Storsegrar för alla tre topplagen i 5A och spänningen fortsätter!

Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 15/9

Älvängens IK – FC Komarken 2-9

Romelanda UF – Björndammens BK 1-2

LÖRDAG 16/9

United Africa FC – IK Zenith 5-0

Hisingen FC – Utbynäs SK 0-7

 

Komarken hade en tuff start på hösten med bara en poäng på tre matcher men förra omgångens derbyseger mot Romelanda (1-0) följdes upp av en rejäl överkörning av Älvängen nu i helgen! Mattias Thornberg såg till att FCK ledde med 2-0 redan efter sju minuter. Jesper Knaving reducerade visserligen för ÄIK strax efter men sedan svarade Komarken för tre raka mål innan paus och tre till ganska tidigt i den andra halvleken! 9-2 till slut och Thornberg noterades för fem målJafet Menghestab blev tvåmålskytt för Komarken och Jesper Knaving gjorde ÄIK:s båda mål.

Komarkens Shvan Kamal sa så här om segern:

”Jag vill börja med ge hela laget cred för vår insats. Vi gick ut som ett lag och vi vann som ett lag. Bra koncentration på uppvärmningen. Bra koncentration vi spelade verkligen den fotboll vi ska spela med det materialet vi har så nu fortsätter vi bara och öser på! FORZA FC!”

Komarken är tvåa i tabellen, fyra poäng bakom United Africa men med en match tillgodo. Bakom jag dock trean Utbynäs.

 

Björndammen tog en skön och viktig seger mot Romelanda i fredags då de kunde vinna borta på Romevi med 2-1. Pontus Börjessons tidiga mål för BBK såg ut att räcka till tre pinnar men Henrik Björnrud kvitterade med bara tio minuter kvar. Marcus Lihnell fixade dock segern för gästerna när han satte 2-1 i 86:e!

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om matchen:

”Eftermiddagen började väl inte så som vi hade tänkt oss. Efter regn/hagel kaoset idag så var det total kaos i Partille. Det var stopp i trafiken, och översvämningar över allt kändes det som. Så efter mycket om och men så kom vi ändå fram (20 minuter innan match start). Så man kan väl säga att någon genomgång eller uppvärmning var det väl inte tal om. Och det såg man även i inledningen av matchen där vi inte alls hängde med i matchen. Vi slog bort bollar, hamna fel i positioner,  ja allt gick fel första 10-15 minuterna. Romelanda var vassa i sina omställningar och med lite skärpa i avsluten så hade de kunnat gjort ett eller två på oss. Men efter ca 15 minuter så började vi hitta rätt i positionerna och passningsspelet. Och då var det inte lätt för Romelanda att hänga med. Vi gör 1-0 efter en fin passningskombination där våran ytterback Fille springer sig fri på kanten och spelar snett bakåt till en fristående Pontus som styr in bollen i bortre. Efter det så fortsätter vi pressa och kommer till flera fina lägen där vi tyvärr saknar skärpan i avsluten. Första halvlek var helt ok från våran sida. Om man bortser från första 10-15 minuterna. Andra halvlek är vi inte alls med i matchen. Romelanda flyttade fram sina positioner från start. Satte hög press och långa bollar på deras forward, och tyvärr så smittade det av sig på oss, så det blev lite Hawaii av det hela. Efter några långa bollar så lyckades en komma förbi oss och de kunde kvittera till 1-1 med ca 15 minuter kvar. Men direkt efter deras kvittering så såg man på killarna att de inte var nöjda med 1-1. Så vi började gå för vinst, samtidigt som Romelanda backade hem och såg nöjda ut med en poäng. Med ca 5 minuter kvar så lyckas vi få till en hörna. Vi flyttar då fram i princip hela laget. Pontus slår en perfekt hörna som Mackan på Ramos manér (hänger tio sekunder i luften kändes det som) nickar distinkt in bollen i mål. Och efter det så gick luften ur Romelanda. Vi är självklart nöjda med tre poäng. Men spelet är vi definitivt inte nöjda med. Speciellt andra halvlek.”

BBK på ganska säker mark nu och är sexa. De två uddamålsförlusterna för RUF gör att laget är sjua i den jämna tabellen.

 

I lördags tog serieledarna United Africa FC ett till kliv mot division 4-spel nästa säsong. Det blev klara 5-0 mot IK Zenith och Williams Ifeanyi Odili inledde målskyttet redan efter två minuter. UAFC hade 3-0 i halvtid och blev aldrig riktigt hotade, särskilt inte då Zenith fick en spelare utvisad precis innan paus.

United Africa leder serien med fyra poäng före Komarken men har då en match mer spelad. Laget har bara två matcher kvar. I nästa omgång ställs de mot Hisingen FC och i sista omgången mot gamla rivalerna FC Bosona. Två segrar och seriesegern är garanterat klar. Dessutom möter ju tvåan Komarken och trean Utbynäs i sista omgången!

Zenith är på en tiondeplats och det kan betyda nedflyttning eller kval (eller bara nytt kontrakt) beroende på hur det går högre upp i seriesystemet. Laget har sex poäng ner till jumbon Öjersjö men då har ÖIF en match mindre spelad.

 

Utbynäs har inte gett upp hoppet om andraplatsen och möjligt kval. Laget tog i helgen sin femte raka seger efter uppehållet när Hisingen FC kördes över med 7-0! Efter 2-0 i paus rann det iväg i början av den andra halvleken och plötsligt ledde USK med 5-0. Efter ett sent rött kort för Hisingen kunde Filip Olofsson sätta både 6-0 och 7-0 i slutet. Robert Hedelin blev också tvåmålsskytt men värst var Emil Åstradsson som svarade för ett hattrick.

USK:s Alexander ”Lunkan” Lundkvist sa så här om segern:

”Jo, det var jämnt till en början men Robert Hedelin lägger in en frispark som bryter isen. Efter det tar vi över och målen rinner in. Andra halvlek kändes väldigt avslagen då Hisingen gick ner i tempo rejält och spelade mest i backlinjen. Våran målvakt ska omnämnas som gör en grym räddning i början som inte ens Hisingen kunde annat än att imponeras av. Sista matchen för min del denna säsong då jag flyttar till Stockholm. Jag önskar Utbynäs lycka till och kommer verkligen komma på festen om avancemang händer.”

Hisingens Paolo Rossi sa så här om förlusten:

”Inte mycket att säga. Utbynäs var klart bättre på alla sätt. Kan bara säga grattis och önska dem lycka till i jakten på topp-duon.”

USK är alltså trea, men bara tre poäng bakom och med betydligt bättre målskillnad än tvåan Komarken. Skulle det fortfarande skilja tre poäng inför sista matchen, där lagen möts, går alltså USK om via seger!

Hisingen är nia och kan inte riktigt känns sig säkra ännu.

 

/Rasta