Västra Frölunda är illa ute i trean och dagens match blir helt avgörande för vart det tar vägen. Kapten Fred Jähnke är redo för att försöka ta de tre poängen.

Om jag inte missminner mig så skulle jag säga att VF aldrig varit så nära fyran som just nu, du har varit klubben länge, vad skulle du säga är avgörande att ni hamnat där ni hamnat i år men också i ett längre perspektiv?

2015 och 2016 var två positiva år för oss där vi slogs i toppen av tabellen. Tyvärr har vi inte fått någon kontinuitet med i princip helt nytt lag till i år och det tror jag är en av faktorerna. Under våren gjorde vi det okej men under hösten har vi tappat flera spelare pga skador, sjukdomar och annat och då har det gått tuffare än väntat.

 

0-4 senast och 4-23 eller vad det var på senaste fem matcherna, det är fritt fall och jag tror ni får svårt att lösa kontraktet i år, hur ser du på de senaste matcherna och vad måste hända i kommande två för att de skall bli trean även nästa år?

Vi har inte kommit upp i standard de senaste matcherna men samtidigt har det varit tuffa motstånd i Högaborg, Laholm och Onsala de tre senaste. Nu möter vi Snöstorp Nyhem och Kungsbacka och vi måste kämpa hårt tillsammans och våga spela vårt spel. Tro på vår egen förmåga.

 

Kommande omgång väntar Snöstorp, vad vet du om dem och vad förväntar du dig för matchbild?

Jag vet inte så mycket om dem förutom att de haft det tufft i serien likt oss. Förra gången vi möttes tror jag att de hade en del spelare borta och vi vann med 5-0 efter en av våra bättre matcher i år: Jag förväntar mig ett lag som jobbar hårt tillsammans för att försöka sno åt sig poäng. Vi ska försöka ta tag i taktpinnen och få matchen dit vi vill. Förhoppningsvis blir det repris från vårens match.

 

Nu hoppas vi ju inte det, men vad skulle det innebära för klubben tror du om det blir spel i fyran nästa år, finns kraften i klubben för att mobilisera uppåt igen?

VF har ju på 2000-talet åkt ner från Allsvenskan till division 3 men det har ändå alltid funnits folk som engagerat sig för att fart på tåget igen. Mitt intresse för VF kommer aldrig slockna och jag är säker på att det finns flera som känner samma.

 

Till sist, vem har varit bäst i VF denna säsong?

Ungtupparna Noah Alexandersson och Aiham Ousou har varit väldigt vassa när de spelat. Tyvärr har båda två varit borta stora delar av säsongen pga skador. Även Simon Chekroun har levererat bra när han spelat. Får se vem som kliver fram nu de två sista matcherna.

 

///Dalla