Den näst sista omgången i 4A avslutades i helgen och det är dramatiskt värre i bottenstriden!

Så här gick det:

 

FREDAG 22/9

Lunden Överås BK – Jonsereds IF 4-3

LÖRDAG 23/9

Nol IK – FK Kozara 2-1

Partille IF FK – Kode IF 0-4

Floda BoIF -Mossens BK 0-1

Stenkullen GoIK – Gårda BK 3-2

 

Lunden Överås säkrade kontraktet i förra omgången och följde upp det med en fin 4-3 seger mot redan kval-klara Jonsered. Marcus Svensson gav Lunden ledningen hemma på Överåsvallen efter en kvart och precis efter målet fick JIF en spelare utvisad. Lunden gick till pausvila med en 3-1 ledning och släppte aldrig den ledningen även om det blev spännande i slutet med en Lunden-utvisning och en 3-4 reducering av Björn Anklev med några minuter kvar.

JIF:s Martin Viggeborn sa så här om förlusten:

”Lunden var bra idag och kunde gjort fler mål medan vi luftade truppen där en del spelare som inte fått så mycket speltid i år fick starta och känna på det. Absolut ingen insats vi är nöjda med.”

Lunden Överås lagkapten Mattias Alfredsson sa så här om segern:

”Ett tidigt rött kort gör det hela till en märklig tillställning. Dåligt av oss att släppa tre med stora delar en man mer. Samtidigt borde vi förvaltat chanserna framåt lite bättre. Deras keeper gör några riktigt svettiga räddningar! Vill även passa på att önska Jonsered lycka till i kvalet!”

Jonsered är som sagt redan klar tvåa och har ett kval att förbereda sig för. Lunden är nu åtta och kommer sluta åtta eller nia.

 

Nykomlingen Nol IK har gjort det riktigt stabilt i år och inte varit i närheten av streckstriden och igår besegrades de redan klara seriesegrarna FK Kozara med 2-1Miran Tilako blev matchhjälte med sitt segermål i 82:a minuten!

Nols Alen Grozdanic sa så här om segern:

”En ganska bra match med högt tempo. Kozara gör det bra, äger mycket boll och skapar mer i första halvlek. De vinner tillbaka bollen ganska fort när de förlorar den och det är inget snack om att de är det bästa och bollskickligaste laget i serien. De går till halvtidsvilan med 1-0 vilket var välförtjänt eftersom de har många klara chanser än oss. Men i andra halvlek tar vi upp kampen och vi lyckas vända matchen till vår fördel. Precis som matcherna innan har vi ett ganska ungt lag och killarna gör det väldigt bra. Det är även två av de här unga killarna som gör målen i den här matchen och vi är väldigt nöjda med vad vi presterade på planen som ett lag. Grattis till Kozara som vinner serien välförtjänt och lycka till i trean.”

Kozaras Naser Zumberi sa så här om förlusten:

”En match vi har bra kontroll över större delen av matchen och egentligen skulle ha dödat. Dock är det svår motiverat i alla lägen och skärpan kanske inte riktigt finns där på samma sätt längre, helt förståeligt. En hel del spelare borta med av olika anledningar gör att matchen slutar med en förlust idag. Inte mycket att göra än att avsluta med en bra träningsvecka och knyta ihop säcken mot Guldheden på lördag.”

Kozara som sagt redan klara seriesegrare och Nol är sjua med chans att knipa sjätteplatsen i sista omgången.

 

Partille IF FK:s dystra svit fortsätter och laget är nu sist i tabellen inför sista omgången. Förlusten med 0-4 mot Kode IF var lagets elfte förlust på de tolv senaste! Laget har dessutom inte gjort mål på fyra raka matcher. Oskar Wallén svarade för den första halvlekens båda mål och fullbordade sitt hattrick i början av den andra halvleken innan Markus Anderberg avslutade målskyttet lite senare.

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om förlusten:

”Jo, det var väl som vanligt, vi kom till spel med ett juniorlag (vi var fem spelare över 16 år) och efter att Guldheden vunnit nån dag tidigare så var vi också tvungna att vinna. För femte matchen i rad hade vi ett annat spelsystem än matchen dessförinnan. Den första delen av matchen fungerade perfekt, vi försvarade oss bra och stack upp och skapade några ofarliga kontringar. Mitt i första halvlek så gör vi två inviduella misstag på mindre än en minut som Kode utnyttjar och gör två mål på, 0-2 kändes inte helt logiskt men det står sig halvleken ut. Vi bestämmer oss i paus att ändra till ett rakt 4-4-2 för att gå för seger. Fem minuter in i andra halvlek har dock Kode gått ifrån till 0-4 efter två bra avslut, dock så är det en solklar offside på fjärde målet, men det har mer av akademiskt betydelse. Efter det så känns det bara som om matchen spelas av, Kode sticker upp några gånger och borde väl i ärlighetens namn gjort ett eller två mål till, med tanke på chanserna vi släpper till. Vår farligaste målchans är en frispark från 25 meter som tar i burgaveln i 88:e minuten. Tyvärr lutar det åt att det inte blir nåt division 4 spel för Partille IF FK nästa säsong, det går inte att göra sig av med en i princip hel startelva, och tro att 15-16 åringar som till vardags spelar juniorfotboll i klass 3 ska komma in och lösa det. De gör sitt bästa men är tyvärr inte i närheten av att klara av det varken fysiskt eller tekniskt. Jag hoppas nu att vi kan ta oss samman och iallafall avsluta säsongen med en seger.”

Kodes lagkapten Rasmus Haraldsson kommenterade segern så här:

”En stabil genomförd match där vi gör ett gott dagsverke, inte mer än så. 4-0 är alltid någonting som man kan ta med sig men vi hade önskat att prestationen var än lite bättre. Partille gick in med kniven mot strupen inför matchen och deras taktik avspeglade och påverkade matchen därefter. Inte mycket risktagande från deras sida och för vår egen del innebar det att vi fick driva upp tempot för att kunna skapa bra lägen. Detta gjorde vi med måttlig framgång. Vi har nu en match kvar av säsongen och där är alla i laget fullt fokuserade på att genomföra en bra match och avsluta säsongen med en bra känsla inför nästa.”

Kodes matchrapport hittas HÄR.

Partille alltså sist i tabellen med och behöver vinna sin sista match (mot Gårda) samtidigt som Guldheden förlorar (med några mål) och Mossen inte vinner sin match. Guldheden möter Kozara och Mossen har Nol. Med tanke på Partilles form och förutsättningarna så känns det högst osannolikt att laget spelar division 4-fotboll nästa säsong. Kode har i praktiken säkrat tredjeplatsen då de har tre poäng en en massa plusmål på fyran Gårda.

 

Mossens BK vägrar ge upp och laget tog sin tredje raka seger när laget slog Floda BoIF. Axel Sandquist blev matchhjälte i mitten av den första halvleken med matchens enda mål!

Just Sandquist sa så här om segern:

”En väldigt skön och viktig seger. Hade varit väldigt tråkig om sista matchen varit obetydlig. Nu hoppas vi Guldheden är lite nervösa. Även fast jag själv hade gärna sett att vi båda höll oss kvar då matcherna mot dem alltid är speciella. I matchen mot Floda är vi det bättre laget i första halvlek och är på väg att komma igenom även efter vårt 1-0 mål. Efter paus har Floda mycket boll och vi själva får slå lite väl mycket långt. Floda lyckas dock inte skapa mer än en kvalificerad målchans. Detta är andra raka matchen vi håller nollan. Vilket är väldigt skönt efter att tidigare på säsongen snittat tre insläppta per match. Att vi hade tre avstängda i backlinjen efter matchen mot Partille gör de än mer imponerande. Vi börjar sånär hitta tillbaka till vårt spel förra året. Förutom att vi fått ordning på defensiven vill jag ge vår anfallare Mattias Söderström ett extra plus då han har varit stor del i vår uppryckning.”

Mossen är under strecket inför sista omgången men seger mot Nol samtidigt som Guldheden förlorar mot Kozara skulle betyda att MBK krånglat sig ur en nedflyttning som såg solklar ut för några omgångar sedan!

Floda är nia och kan klättra en placering till innan säsongen är slut.

 

Stenkullen tog en fin seger hemma mot Gårda BK och ger sig själva chansen till fjärdeplatsen. Hemmalaget hade en 2-1 ledning i halvtid men Kristofer Karlsson kvitterade med drygt tio minuter kvar. Stenkullen skulle dock ta alla tre poängen och Niklas Drott blev matchvinnare med en säker straff i matchens sista minut.

Gårdas Facebook-sida gick det att läsa följande om matchen:

”Ibland känns resultatet orättvist. Trots det försöker vi så ofta som möjligt att inte kalla oss det ”bättre laget” efter en förlust. Men idag måste vi. Gårda BK spelar stundtals riktigt jäkla fin fotboll. Och fotbollen vi spelar renderar dessutom mängder med chanser. Vi spelar kort, långt, snabbt, kontrollerat och bjuder faktiskt hemmapubliken på en fin fotbollsmatch. Men bollf*n ville helt enkelt inte in. Vi släpper tre mål men ska med hyfsad utdelning göra minst fem. De för dagen vita bortalaget spelar fullständigt ut sina motståndare. Både första och andra halvlek.

Stenkullen skapar fyra chanser och gör tre mål. Men nu har vi gnällt färdigt. Fotboll handlar i slutändan om att göra mål och det gör dagens motståndare bättre. Även om den här typen av förlust svider extra mycket.

Dagens guldstjärna
Frej Ramberg. Bra insats. Goa fötter och vill hela tiden ta bollen framåt.

Dagens silverstjärna
Kristoffer Karlsson. Ständigt hot mot motståndarnas backlinje. Löpstark.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Gårda är fyra inför sista omgången men jagas av Semberija och just Stenkullen (som är sexa).

 

/Rasta