Även 6D rullar vidare i höstrusket och plötsligt är det match igen i toppen då Warta tappade poäng. Tyvärr även slutspelat för BK Björkåsen.

Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 15/9

Bosna IF – Diseröd SK 2-0

LÖRDAG 16/9

Hålta IK – IF Warta 1-1

Hälsö BK – Hermansby IF 2-2

SÖNDAG 17/9

Neutrala IF – Bjurslätts IF 4-1

Backatorp IF – BK Björkåsen 3-0 (WO)

 

Innan vi ger oss i kast med helgens 6D har vi lite mer från 6C. Bloggen pratade med Brämaregårdens Tobias Hofving efter lagets 0-5 förlust mot Fröjdens FK i helgen. Hofving sa så här om förlusten:

”Strålande väder på fina Valhalla IP där vi mötte ett starkt Fröjden. På många sätt en trevlig match, där vi på flera plan är jämna med motståndarna, men där enkla bolltapp i fel situationer förstör matchen för oss och det rinner iväg. Fröjden vinner välförtjänt och jag önskar dem lycka till i kampen om tredjeplatsen.”

Fröjden har även ute sin matchrapport som hittas HÄR.

 

Nu till 6D. I fredags kunde Bosna besegra Diseröd med 2-0Länsmansgårdens IP efter ett tidigt mål av Dino Beharic (7:e minuten) och ett sent mål av Emir Skandric (79:e minuten).

Bosnas sportchef Mirza Budimlic sa så här om matchen:

”Matchen kom till slut att spelas eftersom vi trodde att den skulle flyttas pga ovädret. Men planen höll oerhört bra trots allt. Vi har övertaget hela matche n igenom faktiskt, spelar runt bollen och skapar många chanser, 1-0 kommer genom Dino Beharic, snygg kontring och han överlistar målvakt genom ett hårt skott längs med der blöta konstgräset. Andra halvlek så kommer Diseröd in i matchen lite mer och skapar ett par chanser, mest på fasta situationer där dom är riktigt farliga. Men vi kontrollerar ändå matchen och behåller lugnet, har flera chanser att avgöra, dock så kommer avgörandet genom Emir Skandric, han sätter bollen i krysset från ca 22 meter.”

Bosna är sjua och DSK är tia.

 

I lördags hade serieledarna IF Warta en svår match borta mot Hålta IK och i början av den andra halvleken gjorde även hemmalaget matchens första mål genom Tobias Hildesson (hans 15:e för säsongen). Kvitteringen kom dock lite senare när Emir Ajanovic fick in bollen och matchen slutade 1-1.

Wartas Martin Trifunov sa så här om matchen:

”Vi var medvetna från början att matchen skulle bli svår på grund av väder och planförhållanden. Vi försökte spela fotboll men insåg rätt tidigt att det inte var möjligt på en sådan plan. Det vi vanligtvis är grymma på, snabb och teknisk fotboll, försvann med leran. Kämparandan fanns där ändå och vi krigar oss tillbaka efter 1-0 underläget och kvitterar. En match med långbollar, lågt tempo leriga matchkläder. Fortfarande på första plats i serien och vi har allt i våra egna händer. Kommer bli ett par spännande avslutande matcher!”

Håltas Jimmy Karlsson hade följande kommentar till bloggen om matchen:

”Dagen började med en tripp ut till Hålta IP för att kolla underlaget, visade sig vara helt ok. Eftersom väderprognosen visade sol hela dagen bestämde vi oss för att köra. Sen kom det regn, mycket regn. Det hela resulterade i en mycket svårspelad plan. Vi bestämde oss för att spela rakt och inte ta för mycket chanser på underlaget vilket fungerade bra. 0-0 i halvlek och vi kände att vi hade hyfsad koll på läget. För att ta häng på andraplatsen behövde vi tre poäng och därför kändes det riktigt skönt när vårt 1-0 mål kom. Warta kvitterade med ca en kvart kvar och trots press från oss mot slutet blev resultatet oavgjort. Sett över hela matchen var resultatet rättvist och vi är nöjda med vår prestation för dagen även om vi verkligen hade behövt alla tre poängen.”

Wartas matchrapport hittas HÄR.

Warta leder serien men nu är det bara två poäng ner till FTU på andraplatsen med fyra matcher kvar att spela! Hålta är fyra.

 

Hermansby IF är under strecket och hade verkligen behövt vinna mot Hälsö BK borta på Stuvö Backe. HIF ledde också med 2-1, efter tre tidiga mål i matchen, när matchen började lida mot sitt slut. Det sista som händer är dock att Max Karlsson kvittera för Hälsöstraff och matchen slutade 2-2!

Tungt för Hermansby som har sju poäng upp till Diseröd över strecket med fem matcher kvar. Hälsö är femma.

 

I söndags fortsatte Neutrala sin stabila höst då de besegrade Bjurslätt med 4-1 och klev upp på en tredjeplats i tabellen. Matchen avgjordes i slutet av första och början av andra när Neutrala gjorde tre raka mål. Malek Mohammed Shamshay satte sedan 4-0 med sitt andra mål i mitten av den andra halvleken innan Benny Brunberg fick in ett tröstmål med kvarten kvar.

BIF:s Tim Samuelsson sa så här om förlusten:

”Första halvlek tycker jag ändå börjar bra med lite tryck fram och en del anfall men ingen direkt farlig målchans. Neutrala tar över mer och mer, får 1-0 lite turligt då vi tycker att deras anfallare drar ner våran back. 2-0 på en solklar offside, sedan tappar vi humöret lite och det rullar iväg men får helt enkelt bara komma tillbaka till nästa match.”

Neutrala alltså upp på en tredjeplats medan Bjurslätt är nia.

 

GAIK lämnade 5A tidigt på säsongen men efter det så har vi varit förskonade från lagen som dragit sig ur och till och med 6A verkar avsluta säsongen med 12 lag! Ett av de lagen i lokalfotbollen som vi varit mest oroliga för har varit BK Björkåsen i 6D. Oron visade sig tyvärr vara befogad då laget lämnade sin andra WO i söndags mot Backatorp och därmed kommer laget att uteslutas ur 6D. Björkåsen slutade med 17 raka förluster och målskillnaden 15-101. Tyvärr får väl Björkåsen symbolisera den obalans som finns mellan division 6 och 7. Björkåsen gick upp som femma (i en serie med tio lag) från 7B inför säsongen med fler förluster än vinster och -20 i målskillnad.

Björkåsen som sagt inte tagit några poäng så kommer deras uttåg inte att påverka tabellen då alla lag blir av med lika många poäng. Dock kan det ju skilja lite på målskillnad här och där. Självklart alltid tråkigt när lag drar sig ur.

 

/Rasta