Inte många omgångar kvar nu av säsongen och idag precis som de flesta dagar spelar många lag viktiga matcher för antingen toppstrid eller bottenstrid.

Guldheden-Semberija 4A

Det har varit nära i många år för Guldheden när det gäller nedflyttning till femman. Men de har alltid tagit sig ur situationerna. Med mer eller mindre liten marginal. Nu är man ju dock riktigt illa ute. Kanske mer än tidigare? Just nu är det nedflyttning på målskillnad, med ett plusmål. Och det kan bli ett drama nu på slutet. För det kan mycket väl handla om att förlora med minst antal mål. Guldheden avslutar mot Semberija och Kozara medan Partille möter Kode och Gårda. Guldheden har bäst chans att ta sig ur detta trots allt. Och då är det nog idag som det handlar om att ta poäng. Helst vinna. Vi skall ju inte räkna bort Mossen heller som om de vinner gå förbi både Partille och Guldheden om de inte tar fler poäng.

Dock skall det sägas att Guldheden inte varit utspelade eller överkörda målmässigt i nån match egentligen i höst men har ju kryssat istället för att vinna. Så idag tror jag faktiskt på skrällchans. En poäng känns rimligt att få med sig. Semberija visserligen i bra form och går upp på tredjeplatsen vid seger men ett desperat Guldheden skall inte räknas bort.

TIPS: Oavgjort.

Mölnlycke/Sjövalla-Väster 4B

Västers tunga poängtapp i slutminuterna senast kan mycket väl visa sig vara avgörande ur ett negativt perspektiv. Väster har fyra plusmål på Mölndal som ligger under strecket och med tanke på att Väster avslutar med två bortamatcher och tidigare i år bara vunnit en match borta så känns 5B i nära antågande. Tyvärr. Mölndal har tufft avslutande schema också men skall ju kunna knipa nån poäng. Mölnlycke/Sjövalla har löst kontraktet och kan spela synnerligen avslappnat, även om det bara blivit tre hemmasegrar i år så förlorar de sällan på IP och med tanke på att de mer än gärna vinner matcherna mot Väster lär de sälja sig dyrt här.

TIPS: Mölnlycke/Sjövall vinner.

Zenith-Romelanda 5A

Nu brinner det i knutarna. Öjersjös plötsliga uppvaknande skrämmer nog slag i de flest bottenlagen precis som dessa två. Med tanke på att Öjersjö dessutom har ett överkomligt schema bör båda dessa lag se upp. De är tre respektive fyra poäng före just nu och att vinna denna matchen kommer bli extremt viktigt har jag en känsla av. Nu vann visserligen Zenith mot Björndammen nyss men dessförinnan var det ett tag sen. Romelandas form skräms inte mer och vi får nog räkna med två nervösa lag här där det gäller att vilja mest. Zenith är inte hemmastarka(två segrar) och Romelanda inte bortstarka(en seger) men Romelanda har tre målskyttar som är bättre än Zeniths bäste. Avgör det?

TIPS: Romelanda vinner.

Heden-Högaborg/Kärralund 6B

Heden gör vad de kan idag antar jag. Vinner. Tyvärr för deras del gör Proletären det hela tiden också och då blir det svårt att gå förbi i tabellen. Det råder klasskillnad mellan dessa lag där hemmalaget har 52 plusmål och Högaborg har minus 39. Säger ju något. Bortalaget måste dock plocka poäng för att klättra upp på säker mark. Just nu nedflyttning. Sannolikheten att de lyckas? 5%. Max.

TIPS: Heden vinner.

 

///Dalla