Idag vimlar det av dem! Matcher som kan avgöra både toppstrider och bottenstrider. Och på flera olika nivåer också. Missa inte!

OBS! Bilden lånad av Skärgårdsfotboll.

Gunnilse-Hisingsbacka div III NVG

Hisingsbacka har serien i egna händer nu efter den långa matchen mot Virgo. Och de sabbar väl inte detta läget? Det som talar emot dem är ungdomen, att lite för många blir nervösa. Det som talar för dem är att de säkert fått en grym boost av segern mot Virgo och det finns ju gott om duktiga spelare. Gunnilses höst har varit katastrof. Nu löser det sig troligtvis även om de inte tar poäng i de sista matcherna men för att de skall känna sig helt säkra bör de ta en poäng till.

TIPS: Hisingsbacka vinner.

Virgo-Kärra div III NVG

Gick det hål på ballongen nu? I Kärras fall troligen men kanske även i Virgo. Kärra förstår ju att de är riktigt illa ute nu och i eftermiddag kan de vara klara för fyran igen. Div-III-ballongen gick det väl hål på senast när de tappade 3-0 till 3-4 i andra halvlek hemma mot Älvsborg. Virgo var serieledare nyss men efter en segdragen match mot Hisingsbacka är de nu bara tvåa och kanske får man svårt att ladda om idag? Gubbe för gubbe skall de vinna idag men de har dåliga resultat historiskt mot Kärra och som sagt var, hur är det med motivationen?

TIPS: Virgo vinner.

Svane-Lärje Angered div III NVG

Svane har haft nio liv i seren i år. Men nu är vi framme och har landat i att allt annat än seger idag så blir det nedflyttning. Men de brukar ju kunna ställa till det ibland men idag väntar ett lurigt motstånd. Lärje behöver ett kryss för att hänga av Svane. Men då riskera att Kärra kliver förbi i sista omgången. En seger skulle dock cementera minst en kvalplats och dessutom ge dem chansen att kliva förbi Gunnilse i sista. Ja det blir riktigt lurigt detta.

TIPS: Oavgjort.

Älvsborg-Kongahälla div III NVG

TIPS: Älvsborg vinner.
Västra Frölunda-Snöstorp Nyhem div III SVG
Kanske är detta dagens hetaste match. En förlust här så kan VF nästa år spela i fyran vilket skulle vara minst sagt anmärkningsvärt. Formen är katastrof och nu krävs det att man samlar ihop sig de sista matcherna. En seger skulle ju göra att en hotande kvalstrid/nedflyttning förbyts till goda möjligheter att lösa kontraktet i sista omgången. Ja idag blir det åka av är känslan. Båda lagen måste ha en seger. Snöstorp ligger ju precis nedan VF i tabellen.
TIPS: Oavgjort.
Floda-Mossen 4A
Förutsättningarna är enkla. Mossen måste vinna för att ha en chans att gå förbi Guldheden och upp på säker mark i sista omgången. Mossen har ju gjort en stark höst och vann med 3-0 senast, dock två utvisningar då. Floda har dock också gjort en pigg höst men har inget att spela för. Det bör ju Mossen utnyttja?
TIPS: Mossen vinner.
Partille-Kode 4A
Partille behöver en seger. Men seriens formsvagaste lag möter ett av de formstarkaste i Kode och då kan vi nästan räkna ut hur detta slutar. Partille har dessutom viktige Berner avstängd och efter idag kan vi nog räkna bort Partille från fyran nästa år. Visst är bollen rund osv osv osv men de skall inte hota ett så pass offensivt skickligt lag som Kode som väl har som motivation att sluta trea.
TIPS: Kode vinner.
Dalen-Mölndal 4B
Mölndalsderby är Mölndals chans att ta sig ur nedflyttningen. Ligger nedanför Väster på målskillnad och idag när man möter ett Dalen utan något att spela för? Dalen förlorade kampen om kvalmatchen till GFF senast och då lär det kännas mer än lovligt omotiverat. Detta skall Mölndal vinna. Även om jag tänkt så en hel del gånger tidigare.
TIPS: Mölndal vinner.

Hisingen-Bosona 5A

Bosona har inget större att spela för. Men för Hisingen är det mer prekärt. Förlust idag och med Öjersjö nästa vecka kan det mycket väl bli prat om nedflyttning då. Dock. Skall det sägas att jag tror Hisingen vinner idag mot ett Bosona som de sista veckorna inte presterat som tidigare under året.

TIPS: Hisingen vinner.

Donsö-Styrsö 5B

Den här matchen hade varit het i vanliga fall. Den är inte mindre het av att Styrsö vunnit de två mötena tidigare i år där Donsö haft mer boll men Styrsö gjort målen. Nu måste Donsö vinna varje match för att hålla Finlandia bakom sig om seriesegern medan Styrsö redan är borta från den diskussionen men nog gärna vinner ändå. Styrsö kommer med höstens bästra trupp och kanske krävs det för poäng då det gått trögt med segrarna i höst även om man sällan förlorar. Donsö saknar väl nån gubbe eller två men revanschlustan är stor.

TIPS: Donsö vinner.

Finlandia-FC Linné 5B

Hemmalaget är väl medvetna om att en seger idag kan innebära att seriesegern finns i egna händer igen om Donsö tappar poäng mot Styrsö. Det räcker ju som drivkraft. Hemma på gräset mot Linné som visserligen varit starka i höst men som nu plockat till sig rätt antal poäng för att i stort vara klara. Förutsatt att de inte blir kval för tiorna då. Linné lär få det tufft idag.

TIPS: Finlandia vinner.

Hovås/Billdal-FC Fiskebäck 5B

Hovås/Billdal behöver segrar med tanke på att nedflyttningen är nära nu. Sex matcher utan seger är inte bra i det utsatta läget. Har saknat Borén och Möller i många matcher i höst och då är det tuffare. FCF förlorade tungt mot Donsö senast. Vi gjorde en bra match men räckte inte till. Men så länge chansen finns till plats ett och två så satsar vi mot det. Gräs är inte favoritunderlaget men truppen är pigg och på gång.

TIPS: FC Fiskebäck vinner.

 

Det finns flera matcher till att vila ögonen på i sexorna men en akut utryckning till en ishall sänkte tyvärr möjligheterna till att skriva om dessa matcher.

 

///Dalla