Vi avslutar helgrapporteringen med en koll på våra två division 7-serier.

 

LÖRDAG 16/9

7A:

Surte IS FK – Nödinge SK 2-5

Fotö GoIF – Andalus IF 5-3

SÖNDAG 17/9

7A:

Gothenburg Celtic FC – Kurdistan SF 0-4

Rödbo IF – Lövet/Johannebergs IF 1-0

7B:

Azalea BK – Tynnered FC 3-2

 

Både Nödinge och Fotö stärkte sina chanser för division 6-spel nästa säsong efter segrar i lördags. Nödinge besegrade Surte på bortaplan efter att laget vände underläge 1-2 i paus till seger med 5-2. NSK gjorde två ganska snabba mål i början av andra innan Surte drog på sig ett rött och NSK kunde göra två baljor till på slutet.

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om segern:

”Vi kommer till Surte IP och blir väldigt överraskade av den dåliga gräsmattan som inte hade blivit klippt eller linjerad innan match. Hemma laget hann dock linjera precis innan avspark. Matchen startade bra för oss 1-0 redan i den 3:e minuten. Därefter tappar vi energi och den noggrannhet som behövs. Surte kommer tillbaka och gör både 1-1 och 2-1. Resten av halvleken försöker vi och får inte riktigt ordning på anfallsspelet. I andra kommer vi ut och är hungriga redan från start. Vi gör också 2-2 tidigt och sedan rullar det på. Matchen slutar rättvist 5-2 till oss och stundtals mycket bra spel på den dåliga gräsmattan.”

Nödinge är tvåa, en poäng bakom Västkurd. Surte har tappat lite form och har bara en poäng på de tre senaste och är nu femma.

Fotö kunde vinna en riktigt svängig match mot Andalus. Efter 25 minuter ledde Fotö med 2-0 men AIF vände och i mitten av andra satte Sadam Abdifatah 3-2 för Andalus! Fotö kvitterade dock omgången och när AIF fick ett rött kunde Fotö göra två till på slutet och vinna med 5-3Alexander Hjerpe och Mikael Beckius blev båda tvåmålsskyttar för Fotö.

Fotös Gustav Bäck sa så här om matchen:

”En rätt jämn match i riktigt härligt väder och massor av folk! Det mesta av Andalus anfallsspel går igenom deras nr 17 som var riktigt när duktigt, fick mer koll på honom efter en stund. De kom ut till Fotö med en avbytare samt en man utvisad i andra så dem orkade inte i slutet av andra. Riktigt skönt med en vinst efter förra veckans vattenpolo! Överlag så genomförde vi matchen på ett bra sätt och med en go kämparglöd! Nästa vecka väntar en riktigt viktig match borta mot Nödinge som ska bli riktigt rolig!”

Fotö är trea och möter alltså tvåan Nödinge i nästa omgång. AIF är tia.

 

I söndags tog Rödbo IF en efterlängtad seger när laget vann mot Lövet/Johanneberg med 1-0 hemma på RödbovallenChristian Throlin blev matchhjälte efter sitt segermål i början av andra.

Lövets matchrapport hittas HÄR.

RIF är elva och Lövet är nia.

 

I söndags vann även Kurdistan sin match mot Celtic med klara 4-0Nazer Khalid Ali blev tvåmålsskytt för Kurdistan.

Celtic är nu sjua och Kurdistan fyra.

 

En match i 7B men det var ett toppmöte mellan Azalea BK och Tynnered FC. ABK hade grepp om matchen målmässigt och ledde med både 1-0 och 2-1Azmar Jalali kvitterade dock till 2-2 med bara nio minuter kvar. Azalea hann dock med ett mål till och Jan Matuszczyk fick in segermålet 3-2 innan full tid!

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om segern:

”Bland det mest intensiva jag upplevt som tränare. Killarna var tokpumpade inför matchen vilket gjorde att vi stressade i många av momenten på plan. Tynnered har samtidigt många indivuduellt skickliga spelare vilket samnantaget innebar en galet böljande match. Vi gjorde 1-0 genom Alle på fint inspel från Nymfen. Tynnered kvitterar på straff strax innan paus under en period då vi var det bättre laget. Vi gör också 2-1 innan paus genom Gullet. Oturligt för Tynnered var att lagets duktige kapten Nensing blev skadad. I andra halvlek skapade båda lagen hel del. Petter gjorde några riktigt giftiga räddningar, så även Tynnereds keeper. Tynnered kontrar sedan in 2-2 men vi ger oss inte och med säsongens strumprullare sätter Janne 3-2. Inte vackert och en del som inte stämmer, men riktigt gött!”

TFC:s Korosh Hatami sa så här om förlusten:

”Vi kom väldigt skadedrabbade och hade problem början av matchen, så tidig fördel Azalea. Men vi gnuggar oss in i matchen. De gjorde 1-0 på bolltapp omställning. Vi kvittera på straff och de gjorde 2-1 på ny omställning. I andra så kvitterade vi efter fint mål. Två lag som bägge gick för segern och det kunde slutat hur som helst.

TFC är nu tvåa och Azalea trea.

 

/Rasta