6C rullar vidare och Hönö IS chanser att hinna ifatt Sandarna BK i toppen fick sig en rejäl törn.

Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 15/9

Sandarna BK – FC Härlanda 2-1

LÖRDAG 16/9

Vrångö IF – Hönö IS 1-1

Fröjdens FK – Brämaregårdens FC 5-0

AIF Göteborg – Önnereds IK 1-3

SÖNDAG 17/9

Gunnared KIF – Solväders FC 3-3

 

I fredags tog serieledarna Sandarna BK ännu en seger. 2-1 blev det hemma på Gröna Vallen mot FC Härlanda. SBK fick tidigt två mål (genom Viktor Sjöström och Andrea Marco Caddeo) men det blev inget målkalas utan istället kunde ”Fångarnas”Jesper Wahlgren reducera med kvarten kvar och ge lite nerv till matchen. 2-1 stod sig dock med tanke på att Hönö spelade 1-1 i lördags så ser det riktigt bra ut för SBK!

Sandarnas Hannes Palmberg sa så här om segern:

”Tre poäng utan att riktigt briljera. I min mening spelar vi rätt dåligt långa stunder av matchen, det var också svåra förhållanden ska sägas. Det spöregnade, åska och blixtra och var jävligt kallt. Vi blixtrar också till några gånger under matchen och har 2-0 i halvtid, först genom Micke och sedan Andrea. Andra halvlek är lite konstig, vi kommer inte riktigt upp i nivå men blir inte heller superhotade av Härlanda. Det känns som en rätt trygg ledning. Dock får de in en boll, snyggt skott, när det är typ 10 minuter kvar. Men vi löser det till slutsignalen. Det är inte riktigt samma form på laget som under våren men vi fortsätter ta våra trepoängare relativt tryggt i alla fall. Det viktigaste den här helgen dock var att Hönö kryssar borta mot Vrångö så att vi har ett rätt gött avstånd ner.”

Härlandas Kristian Risenfors sa så här till bloggen om förlusten:

”Tolv tappra fångar trotsade hagel, regn, åska och diverse dubbla regnbågar. Under uppvärmningen var vi nog många som inte trodde matchen skulle spelas. Men för dassigt väder för allsvenskan, men inte för division 6 tydligen. Ingen supermatch från något av lagen. Trots det och rådande väder förvånansvärt stor publik. Kul! Men chansfattigt och mycket kamp på mitten. 1-0 kom efter en misstänkt offsidesituation, 2-0 styrdes in på försvarande fånge. Vår reducering kom i andra. Jeppe biceps på egen hand. Stillastående pricksköt han mot mot krysset med tio kvar. Några halvchanser på slutet för oss men inget tryck direkt. Kunde blivit 2-2, men också 3-1. Segt att förlora givetvis. Men bra kämparinsats i rådande väder- och truppförhållande.”

SBK har nu tre poäng ner till tvåan Hönö och dessutom en match tillgodo. Visst har Sandarna några luriga matcher med både Vrångö och Önnered borta och framförallt returmötet med just Hönö men det ska mycket till om laget tappar detta. Härlanda är fyra och med i kampen om tredjeplatsen.

 

Vrångö IF tog en fin poäng hemma mot gästande topplaget Hönö IS i lördags. Redan efter en kvart kunde Karl-Johan Levin göra 1-0 för hemmalaget. Fredrik Hansson kvitterade i mitten av andra halvlek och matchen slutade 1-1.

HIS Carl Wiklander sa så här om matchen:

”Tycker att vi gör en dålig match, vi spelar inte som vi brukar och har problem med att få igång ett spel. I första halvlek gör Vrångö ett jättesnabbt mål. Vi jobbar oss in i matchen och skapar några målchanser. I andra börjar vi med väldigt hög press och skapar väldigt mycket, och lyckas få in ett mål. Väldigt tråkigt att bara få med sig ett poäng, men det är bara att kämpa vidare!”

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om matchen:

”Återigen en regntung plan som väntade oss i solen. Vi kom till match med starka 13 man trots väldigt många avbräck. Tycker vi går till halvtidspaus med en rättvis 1-0-ledning. I andra går vi förklarligt ner mer defensivt och låter Hönö styra det mesta av spelet. De lyckas också kvittera efter nick på frispark. Magnus (ny) på mittbacken och Nicklas på topp gör en riktigt bra match idag, men även resten av gängen. Känns som vi är väldigt bra just nu och har för en gångs skull en bra, bred trupp vilket bäddar för en trevlig höst och kanske till och med nästa säsong…? Nu väntar Sandarna hemma nästa helg. Det blir spännande!”

För tvåan Hönö betydde poängförlusten att laget nu är tre poäng efter Sandarna dessutom med en match mer spelad och sämre målskillnad. Visserligen ska lagen mötas men Hönö får hoppas att SBK även tappar poäng någon annanstans. VIF är på en sjundeplats i ett jämnt mittenskikt.

 

Fröjdens FK kom tillbaka starkt efter 1-2 förlusten mot AIF senast och körde över Brämaregården med klara 5-0Simon Sävenek blev tvåmålsskytt i en match där FFK hade 3-0 i paus och satte fyran tidigt i andra.

Just Sävenek sa så här om segern:

”Det var en match i gå-tempo hela vägen. Vi vinner med 5-0 och det var aldrig riktigt spännande. Det var väl inte någon publikmatch direkt, men gött med tre poäng och skönt att studsa tillbaka efter förra helgens nederlag.”

Fröjden är femma och BFC nia.

 

AIF slog som sagt Fröjden i förra omgången men kunde inte följa upp segern med en till trepoängare. Bortalaget Önnered blev för svåra på Gröna Vallen och kunde vinna med 3-1. Avgörandet kom dock ganska sent efter 1-1 efter den första halvleken. Matchuret hade tickat upp till matchminut 77 innan Kristoffer Skott satte 2-1 och 3-1 kom i matchens sista minut (Andreas Tenggren).

Just målskytten Tenggren sa så här om segern:

”Gött att få punktera matchen på övertid efter ett fint inlägg av Simpa! Jag tycker att det var en rättvis seger sett till chanser även om Arbetarnas bränner en jättechans vid 2-1, deras målvakt gör ett par jätteräddningar och vi har bl.a. en i ribbans underkant. Överlag en kämpamatch där båda lagen blir ganska gnälliga tyvärr. Jag tycker Arbetarnas IF kämpar bra men skapar inte jättemycket!”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

Önnered är trea men det är ett helt gäng som jagar bakom. AIF är elva men har bara två pinnar upp till tian Gunnared. AIF har dessutom en match tillgodo.

 

I söndags möttes jumbon Solväders FC och tian Gunnared KIF i en viktig match för bottenstriden. Det såg ut som SFC skulle ta välbehövliga poäng när Dilan Olsson satte 3-1 tidigt i den andra halvleken. Gunnared gav sig dock inte, reduceringen kom i matchminut 81 genom Adil Abdulkadir och bara fem minuter senare gjorde Cristian Ramirez Betancur 3-3 med sitt andra mål för dagen!

3-3 resultatet betyder att Solväder är kvar som jumbo med fem poäng upp till tian Gunnared men med två matcher tillgodo!

 

/Rasta