluta där någonstans när säsongen är slut.

 

Både Semberija och Nol befinner sig i mitten av tabellen och när de två lagen möttes kunde Semberija vinna med 3-2. Semberija hade grepp om matchen och hade 3-1 i mitten av den andra halvleken. Bojan Ilic’s reducering på straff för Nol  i 90:e kom för sent.

Semberijas Dzengis Samir Sali sa så här om segern:

”Vi börjar matchen bra, med ett stort bollinnehav. Vi skapar många målchanser, som leder fram till ett tidigt 1-0 mål. Sedan faller vi tillbaka lite och Nol börjar komma in i matchen och lyckas kvittera till 1-1. Andra halvleken börjar vi kontrollera mer och mer av matchen och lyckas göra både 2-1 och 3-1. I slutet av matchen sätter de dit en straff och det blir slutresultatet 3-2! Ett stort plus för oss att vår mittfältsmotor Devat Sali var tillbaka idag efter sin skada. Han lyckades göra två assist idag!”

Semeberija är femma med häng på tredjeplatsen med två matcher kvar. Nol är sjua med tre pinnar upp till sexan Stenkullen.

 

Lunden Överås BK har haft en riktigt tung säsong men har spelat upp sig under hösten och det hördes nog en lättnadens suck i LÖBK-lägret i lördags då laget löste nytt kontrakt efter 3-2 borta mot Stenkullen.

Lundens Patrik Magier sa så här om segern:

”Otroligt skönt att vi är klara! Själva matchen var väl ganska jämn, Stenkullen gjorde mål efter någon minut och då kändes det sådär. Men vi kom tillbaka och tog ledningen med 3-1 , stenkullen reducerar dock i slutet och sista minuterna var lite nervösa, men en gedigen laginsats bäddade för 3 poäng .. Nu blickar vi framåt mot mötet med Jonsered på fredag.”

Stenkullens Sebastian Fransson hade följande att säga om förlusten:

”Vi börjar starkt och gör 1-0 efter tre minuter! Ett riktigt fint mål av Lucas. Sedan tappar vi och Lunden gör tre mål innan vila, varav ett är ett jävligt fint mål där nr 10 plockar ner bollen på bröstet och drar till den på volley upp i nättaket. Vi går in riktigt missnöjda i omklädningsrummet och sen i andra halvlek har vi ett riktigt bra bollinnehav och gör 3-2 också de ett mycket fint mål av Lucas . Sen trycker vi på men man märker att Lunden spelar för sin överlevnad och med hjärta, hockeytäckningar och riktigt hårt slit så håller de ifrån och lyckas vinna med 3-2 .”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Lunden Överås säkrade alltså spel i 4A även nästa säsong och är nia och kan möjligen även hinna ifatt åttan Floda innan säsongen  är slut. Stenkullen är sexa och det lär bli svårt att sluta mycket högre.

 

Med två omgångar kvar av 4A är toppen alltså klar och tre lag (Mossen, Partille och Guldheden) slåss i botten om en plats till nästa år.

 

/Rasta