Så här gick det igår i lokalfotbollen:

 

TORSDAG 21/9

4A:

Guldhedens IK – SKIF Semberija 3-1

4B:

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – IF Väster 3-1

5A:

IK Zenith – Romelanda UF 5-2

5B:

Masthuggets BK – Balltorps FF 2-2

6A:

Bergsjön SK – Bergums IF 1-5

6B:

FC Heden – Högaborg Kärralunds FC 3-2

Rambergets SK – Göteborgs SIF 1-5

Göteborgs City FF – BK S:T Jakob 6-1

6C:

FC Härlanda – Gunnared KIF 7-1

6D:

Bjurslätts IF – Hålta IK 1-1

7A:

Angered SK – Kurdistan SF 1-7

 

I 4A tog Guldhedens IK en väldigt viktig seger i jakten på nytt kontrakt. Hemma på Guldheden Södra besegrades SKIF Semberija med 3-1. Semberijas Vinko Djuric kvitterade Felix Kristofferssons tidiga ledningsmål i slutet av första men GIK hann återta ledningen när Nicholas Kakonge satte 2-1straff. Resultatet stod sig till matchens sista minut då Guldhedens Svante Möller avgjorde helt med sitt 3-1 mål.

Målskytten Möller sa så här om segern:

”Äntligen! Första vinsten på fyra månader, man har nästan glömt bort hur det känns! Idag får vi en drömstart när Felix Kristoffersson sätter 1-0 efter fem minuter och det ger oss arbetsro. I första halvlek böljar spelet fram och tillbaka och de lyckas kvittera men vi får viktiga 2-1 innan paus. I andra halvlek låter vi Semberija ha bollen medan vi ligger rätt i positioner och är ruskigt stabila bakåt. Spiken i kistan kommer med minuten kvar, en underbar känsla! Det är en genuin laginsats som ligger bakom dagens vinst. Dock är ju inget klart innan sista omgången är spelad så vi kan inte slå oss till ro än!”

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om förlusten:

”Vi blandade truppen ganska mycket idag. Det gick att göra en bra match utan press eller nåt sånt. Vi hade en stort bollinnehav. Det var säkert 80-20 men i 90 minuter räknas bara mål. En gratis-straff och ett gratis-mål som de fick och det räcker för en vinst. Önskar att de ska klara sig kvar i serien. Ett fint lag med jättefina människor i ledarstaben.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Guldheden är nu tia, tre poäng före Partille och Mossen men med en match mer spelad. Semberija återfinns på en femteplats.

 

I 4B ser det tyngre ut för bottenlaget IF Väster då de föll med 1-3 mot Mölnlycke-Sjövalla IS FK. Väster var dock med i början av den andra halvleken när Mattias Högström kvitterade till 1-1. Mölnlycke-Sjövalla kunde dock både göra 2-1 (Oskar Kivilo) och 3-1 (Petter Allansson) i mitten av den andra halvleken.

Västers Rami Kurdali sa så här om förlusten:

”Vi kommer tyvärr inte upp i nivå när vi behöver det som mest och vi gör en rätt dålig match. Vi har många spelare borta och det påverkar givetvis då kontinuiteten försvinner. Vi släpper tre mål på hörnor där vi vet att Mölnlycke är starka men jag tycker dom tar hem vinsten rättvist till slut ändå. Mycket tung förlust för oss. Nu är det bara att samla kraft för att ta tre poäng i sista omgången och hoppas på att det räcker för oss.”

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare, Robert Kálmán, sa så här om segern:

”Efter förra veckans match där vi ordnade nytt kontrakt, var det mer avslappnat ikväll mot Väster. Det kändes som Väster saknade massvis med killar och de kändes inte alls lika stabila som vid tidigare möten. Kanske inte så konstigt när de spelar för att få behålla sin plats i 4:an. Egentligen inget snack om vilka som hade mest och bäst chanser. Segern med 3-1 är helt rättvis. Vi gjorde en stabil match och vår plikt gentemot de andra lagen som krigar för nytt kontrakt . Nu blir det iaf spännande strid de sista omgångarna i botten, när toppen på serien redan är klar .”

Med en match kvar att spela är Väster precis över strecket på en tiondeplats. Elvan Mölndal har dock två matcher kvar att spela och är på samma poäng. Idag blev det klart att jumbon Ytterby spelar division 5 nästa säsong efter 2-4 mot GFF.

 

I 5A har ju som bekant Öjersjö vaknat till i botten och ett av lagen de jagar är IK Zenith. Zenith tog dock en riktigt fin seger igår mot Romelanda UF. För RUF betyder förlusten att det håller på att bli indragna i bottenstriden.

Zeniths Kim Luukkonen sa så här om segern:

”Första halvlek var ganska jämn spelmässigt. Romelanda går upp i ledning 0-2 rätt tidigt. Men vi lyckas både reducera och kvittera innan halvtid. Sen i andra tar vi över och får utdelning ganska fort. Vi trummar på och släpper aldrig in Romelanda in i matchen. Alla i laget gör ett grymt jobb, men en stor eloge till Jim Nielsen som gör ett hästjobb och även sätter tre baljor.”

Segern skickade upp Zenith till en sjundeplats med sex pinnar ner till Öjersjö i botten. RUF är nia, fyra poäng före ÖIF men med två matcher mer spelade.

 

I 5B spelade Masthugget och Balltorp 2-2 igår på Majvallen. Efter 1-1 i paus gav David Strömberg Hugget ledningen i mitten av den andra halvleken men den ledningen stod sig bara fyra minuter innan Anton Nordbye spikade slutresultatet 2-2.

MBK:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om matchen:

”En jämn match där vi tar ledningen med 1-0 genom Antin. 2-1 är riktigt snyggt där vi rullar upp Balltorp rejält och David kan till slut lägga in bollen. Balltorp kvittera sen till 2-2 som kändes som ett rättvist resultat. Balltorp är tunga att möta då deras offensiv är jobbig”

Båda lagen återfinns i mitten av tabellen med BFF som femma och Hugget som sjua.

 

I 6A ångar Bergums IF på tillbaka mot femma. Igår städade de av Bergsjön SKBergsjövallen med klara 5-1.

Bergums Kalle Jarnebrink sa så här om matchen:

”En match som vi kontrollerar från start till mål, lite ängsligt spel fram till vårt 1-0 sedan full kontroll. vi släpper egentligen inte till någonting förutom deras mål och är ständigt farliga framåt. Vi fortsätter på samma fina sätt som vi gjort nu i sex matcher och det är riktigt kul. Får väl säga att jag är glad att vi kom av med alla spelare hyfsat välbehållna då det var många fula tacklingar under matchen. Nu njuter vi av fortsatt serieledning och laddar om inför det heta mötet med Real Maskin nästa torsdag!”

BIF leder 6A, fem poäng före Tollered som dock har en match tillgodo.

BSK har halkat efter toppen rejält nu och är femma.

 

I 6B kunde tvåan FC Heden besegra bottenlaget Högaborg Kärralund men det satt ganska långt inne. Matchen startade dock programenligt då Heden tog ledningen precis i matchinledningen genom ständige lokalfotbollsmålskytten Toni Ceesay. I början av andra chockade dock Högaborg publiken på Överåsvallen genom att både kvittera och ta ledningen! Ceesay kvitterade dock lite senare innan Jonny Liljander Kurki blev matchhjälte för Heden med sitt 3-2 mål.

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om segern:

”Börjar med att ge Högaborg en eloge i hyr man uppträder som lag! De har haft en tuff säsong med många insläppta mål och förluster men visar ändå upp sig från sin bästa sida. Ett otroligt sympatiskt gäng och som kämpar och sliter för varandra i 90 minuter och efter slutsignalen råder en skön stämning mellan lagen. Vi tar ledningen ganska snabbt på ett kanoninlägg från Viktor som skämt bort oss under hela säsongen med precisa och väl riktade inlägg och när vi har Toni i boxen vet man att det kommer smälla förr eller senare. För matchens skull var detta ingen höjdare för efter 1-0 händer det vi prata om inför matchen att vi inte fick sänka tempot och bli bekväma. Vi har i stort sett bollen hela tiden men Högaborg ligger kompakt och vill kontraslå vilket de lyckas med och kan kvittera och faktiskt gå upp i ledning en sväng innan vi vaknar till och äntligen börjar visa lite hunger och desperation igen att vilja göra mål. Vi formerar om trupperna lite och får också det där trycket som inte bara gör att Högaborg kommer för långt ner utan vi lyckas dessutom dra isär deras lag i sidled och då öppnar det upp sig lägen och vips så har vi tagit tillbaka ledningen och har bud på fler mål. Onödigt spännande precis som i flera andra matcher i höst. Hade jag inte haft mitt gingerhår så hade jag troligtvis haft gråsprängt vid det här laget med tanke på hur många matcher som blivit onödigt nervösa i slutet då vi satt oss i konstiga situationer. Hoppas såklart detta var sista matchen för i år vi gör detta och istället ser till att punktera matcherna tidigare istället precis som vi i våras gjorde match efter match. Spelare att lyfta i egna laget denna match är Kims första halvlek då han framåt tog sig förbi sin gubbe i stort sett varje men framförallt tog ett jättejobb defensivt och tog tillbaka bollen till vår favör vid flertalet tillfällen. Sen jäkligt skoj att inhopparna verkligen tog för sig och gjorde skillnad när de kom in och såg till att vända matchen till vinst. Tre matcher kvar nu och min förhoppning är att vi kan kräma ur några extra procent nu det sista och avsluta på känt Hedenmanér med en fin segerrad.”

Heden är fortfarande tvåa efter Proletären och ligger i nuläget en poäng efter men med en match mer spelad. Högaborg är elva och under strecket men med samma poäng som tian Landala (som dock har matcher tillgodo).

 

Det var toppen mot botten även när fyran Göteborgs SIF mötte jumbon Rambergets SK och den matchen slutade med en klar seger för ”Studenterna”Petter Andersson blev tvåmålsskytt för GSIF som hade 2-0 i paus och 4-0 efter en timmes spel. 5-1 till slut och RSK:s assisterande tränare Mikael Gustafsson sa så här om matchen:

”Vi kommer inte in i matchen alls idag tyvärr. Göteborgs Studenter är ett topplag och visar de också. Vi har krigat i botten hela säsongen och det märks nu i slutet att vi inte räcker till helt enkelt i division 6. Men vi har 16 starka killar som verkligen försöker göra det som krävs på planen. Men vi räcker inte till helt enkelt.”

GSIF är fyra och skuggar trean Fässberg. RSK är sist i tabellen och har tre matcher på sig att rädda kontraktet.

 

I mittenmötet mellan Göteborgs City FF och BK S:T Jakob var det inget snack då City kunde vinna med hela 6-1! Efter 1-0 i paus hade City en riktigt fin tiominutersperiod i andra halvleken där laget gjorde fyra raka mål och dödade matchen. Carl-Johan Gunnarsson blev tvåmålsskytt för City.

Citys kapten Mikael Hellohf sa så här om matchen:

”Ett riktigt laddat City med självförtroendet i topp kom till Kviberg för att spela match inomhus mot S:T Jakob. Vi är för jäkla nöjda med att vi så här långt har vunnit de flesta matcherna mot lagen under oss i tabellen. Vi har helt enkelt plockat de trepoängare som vi ska. S:t Jakob hade vi problem med i våras, då en tuff och tight match slutade oavgjort. Matchen idag börjar bra från vår sida, och vi hotar genast i djupet och efter bara några minuter kommer 1-0 efter en lång boll från vår backlinje ut på kant som sedan spelas in i mitten där Oscar Steen, måltjuv som han är, kliniskt avslutar till 1-0. Vi har efter det en ganska bra period och skapar en del halvchanser, men ju mer halvleken går desto mer S:T Jakob blir det. Dom är duktiga och tunga på mitten och vi har svårt att få grepp om deras 5-mannamittfält. Det är dock nästan bara via skott utifrån som S:T Jakob hotar, och så känns det under egentligen hela matchen. I paus pratar vi om att vi måste hjälpa varandra bättre, att få igång snacket och bli mycket lugnare med bollen. Vi gör även några byten och nästan omgående i andra tycker jag vi lyfter oss rejält och vi får nu igång ett bättre passningspel och vi börjar mer och mer vinna kampen på mittfältet. Det gör att vi även hotar offensivt gång på gång, främst genom Axel, Adrian och Palmi som med deras snabbhet skapar chanser. 6-1 speglar väl inte helt matchen, men skoj för oss att få igång målskyttet på allvar. En riktigt bra andra halvlek av oss idag, och även om S:T Jakob efter 3-0 kanske ger upp lite och målen sen trillade in enkelt för oss. Även härligt att se vår slitvarg till högerback, K.G idag som får sätta två mål. Var man än sätter honom på banan så är han alltid livsfarlig offensivt! Det känns riktigt skoj att lira boll i City nu. Efter sommaren har vi verkligen hittat ett vägvinnande spel, och vi krigar stenhårt för varandra. Bara att fortsätta så!”

S:T Jakobs Isak Widmark hade följande att säga om förlusten:

”Riktigt tung förlust, just med tanke på att vi hade bra övertag in till andra, det kändes som vi skulle mala ner dom. Så blev det inte utan vi föll ihop rejält. Vi tar ändå med oss god kondition och fin moral i övrigt.”

City är sexa och S:T Jakob åtta.

 

I 6C tog FC Härlanda en enkel seger när bottengänget Gunnared KIF besegrades med hela 7-1. Tallal Moustahssine blev tvåmålsskytt i en match där FCH hade 4-0 efter 23 minuter och 5-0 efter en halvtimme.

Härlandas Jonathan Hellman sa så här om segern:

”Islossning tidigt bäddade för storsegern. Gunnared har många spelskickliga gubbar men envisas med en på tok för hög backlinje som vi utnyttjade vid flera tillfällen. 5-0 i halvlek kunde varit mer, även om bortalaget också hade några giftiga lägen. I andra slogs det av lite på takten, samtidigt som vi brände djävulskt många lägen. Kul med seger igen tillika målkalas!”

Härlanda är trea och Gunnared är tia.

 

I 6D spelade Bjurslätts IF och Hålta IK 1-1 igår. Christoffer Karlevid Wennergren gav BIF ledningen i den första halvleken innan Tony Lernbring kvitterade i andra.

Håltas målvakt Andreas Djerf sa så här om matchen:

”Tung med missade poäng i ännu en match där vi är det bättre laget. Det blev en matchbild som vi förväntade oss, där vi skulle ha mycket boll och Bjurslätt skulle försöka ställa om. Tyvärr för vår del resulterade inte vårt bollinnehav till särskilt många lägen och sett till hela matchens målchanser så var kanske oavgjort rättvist..”

Hålta är fyra och Bjurslätt är nia.

 

En 7A-match igår när Kurdistan SF krossade Angered SK med 7-1Zyad Tofek blev fyramålsskytt för KSF. Kurdistan är nu fyra och ASK är sist.

 

/Rasta