Bara två matcher i 5B i helgen och så här gick det:

 

LÖRDAG 16/9

Kungsladugårds BK – Masthuggets BK 1-2

Styrsö BK – Näsets SK 2-2

Finlandia Pallo AIF – Härryda IF FLYTTAD

 

Två klassiska lokalfotbollslag gjorde upp på Apelsinplan i lördags när Lagår’n tog emot Hugget. Masthugget drog till slut det längsta strået och kunde vinna med 2-1.

KBK:s Martin Vallin sa så här om matchen:

”Tuff match. Kan tycka att vi sett över 90 minuter är värda mer än vad vi får. Men de gör mål och vi gör inte mål. Så enkelt är det. Vill dock tillägga något idag. Domaren var helt urusel. Helt urusel. Kunde inte regelboken. Och med det sagt så var han lika dålig åt båda håll.”

Segern gjorde att MBK klev förbi KBK i tabellen och är nu sjua med KBK som åtta.

 

I den andra matchen fortsatte Styrsö BK:s oavgjorda höst. Laget spelade sin tredje oavgjorda match efter uppehållet när det blev 2-2 hemma på Amneviksvallen mot Näsets SKArvid Liljedahl såg ut att bli matchhjälte för NSK när han både gjorde 1-0 men även 2-1 med mindre än 20 minuter kvar av matchen. I matchens näst sista minut kunde dock SBK:s kapten Arvid Johannesson nicka in 2-2!

SBK:s Mattias Janicijevic sa så här om matchen:

”Vi gör en bra första halvlek. Mer kombinationer och väl uppbyggda anfall än vi haft på hela säsongen. Bollen vill dock inte in trots tilldelad straff och antalet bra lägen utöver det. Andra halvlek spelar vi en mycket sämre fotboll, givetvis till viss del pga att Näset gör det svårare för oss, men tycker ändå vi borde gjort det bättre. Arvid Liljedal gör både 1-0 och 2-1 (inte helt oväntad tvåmålsskytt), och där emellan gör Das och Arvid varsitt nickmål vilket resulterar i 2-2 och delade poäng. Tycker vi är det bättre laget idag, men de senaste matcherna har vi helt enkelt inte haft marginalerna på vår sida. Nya tag nästa lördag, alltid kul med derby!”

Näsets Anton Örth sa så här om skärgårdsvistelsen:

”Ja, det blev en heldag på Styrsö. Vi kom ut i god tid, och kunde förbereda oss väl. Matchen drog igång i ett härligt duggregn. När matchen startade tyckte jag att vi direkt tog tag i och förde matchen. Vi kom fram till ganska många farliga anfall lite för passningsglada där kanske och fick inte riktigt till något speciellt farligt skott. Matchbilden sen blev lite mer jämn, Styrsö rann igenom och fick några farliga lägen men inget som ledde till ett mål, trots en väldigt bra chans i en straff. Överlag var matchen jämn och var väl rättvist med en poäng var. Kändes väldigt tungt dock då vi släpper in 2-2-målet i slutminuterna. Det bästa hade ju varit att få åka hem med tre poäng till Åkeredsvallen. Men nu fick vi iallafall med on en viktig poäng! Den var värdefull. Nästa vecka står KBK för motståndet, där får vi ännu en tuff uppgift. Tre matcher kvar av säsongen, dags att ta lite poäng nu!”

Näset ligger lite risigt till på sin niondeplats. Tre matcher kvar och fem poäng till bottenduon Hällesåker och Hovås. Styrsö är fyra med har tappat kontakten med täten även om laget kan hinna ifatt trean Fiskebäck. Laget har dock derby mot serieledarna Donsö IS i nästa match och ställer nog mer än gärna till det för grannön!

 

Matchen mellan Finlandia Pallo AIF och Härryda IF skulle ha spelats på Tuvevallen i lördags men det gjorde den aldrig. Det saknades nämligen en assisterande domare och efter några vändor beslutades det att matchen skulle flyttas. Lite oklart vad som låg bakom detta. Det verkar som matchen kommer spelas 3/10.

 

/Rasta