Det som påverkar mycket av de sista matcherna från div V-VII är hur det det går i div III och det närmar sig ett avgörande i div III-serierna nu. Både i toppen och botten.

Div III NVG

Kort om toppstriden. Slagläge för Hisingsbacka nu efter den långdragna matchen mot Virgo. Älvsborg får hoppas på att Virgo bryter samman efter att man troligtvis missade seriesegern. En intressant detalj i toppstriden. Hisingsbacka har tagit sex poäng av Virgo, Virgo har tagit fyra poäng av Älvsborg och Älvsborg har tagit sex poäng av Hisingsbacka.

Nu blir det fokus på bottenstriden. Med bara två omgångar kvar är det ju i NVG inte lika många lag inblandade längre. Svane, Kärra, Lärje och Gunnilse skulle jag säga. Visst i teorin Kongahälla. Men nej. Det är inget att oroa sig över för Kungälvsborna.

Här har ni tabellen. Och för att sammanfatta. Se nedan. Poäng och målskillnad.

 • Trollhättan 28 poäng. 8+
 • Gunnilse 28 poäng. -4
 • Lärje Angered 23 poäng. 0
 • Kärra KIF 22 poäng. -14
 • Svane 20 poäng. -16

Två matcher kvar. Och allt kan hända? Njae. Till att börja med. Varken Svane eller Kärra kan ta sig ur detta annat än via kval. Men chansen finns att de åtminstone lever inför sista omgången ändå. Svane möter Lärje i nästa match och den är ju helt avgörande för Uddevalalagets del. Förlust så är det fyran nästa år. Även vid seger kommer det ju sen krävas poäng mot Trollhättan borta i sista omgången och det är inte säkert att man löser det. Men man får ju börja med Lärje. Och den matchen är väl inte omöjlig att vinna. Lärje är ojämna. Vunnit båda matcherna mot Älvsborg t.ex. men kan göra riktiga bottennapp ibland. Och kolla på deras form inför detta. Tre raka förluster. Mot blandat motstånd. Samtidigt vet ju Lärje om det att en seger troligen säkrar kvalplatsen och troligen ger dem chansen at gå förbi Gunnilse i sista omgången.

Trollhättan tycker jag väl ändå att vi kan räkna bort. De skall ju lösa en poäng på sista två matcherna och har ju dessutom massa plusmål på Gunnilse. Och att Gunnilse skulle vinna en match och Lärje båda, det håller jag som osannolikt. Så Trollhättan kan vi räkna bort till 92%.

Gunnilse vann derbyt mot Lärje, enda segern i höst och här borde de vara lite oroliga. Hisingsbacka lär de få stryk av. Trots hemmaplan. Och skulle då Lärje vinna sin match borta mot Svane då kan det bli kval. Även om de inte borde sova dåligt, så illa är det inte. Mycket skall ju hända för att det skall skita sig. Kärra gjorde en stark första halva mot Älvsborg senast men gick från 3-0 till 3-4 i andra halvlek. Tungt. Minst sagt. Men Virgo som väntar nu har de aldrig förlorat mot som jag förstått det och det är en skön känsla att gå in med, dock så har ju Kärra varit helt under isen i höst och det finns ju ur det perspektivet inget som talar för dem. Dock så kan de ju fortfarande ha chansen mot Gunnilse i sista omgången att kliva förbi Lärje om båda lagen förlorar. Då tar ju Kärra emot Gunnilse..

Svane då? Lever fortfarande. Och har ett rätt bra avslutande schema. Lärje hemma och ett troligtvis Trollhättan utan något att spela för i sista. Men det är mycket som skall klaffa detta till trots. Svane behöver ju ta fyra poäng på sista två matcherna för att få kvala.

Om ni önskar få kvala uppåt eller vill undvika kval neråt. Då skall ni heja på Lärje Angered mot Svane. Skulle Svane åka ur så öppnar det upp för positiva känslor för många lag. Att hoppas Trollhättan hamnar på kval skulle man också kunna göra, men det känns så avlägset att det inte ens är rimligt att hoppas lite på det.

Det borde bli. Kortedala, Svane och Kärra som ryker där Lärje få kvala. Precis som ställningen är just nu.

Div III SVG

Askim är redan klara för spel i trean nästa år. Västra Frölunda dock. Där ser det kämpigt ut.

Fyra lag är inblandade. Som ni kan se här.

Tyvärr är ju VF:s form klart sämst.

 • Glumslöv 23p. -18
 • Stafsinge 22p. -24
 • Västra Frölunda 21p. -19
 • Snöstorp/Nyhem 21p. -21

VF är på kvalplats just nu men som ni ser är det riktigt tajt. Och det kan bli alltifrån direkt nedflyttning till säkrat kontrakt. Tittar vi på kvarvarande schema så talar ju trots allt lite för VF.

Glumslöv. Har kvar att möta Wormo(b) och Högaborg(h). Ett mittenlag utan något att spela för i Wormo, dock har det gjort en stark höst och vann bland annat mot Askim med 4-0 senast. Högaborg slåss för uppflyttning och är ju en riktigt tuff match.

Stafsinge. Har kvar att möta Kågeröd(h) och Laholm borta. Bra schema. Inget av lagen har något att spela för och det bör tala för Stafsinge helt klart.

Västra Frölunda. Bästa spelschemat ur det perspektivet att en seger hemma mot Snöstorp/Nyhem i stort sett säkrar kvalplatsen och därefter väntar avsågade Kungsbacka borta i sista omgången. Det kan mycket väl bli sex poäng här. Så är det och det räcker troligtvis till nytt kontrakt. MEN lek med tanken att det blir förlust mot Snöstorp, då blir det riktigt tufft. Nyckelmatch.

Snöstorp/Nyhem. Utöver VF borta har de serieledarna Lerkil hemma i sista omgången. Tuffast möjliga får man säga.

Form sista fem matcherna.

 • Glumslöv – FFVFV
 • Stafsinge – FFVVF
 • VF – FFFFF
 • Snöstorp – XVFFF

Så ni ser ju själva. VF:s form är iskall. Och att de då skall hitta två segrar känns rätt avlägset. Särskilt när man tittar på hur man förlorat matcherna. 0-4, 0-7 och 0-6 ryms ju där bland annat.

Hur slutar det då?

Jag tror VF får kvala sig kvar i serien.

Det kommer ett inlägg nån gång i dagarna om hur vi skall räkna på kvalet osv osv osv.

 

///Dalla