Precis som i 4A blev det klart vilket lag som kommer att kvala från 4B. Göteborgs FF besegrade jagande Dalen/KFF och säkrade därmed andraplatsen. Bottenkampen lever fortfarande med fyra lag inblandade.

 

FREDAG 15/9

Göteborgs FF – Dalen/KFF 2-1

IF Mölndal – Mölnlycke IF 2-3

Eriksbergs IF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 2-6

LÖRDAG 16/9

IF Väster – Ytterby IS 1-1

Kållered SK – IFK Björkö 2-2

Öckerö IF – KF Velebit 2-2

 

I fredags möttes tvåan GFF och trean Dalen/KFF i en viktig match i kampen om kvalplatsenEdvin Salihi öppnade målskyttet i matchen direkt i andra halvlek när han gjorde 1-0 för gästerna DalenErik Jakobsson blev sen matchhjälte för GFF på Majvallen när han både satte 1-1 och sedan även segermålet 2-1 i 87:e!

GFF:s kapten Carl Aldebert sa så här om segern:

”Oerhört skönt att vi tog chansen direkt att fixa kvalplatsen. En helt och hållet rättvis seger där vi är det dominerande laget matchen igenom. Efter lite försenad matchstart på grund av det härliga vädret så inleder vi med ett bra anfall där Adrian bara ska styra in bollen men målvakten gör sin första galna räddning av 3-4 stycken totalt i matchen. 0-0 i paus men vi går in med bra känsla och känner att fortsätter vi som första så vinner vi detta. Kalldusch för oss direkt i andra när de får ett skitmål efter stök i vårt straffområde. Vi fortsätter dock att ösa på och kvitterar kort därefter med ett liknade skitmål efter en fast situation. Vi hinner sedan med att bränna en straff kring 80:e minuten innan vi gör ett oerhört skönt 2-1 mål i 87:e minuten. Mycket långa bollar från Dalen matchen igenom som blir än längre sista 5-7 minuterna. De skapar dock inget och kvalplatsen är säkrad! Nu har vi ett par veckor och två matcher att slipa formen på inför kvalet. Ett mindre under att vi lyckas ta kvalplatsen med den tunna trupp vi har. Får väl räknas som underdogs oavsett lag vi möter i gruppen. I ett kval kan dock vad som helst hända och kan de gubbar vi har hålla sig fräscha och tillgängliga kan vi bli otäcka att möta för de flesta…”

Dalens kapten Jonas Hylén sa så här om matchen:

”Först och främst grattis KSK till seriesegern och lycka till i kvalet GFF. Ett fall framåt sen förra veckans match som var den sämsta för säsongen men vi saknar tyvärr lite av den glöden som vi behöver för att vinna matcher så har det tyvärr varit hela hösten. GFF vinner rättvist och är hetare och skapar fler chanser än oss. Vi har inte riktigt orken att utmana ordentligt. Det har blivit så att vi tränar en gång varannan vecka i snitt per gubbe då får man ändå tycka det är bra att ligga trea i division 4. Det kanske är ett stort underbetyg till hela serien att vi ligger där vi ligger.”

Dalens matchrapport hittas HÄR.

GFF har nu ointagliga åtta poäng ner till Dalen/KFF med två matcher kvar och kommer alltså att få kvala till division 3. Dalen får försöka försvara sin tredjeplats de två sista omgångarna mot jagande Mölnlycke IF och KF Velebit.

 

Nykomlingen Mölnlycke IF fortsätter sin fina säsong och slog bottenkämpande IF Mölndal med 3-2 i fredags. Filip Frankfurt såg till att MIF ledde med både 1-0 och 2-0 men innan paus hade Ajdin Smajlovic reducerat på straff. Mölndal såg ut att gå mot en viktig poäng då Korel Djimi Guedei kvitterade med kvarten kvar. Mölnlycke skulle dock lämna Åbyvallen med alla tre poängen efter att Sudo Sulejmanovic dragit in en frispark på övertid!

MIF:s kapten Markus Landén sa så här om segern:

”På förhand tuff match på stor plan mot ett bollskickliga Mölndal som verkligen behöver vinna. Mycket riktigt startar de i en rasande fart där de äger bollinnehavet första 15, men utan att ha det där sista för att trycka dit bollen. Men vi ligger ganska bra i positionerna och istället är det vi som leder med 1-0 efter den kvarten. Sedan är det ganska jämnt men där vi har lite mer spets för att skapa de riktigt heta chanserna. Dock får de hopp och vittring med en ganska billigt dömd straff från min vinkel där de reducerar 1-2 i halvlekens sista spark.
I andra halvlek fortsätter vi ligga rätt i positionerna och måste bli bättre på att döda matchen med de lägen vi har. Istället lyckas Mölndal kvittera vilket inte alls är rättvist. Därefter känns matchen ganska avslagen och det är inte förrän med ett par minuter kvar Sudo kan dunka in 3-2 på frispark och segern är klar! Stabil insats med många som presterar bra men extra kul för vår unge Franken som äntligen får utdelning två gånger om idag efter mycket slit längst fram!”

Mölndals William Nimbs sa så här om förlusten:

”Vi startar fantastiskt, släpper in mål på ett misstag och tappar matchen från 20:e.”

Mölnlycke är fyra med bara två poäng upp till trean Dalen. Mölndal är i skrivande stund näst sist och på nedflyttningsplats men har samma poäng som tian Väster och bara två poäng upp till nian Eriksberg. Mölndal har en svår avslutning mot trean Dalen och tvåan GFF men båda de lagen har inte längre något att spela för.

 

Eriksberg kämpar i botten men har inkasserat lite poäng på sistone och slog bland annat bottenkollegan Väster i förra omgången. I helgen blev det dock en riktigt jobbig 2-6 förlust mot Mölnlycke-Sjövalla! EIF var inte alls med inledningsvis och släppte två mål första kvarten och låg under med 0-4 i paus. Oskar Kivilo och Niclas Williamsson blev tvåmålsskyttar för Mölnlycke-Sjövalla.

EIF:s Emil Berglind var kortfattade men sa så här om förlusten:

”Katastrof första. Bjuder på fyra mål. Tack Mölnlycke IF som vann mot Mölndal.”

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare Robert Kálmán sa så här om segern:

”Denna matchen var väldigt viktig för båda lagen för att slippa spela med kniven mot strupen sista matcherna. Med båda huvudtränare och assisterande borta låg det mycket ansvar hos killarna i laget. Vi får en drömstart och leder med 2-0 efter tio minuter och Eriksberg stöter högt med mycket folk, där vi lyckas spela förbi 5-6 spelare med en passning. Varje gång detta hände får vi väldigt mycket yta som gör att vi leder med 4-0 i halvlek. Matchen slutar 6-2 och det blir aldrig någon spänning i matchen. Summa summarum är väl att vi kanske går vår egen väg och skiter i tränare i framtiden 😊Kontraktet är säkrat och det var givetvis det viktigaste för oss denna kväll .”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

Mölnlycke-Sjövalla är sjua och kontraktet är klart och de kan spela avslappnat i de två sista omgångarna. Nian Eriksberg kan dock INTE slappna av de bara har två poäng ner till både Väster och Mölndal.

 

I lördags möttes jumbon Ytterby IS och elvan IF Väster i en jumbofinal. Efter nästan en mållös timme kunde Niklas Pettersson göra 1-0 för Väster och det såg ut som laget var på väg mot en tung trepoängare, trots att laget blev reducerade till tio man med kvarten kvar. Med bara sex minuter kvar kvitterade dock YIS genom Nebeyu Elias! Matchen slutade 1-1 men det räckte för att skicka Väster upp över strecket.

Ytterbys Daniel Lohm sa så här om matchen:

”Vi gör en helt ok match trots de yttre omständigheterna denna dag (vattensjuk plan). Tycker vi för matchen utan att komma till riktigt vassa chanser, skapar dock ett par skott som blockeras eller går utanför ramen. Vi ger bort lite väl många fasta situationer (hörnor) vilket tillslut resulterar i att Väster gör 1-0 efter ca tio minuter i andra halvlek. Vi formerar om laget och spelar 3-4-3 vilket tillslut resulterar i kvitteringen genom Nebuye. Har sedan ett bra tryck på Väster som även får en spelare utvisad (skulle även fått MV utvisad då vi kommer fri med en spelare och MV rusar ut och stoppar bollen med handen). Vi får slita hårt för målen just nu men känslan känns bra inför de två sista omgångarna där vi går för sex poäng.”

Förutsättningarna för Ytterby är klara inför de två sista matcherna: två segrar eller så kommer laget att spela division 5 nästa säsong. Dessutom får lagen framför inte vinna. Ett av de lagen är IF Väster som just nu är över strecket på bättre målskillnad än Mölndal.

 

Kållered SK är redan klara seriesegrare i 4B och spelade 2-2 mot IFK Björkö i lördags. KSK hade en bra period i mitten av den första halvleken när Max Elgeskog nickade in 1-o och Andreas Magnusson satte 2-0. Björkö kom dock tillbaka starkt i andra när Noel Zandén reducerade innan Tobias Sundström kvitterade!

KSK:s Mattias de Wall sa så här om matchen:

”Vi spelar stundtals riktigt bra, så första 45 är ställningen 2-0 och en ytterligare seger i sitt räckhåll. Men i andra halvlek hände det något. Björkö får in en reducering samt kvittering och är för tillfället det bättre laget på planen. Vi skapar chans på chans för ett segermål men det vill sig inte riktigt, så man kan ju tacka och ta emot att vi redan är klara segersegrare!”

 

Björkös matchrapport hittas HÄR.

KSK som sagt redan seriesegrare och Björkö är åtta och tekniskt sett är de inte klara för spel i 4B även 2018 men det handlar mest om en formalitet.

 

Även Öckerö IF och KF Velebit spelade 2-2 i lördags. Daniel Larsson gav hemmalaget ÖIF ledningen på Prästängen men två mål av Dime Angjelovski gjorde att gästerna Velebit ledde i mitten av den andra halvleken. Det blev som sagt 2-2 och Fernando Martins De Souza var den som kvitterade. Målet var hans 17:e vilket gör att han toppar 4B:s skytteliga.

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

Velebit är femma och ÖIF sexa.

 

/Rasta