Bottenlagen har verkligen vaknat till i 6A och dramatiken fortsätter både i toppen och botten!

Så här gick det i helgen:

 

LÖRDAG 16/9

Bergums IF – Croatia Göteborg 5-0

SÖNDAG 17/9

Götaholm BK – Tollereds IF 5-2

Partille IF SC – Pushers BK 3-1

 

Bergum hade inga problem alls att besegra Croatia hemma på Bergumsvallen i lördags. 5-0 blev det och Erik Lundahl kan inte sluta göra mål. Två nya fullträffar blev det och Lundahl har nu gjort tolv mål efter omstarten!

BIF:s Atbin Vali sa så här om segern:

”Croatia inleder bäst och vi spelar väldigt nervöst i början. Slår bort mycket bollar och lyckas inte etablera något spel. Croatia skapar dock inget farligt under denna period. Ur ingenstans gör vi 1-0 efter en frispark där Erik smäller in returen. Efter det tar vi över hela matchen och maler ner Croatia. Fullt rättvis vinst för oss i Bergum! Kul för vår junior Oskar som fick göra sitt första mål för a-laget idag efter fint förspel av Oliver!”

BIF upp i serieledning igen och har nu greppet om serien då Tollered oväntat föll mot Götaholm igår söndag. Två poäng ner till TIF med fyra matcher kvar!

Croatia är åtta men det är vara två poäng ner till elvan Götaholm.

 

Götaholm har haft en tung säsong men vaknade plötsligt till ordentlig när laget vann med hela 5-2 mot topplaget Tollereds IF hemma på Gamlestadsvallen! Fenan Zemui och Nemanja Savovic låg bakom segern med två mål var. TIF:s Jesper Jansson gjorde även han två mål (för andra matchen i rad) men det hjälpte föga. Efter 1-1 i paus gjorde GBK både 2-1 och 3-1 i mitten av andra och släppte sen aldrig den ledningen.

GBK:s målvakt Markus Manninen sa så här om vinsten:

”Äntligen gick det vägen för oss. Har varit lite tuffa resultat emot oss tidigare men idag fick vi utdelning. Jag tycker det var en bra match från vår sida, vi höll oss till vår plan för att göra det svårt för dem att spela sitt spel och i vårt eget spel så skapade vi en hel del chanser och lyckades äntligen sätta några av dem. Men det var en tuff match och vi kunde inte slappna av utan fick vara på tårna hela matchen igenom. Sista 10 blev vi väldigt tillbaka tryckta och Tollered skapade lite halvchanser men vi redde ut det hela och kunde tillslut andas ut med tre sköna och välbehövliga poäng inkasserade.”

TIF:s kapten Daniel Hultberg sa så här om förlusten:

”En riktigt dålig insats av oss. Götaholm var bra och de vann rättvist. Vi tog ledningen med 1-0 men Götaholm kvitterade nästan med en gång. Det var först när de gjorde 3-1 som vi vaknade till och började sätta tryck på dem. Vi gjorde 2-3 och hade en del lägen att göra 3-3 men istället kontrade de in både 4-2 och 5-2. Enda positiva idag är att Jesper Jansson återigen gör två mål. Alla andra kan betydligt bättre.”

Götaholm skickade ner Lekstorp till jumboplatsen och klev upp som elva med bra häng på lagen framför. TIF lämnade alltså över initiativet i toppen till Bergum och får nu jaga de sista fyra omgångarna!

 

Det är inte bara Götaholm som vaknat till i botten utan även Partille IF SC. Laget tog sin andra raka seger när Pushers besegrades igår med 3-1 hemma på Lexby.

Partilles Farid Runklint sa så här om segern:

”Jämn tillställning i första halvlek, men Pushers tråcklar in en boll och tar ledningen en bit in i första. I andra höjer vi pressen och tar över spelet mer och mer. Vår backlinje gör sin bästa match sen jag anslöt och med Richard i mål så känns det stabilt. När vi trycker in 1-1 går luften ur och ytorna öppnas. Pontus Thorsén gör en sololöpning mellan 3-4 försvarande och klipper till bakom en chanslös målis. Pushers flyttar upp spelet på slutet och hotar på kanterna men i matchens sista minut punkteras matchen 3-1. Alla våra killar har verkligen höjt sig den sista tiden så nu blir det tajt om vem som får lämna 6A, men vi ska kriga.”

Partille är nu över strecket och dessutom är nu både Pushers och Croatia indragna i bottenstriden. Med fyra matcher kvar (Partille har fem) skiljer det nu bara tre poäng mellan åttan Croatia och jumbon Lekstorp!

 

/Rasta