Oj vad nöjd jag var över att komma iväg hemifrån efter att barnen somnat, visserligen hade det gått 25 när jag kom fram till Backavallen. Men vilken fest. I entrén förmedlades det att närmare 500 pers(i efterhand justerat till 650) var på plats. Kan vi ha bättre reklam för lokalfotbollen en sånt här?

Många profiler i publiken och naturligtvis rejält stöd till hemmalaget. Ett meriterat Virgo var från det att jag kom klart dominerande. Det är lätt att tro att Virgo är rutinerat gäng som bara står rätt och ställer om, men oj vad de sprang igår. Vann dueller. Gav sig inte och spelade dessutom trevlig fotboll. Ekdahl, C-O Andersson och Gustaf Lindberg var riktigt bra ihop och med ständigt spelbare Schöndell framåt ihop med matchens klart bästa spelare i Falk så blev Hisingsbacka nertryckta.

Jag nämnde Falk som matchens klart bäste spelare. Matchvinnaren var dock Hisingsbackas målvakt. Johan Ingwallzén. De sista tjugo av första halvlek skapade Virgo. Läge på läge. Ekdahl nickade över från nära håll. Falk var igenom 2,5 gånger där Ingwallzén knep lägena. Läge efter läge avlöste varandra och Hisingsbacka fick aldrig chans att vila på Virgos planhalva. Och hemmalaget tyckte nog att det var trevligt med pausen som kom till slut. Med bra effektivitet hade Virgo på sista tjugo kunnat ha 3-0. Utan att skämmas. 

Andra halvlek inleddes klart mer passivt. Hisingsbacka fick chansen att komma in i matchen och andas lite. Det hände knappt någonting fram tills den 57:e matchminuten. Då slocknade ljuset. Inte för att de gick sönder om jag förstod allt rätt utan för att det hade missats att ljuset skulle gå längre än den tidigare planeringen. Och då vet ju alla som hållit på med detta ett tag att det inte går att tända igen. Precis som varit fallet på andra matcher genom åren. Vi fick ju bland annat spela om en hel match mot Argo 2010 för att ljuset slocknade med fem kvar och det finns ju flera liknande exempel från Gröna Vallen förra året. Det är ju så djupt störande så det finns inte. Enormt störande. Här har vi 500-650 pers som kollar på en plats i trean, seriefinal, härlig stämning och två bra lag som går för det. Och vips så dog det.

Det dröjde en halvtimme(?) jag vet faktiskt men vi stod en bra stund innan beslutet togs att flytta upp matchen till Gratts Arena precis ovanför. Anledningen till att det dröjde antar jag är pga att nån jour eller något skulle se om det skulle gå att tända planen igen, men det vet vi ju att det inte går.

På Gratts Arena tappade vi ju en del publik men det var ändå bra många som stannade kvar. Tyvärr dog ju intensiteten lite tycker jag. Inte konstigt värma i en halvtimme mitt i så, man får vara stark mentalt för att lösa det. Virgo var inledningsvis lite hetare. De skapade 2-3 fina lägen där Johan Ingwallzén återigen gjorde fina räddningar på. Bland annat hittade Schöndell in till någon helt ensam i straffområdet som sköt rakt på keepern, ett långskott petades vackert över ribban och en hörna blev farlig. 

Hisingsbacka kom sen allt mer igång. De har ju en gäng spelare som kört ihop länge och som är minst sagt talangfulla. Och de orkade ju fint i natten. Fredrik Johansson Zanjanchi kom igenom en gång men skottet räddades ganska enkelt av Sundh, en nick från samme man landade precis ovan ribban och det Hisingsbacka fick till lite längre anfall med fina spelvändningar gång efter annan och när Henrik Nikkilä drog en baksida kändes det klar fördel Hisingsbacka då han är viktig för Virgos försvarsspel. Men sen slocknade ljuset. Ni vet det som lyser upp planen som gör att man kan spela fotboll i mörkret. 

En timer på planen på 23.00 känns ju inte konstigt eller så men lite synd att ingen tänkte på det när vi väntade i närmare en halvtimme på beskedet att flytta upp matchen på Gratts Arena. Ingen skugga över Hisingsbacka för detta. IOFF måste ju förklara varför detta kan ske gång efter annan.

Nu ligger de sista tio minuterna i Svenska Fotbollsförbundets händer. 0-0.

Men älskade lokalfotboll! Det är ju så här det skall vara. Jag förstår ju att inte alla matcher kan ha 500-600 på läktarna men oj vad tillbaka till rötterna och fotbollen vi är där. Känslorna är det samma och poängen viktiga på precis samma sätt som det vi ser på TV!

En poäng till vardera lag var väl inte det som Älvsborg ville ha kanske. Men Virgo leder serien med två omgångar kvar om resultatet står sig och Hisingsbacka jagar en poäng bakom. Precis som att Älvsborg är ytterligare en poäng bakom.

Älvsborg avslutar mot Konghälla(h) och Kortedala(b). Hisingsbacka har Gunnilse(b) och Ahlafors(h). Virgo möter Kärra(h) och sen har man Kongahälla(b). Det blir ett race detta. Och återstår att se vad de tio minuterna kommer göras av.

///Dalla