Säsongen går mot sin upplösning och detta har hänt hittills i veckan!

 

TISDAG 19/9

5A:

Öjersjö IF – FC Bosona 5-2

6A:

Sveakurd FC – Bergsjö IF 1-2

6C:

Knippla IK – Brämaregårdens FC 4-1

7B:

Chalmers Studentkårs IS – Menisken IF 2-1

ONSDAG 20/9

6B:

Sjövalla-Mölnlycke FK IS – Fässbergs IF 0-3

6D:

Diseröd SK – IF Vardar/Makedonija 0-5

7A:

Elisedals IS – Lövet/Johannebergs IF 2-4

7B:

Azalea BK – IF Positivum Göteborg 12-1

Hjuviks AIK – Ösets BK 0-3

Käringöns FC – Slottsskogen/Godhem IF 1-3

 

I 5A har Öjersjö IF varit mer eller mindre uträknande men har uppenbarligen hittat formen i elfte timmen. Förra omgångens seger mot Angered (3-2) följdes upp av ytterligare en trepoängare när FC Bosona besegrades med 5-2 i tisdags! ÖIF verkar äntligen ha fått ihop sin trupp lite och har kunnat ställa upp starka matchtrupper och dessutom fyllt på med lite klassnamn. Precis som Dalla skrev igår så har alltså ÖIF knutit till sig gamle Elfsborgsspelaren Johan Karlsson! Karlsson (född 1975) gjorde närmare 240 matcher för Elfsborg mellan 2001 och 2011 och det är väl en ganska rimlig gissning att Anders Svensson var inblandad i värvningen av Karlsson.

I matchen mot Bosona var iallafall Karlsson lyckosam då han gjorde både 2-1 och 4-2 för Öjersjö. Även Patrik Salomonsson blev tvåmålskytt i en match som stod och vägde lite och Bosona hade 2-2 i mitten av den andra halvleken innan ÖIF gick ifrån.

ÖIF:s Mattias Gidlöf sa så här om segern:

”Hoppet finns. Vi har det i egna händer! Vi är helt enkelt ett bra lag när alla är med! Bosona hade inget att sätta emot, vi ägde boll, skapade chanser dominerade. De låg på kontring, hade två chanser som de gjorde mål på vilket gjorde det onödigt spännande. De tröttnade dock och vi kunde dra ifrån.”

ÖIF är fortfarande sist men har rejäl kontakt med ett gäng lag framför. Det är i nuläget tre poäng upp till Zenith och Hisingen som båda har samma antal matcher spelade som ÖIF. Dessutom ligger Romelanda och Älvängen fyra poäng framför men båda de lagen har spelat två matcher fler spelade än ÖIF. Av dessa fyra lagen ska ÖIF dessutom möta både Zenith och Hisingen!

Bosona är kvar som fyra men det väldigt jämnt bakom.

 

6A bjöd på ett riktigt hett möte i tisdags när Sveakurd FC och Bergsjö IF möttes på Bläsebovallen. Båda lagen jagar toppduon Bergum och Tollered och känslan var att båda lagen behövde en seger för att kunna vara kvar i toppstriden ordentligt. Haidar Muhssin gav BIF ledningen i början av den andra halvleken innan Saman Herish Ahmed mycket vackert kvitterade på frispark för Sveakurd. Bergsjö IF skulle dock gå segrande ur striden efter ett sent segermål. Tyvärr blev det även en del tråkigheter i samband med matchen med publik på planen och även en del stök efter matchen.

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om själva matchen:

”För det första så var det en härlig seger men Sveakurd kunde lika gärna vinna. Det var en match som betydde väldigt mycket både poängmässigt men också prestigemässigt då flesta spelare känner varandra och då vill man inte förlora mot varandra. Detta ledde bland annat att det blev mycket tjat och gnäll, inte mot varandra men mot domaren. Stor eloge till domaren som höll sig lugn trots att han fick höra mycket gnäll. Vad gäller matchen så tycker jag att det var en jämn tillställning någon fördel till Sveakurd som hade större bollinnehav men ju längre matchen gick tog vi över mer framför allt i slutet då Sveakurd blev trötta. För våran del så uppträde vi lite nervöst, vågar inte hålla i bollen och blir ofta allt för stressigt. Däremot har vi ett bra försvar spel matchen igenom och vi släpper inte till något. Därför var det skönt att vinna en sådan här match trots att vi inte gör en kanonmatch men med det sagt så var det inte en orättvis seger men som jag sa tidigare så kunde Sveakurd lika gärna vinna också.”

Bloggen frågade också Hetemi om det som hände runt omkring:

”Ja, tyvärr blev det lite stökigt men det är inget jag vill gå in på. Däremot vill jag påpeka att det var inget som hände mellan Bergsjön och Sveakurd utan vi var fortfarande lika goda vänner efter matchen. Det som hände mellan Sveakurd-spelare och domare är inget jag vill uttala mig för utan det får domarrapporten utvisa vad som hände. Det som är däremot oroväckande är att publiken springer in på plan och då blir situation hotfullt. Men stor eloge till Sveakurd-spelarna som är där snabbt och lugnar ner publiken. Även stor eloge till Bergsjöspelarna som håller sig lugna och inte låter sig bli provocerad.”

Sveakurds matchrapport hittas HÄR.

Självklart tråkigt när sådana saker händer.

Rent sportsligt betyder resultatet att Bergsjö IF är trea i tabellen. Tre poäng bakom tvåan Tollered och fem bakom ledande Bergum. Då har dock BIF fem matcher kvar på säsongen och både TIF och Bergum har fyra. Sveakurd är fyra, tre poäng bakom Bergsjö IF.

 

I 6B fick Fässbergs IF sin fina svit bruten i förra omgången när FC Heden vann med 2-1 men igår var laget tillbaka i vinnarspåret när Sjövalla-Mölnlycke besegrades med 3-0Axel Lindergren satte 1-0 ganska tidigt på Djupedalsplan men både 2-0 och 3-0 kom under matchens sista tre minuter! Båda målen gjordes av Henric Johansson.

FIF:s Mustafa Shirwani sa så här om segern:

Vi börjar matchen i ett högt tempo. Vi pressar högt och vinner ofta bollen högt upp i banen. Vi har full kontroll hela första halvleken. Rörelsen på mittfältet är riktigt bra och Sjövalla hänger inte riktigt med. Vi gör 1-0 genom att just pressa högt med. Vi borde ha stängt matchen i första halvlek då vi har flera goda målchanser. I andra halvlek tappar vi rörelsen på mitten och vi blir slarviga passningsspelet samtidigt som Sjövalla har höjt sig. I slutet av matchen gör Olof två mål och slutresultatet blir 3-0. Defensiven är riktigt bra matchen igenom. Vi tar med oss första halvleks dominans. Sen så bör jag nämna att många var borta idag pga sjukdomar. Många som tar en plats i elvan. De som fick chansen idag gjorde det riktigt bra. 3-0, tre poäng och tillbaka på det vinnande spåret igen. Nästa match är mot Proletären och då har vi mycket att bevisa.”

FIF är trea i tabellen och möter som sagt ettan Proletären i sin nästa match. Sjövalla-Mölnlycke är nia och börjar bli insyltade i bottenstriden ordentligt.

 

I 6C tog Knippla IK en efterlängtad seger efter bara en poäng på höstens fem inledande matcher! KIK spelade ”hemma” på Länsmansgårdens IP och det blev det till slut 4-1 mot Brämaregårdens FC.

KIK:s Isak Torgersson sa så här om segern:

”Matchen var avgjord redan efter 30 minuter då det stod 4-0 till oss. Tycker vi har kontroll i matchen överlag men vi tappar fokus och det är då deras lägen blir till. Hade de varit lite vassare med sina avslut hade det lila gärna varit oavgjort i paus. Andra halvlek skapar vi lägen men då är det våran tur att vara ineffektiva och borde haft 3-4 bollar över mållinjen även där. De gör sitt mål på slarv från oss. Men jag tycker vi vinner rättvist och ÄNTLIGEN en trepoängare efter en mardrömsinledning av hösten. Hoppas Brämaregården säkrar kontraktet och att min gamla vän Tobias Hofving leder sina mannar mot segrar framöver!”

Lagen skuggar varandra i tabellen med KIK som åtta och BFC som nia. Dock har nu Knippla hela nio poäng ner till BFC som får passa sig och behöver nog någon seger till för att känna sig på den säkra sidan.

 

I 6D kunde Vardar ta en storseger mot Diseröd SK. Det blev hela 5-0Skarpe Nord igår efter bland annat två mål av Hassan Masri. Vardar hade ganska bra koll på matchen även om de tre sista målen kom under den andra halvlekens andra halva.

Vardars tränare Labinot Aziraj sa så här om matchen:

”Vi åkte upp till Skarpe Nord med bara en avbytare och förväntade oss en tuff tillställning. Många spelare borta på grund av olika anledningar. Diseröd är bra fram tills att vi gör 2-0 och de första 10 i andra halvlek. De tre poängen var aldrig riktigt hotade och vi kan definitivt stänga matchen med 20 kvar genom två drömmål. Vi visar hjärta och karaktär och spelar en underhållande fotboll trots få spelare på bänken. Ett rättvist resultat utan tvekan och då är jag säker på att Diseröd håller med. Vi går för att avsluta säsongen på bästa sätt i dem avslutande omgångarna!”

Vardar är nu åtta och DSK är tia. Då Björkåsen dragit sig ur så är det bara ett lag som ryker och Diseröd bör vara lite oroliga. I nuläget skiljer det vara fyra poäng ner till jumbon Hermansby.

 

I match i veckan i 7A där Lövet/Johannebergs IF besegrade Elisedals IS på bortaplan med 4-2Henrik Magnusson gav EIS ledningen men innan paus hade Lövet en stabil 3-1 ledning och Henrik Larsson satte dit 4-1 i mitten av andra innan EIS reducerade med kvarten kvar.

Just Lövets Larsson sa så här om matchen:

”Bra match av oss, framförallt med tanke på att många tongivande spelare var borta. Många fina kombinationer men framförallt mycket krig. Sedan fick vi en hel del hjälp av att Elisedal fokuserade för mycket på domaren snarare än på att spela fotboll, mycket frustration. Personligen rätt nöjd med tre ass och ett mål. Än kan gubben, troligen säger det dock mer om Elisedals insats än om min.”

Lövet/Johanneberg är nu åtta och EIS är nia.

 

När det gäller 7B så har det spelats inte mindre än fyra matcher i veckan.

Topplaget Chalmers tog en trepoängare men hade en hel del problem med Menisken IF. De glada studenterna fick en smakstart inne på Serneke Arena då Marcus Berghamn Claesson gjorde 1-0 redan i den tredje minuten. Menisken kom dock tillbaka ganska snabbt och halvvägs in i den första halvleken stod det 1-1 efter mål av nyförvärvet Sermed Reda Taki. Matchen skulle bjuda på ett mål till och det kom med kvarten kvar genom Chalmers Gustav Burman.

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om förlusten:

”Riktigt gött att spela inne i Serneke arena. Tyvärr börjar vi matchen med 10 man då vi hade många borta/sjuka/gamla osv. Hamnar snabbt i underläge. När vi är 11 man på plan lyckas vi göra 1-1 genom vår nya striker Sermed. Känns som lagen byter chanser med varandra i första halvlek. Vi har en nick i ribban från Sermed och de har några farliga inlägg och kommer runt på kanterna. Fortsatt jämnt spel även i andra halvlek där Chalmers försöker spela med högt tempo och ligger brett medan vi försöker dra ner på tempot. Vi är farliga på fasta framförallt men lyckas inte göra mål och Chalmers farliga med sina omställningar och lyckas trycka in 2-1 via stolpen. Sermed har ytterligare ett skott i ribban men närmare kommer vi inte. Vi var värda ett kryss tycker jag, men detta är inte vår säsong”

Chalmers leder 7B med en poäng före Azalea och Tynnered men då har Azalea en match tillgodo och Tynnered en match mer spelad. Menisken är tia.

 

Azalea är som sagt med i toppen och de tog som bekant en viktig seger i förra omgången när de besegrade toppkonkurrenten Tynnered med 3-2. Igår blev siffrorna aningen ojämnare när ABK pulvriserade stackars Positivum med hela 12-1!

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

”Kort förklarat så manglar vi sönder den fullständigt. Vi spelar inte på topp och första 15 minuterna i andra är bedrövliga. Trist att släppa in en kasse där. När vi gör det vi skall gör vi mål men vi borde rimligen gjort 6-7 mål till. Två lag med olika förutsättningar och ambitionsnivåer.”

Bloggen snackade även med ABK:s Johannes Mohlin Rutström som sa så här:

”Kul med seger, men en väldigt klurig match att spela. Positivum har varken taktik eller uppställning. Känslan var att de lirade som man gjorde på en skolgårdsfotbollsmatch under lunchrasten i grundskolan liksom. Positivum gör sitt mål när vi slarvar i försvaret, och har ett par lägen till i matchen där vårt försvar inte var helt skärpta heller. Petter i vårt mål gör ett par fina räddningar, men det är spel mot ett mål i ungefär 80 minuter av matchen.”

ABK skuggar alltså Chalmers i toppen och har som sagt en match tillgodo. Positivum är sist i 7B-tabellen.

 

Ösets BK är inne i en bra period och tog igår sin tredje raka seger när Hjuvik besegrades med 3-0 borta på Torslandavallens konstgräs. Blertim Zuta gjorde 1-0 precis innan paus och Gabriel Reynoso satte tvåan strax efter. Zuta avslutade även målskyttet i mitten av andra.

ÖBK:s målvakt Carl-William Kalholm sa så här om segern:

”Vi gick in med tanken att ändra om allt sedan förra matchen mot Positivium och det märktes, 3-0 vinst idag igen och en väldigt förtjänad sådan. Äntligen så kämpade vi för varandra, mycket snack på planen och nu är vi faktiskt med igen för att kunna göra en riktigt bra avslutning.”

Öset är fyra i tabellen och vi får avvakta och se hur långt en fjärdeplats räcker när det gäller uppflyttning. Hjuvik är sjua efter en svag höst med bara fyra poäng på sex matcher.

 

Slottsskogen/Godhem har blandat och gett en hel del under säsongen men tog iallafall en 3-1 seger i gårdagens match mot Käringöns FC.

SG:s kapten Albin Westerlund sa så här om segern:

”En match som fick spelas kl 21.00 i Serneke Arena pga det som hänt med Heden vilket väl inte är optimalt för någon i dessa divisioner när folk ska upp tidigt dagen efter. Nåväl, matchen var väl hyfsat jämn men där vi är mycket vassare i anfallsspelet med duktiga forwards som springer på det mesta. Med ett stabilt mittfält och en stabil backlinje kändes det inte som att Käringön hotade oss särskilt många gånger. De hade en del skott utifrån som vår duktiga målvakt tog hand om. Matchen slutade 3-1.”

SG är nu femma och KFC återfinns på en åttondeplats.

 

/Rasta