Det här med att man blir tio år äldre som tränare på en halvlek. Jag har upplevt det nu. Vi kom till matchen med mitt tycke en väldigt trevlig trupp. Starka centralt och med flera olika alternativ. För vår del handlar det ju om att vinna resten och se hur långt det räcker. Att Donsö eller Finlandia skall tappa fem poäng på sista två-tre matcherna känns ju dock som en utopi. Men fokus både inför matchen och efteråt är att göra vad vi kan för att stressa lagen där framme.

Hovås/Billdal behöver alla poäng de kan få. Ingen hemlighet. Och det var samma läge inför matchen, en poäng ett måste nästan. Tre poäng kanon. Första 25 var vi det bättre laget. Vi fick stundtals rätt bra fart på bollen, den regntunga planen kändes ju av men vi behärskade den bäst. 1-0 gjorde Walter, Arijan kom runt på kanten och spelade in till Walter som behärskat rullade in en bredsida. 2-0 kom när Ullet bröt en boll och vandrade framåt centralt i banan innan han frispelade Rob som behärskat gjorde 2-0 på friläget. Skönt för Rob som hade en av eleverna i motståndarlaget.

Målet kom efter 25 minuter sådär och efter det så gick vi ner oss. HBIF hade några chanser som var nära att resultera innan Patrik Borén kunde mosa in en frispark som slogs från straffområdesgränsen typ. Jag tycker nog att vi borde dödat matchen innan de fick sitt mål men därefter var de inte bra. I paus pratar vi om att försöka vila lite med boll och inte tappa den på fel ställen. Och att utnyttja att HBIF inte riktigt flyttade över sitt lag vid spelvändningar. På första 25 minuterna av andra halvlek har vi cirkus 2000 bolltapp, 5000 felbeslut och räddas gång på gång av Thomas i målet. Som ju är en del av laget som alla andra men känslan var att han spelade ensam. Vi gjorde fem byten i andra halvlek som väl inte gav effekt nån gång. Allt gick fel. HBIF hade i alla fall sju inspel som gick igenom straffområdet utan att någon var där för att trycka in dem och de hade två rena frilägen. Men fick inte in bollen.

Men runt matchminut 75 sådär tog vi över. Spelade enklare. Längre och med mindre risker och då kunde vi också göra 3-1 och 4-1. Nästan identiska mål. Arijan kom runt på kanten och spelade in till Robin som gjorde mål. Ena gången sköt han tre skott. Andra gången öppet mål. Men samma princip. Tre sköna poäng som gör att vi lever inför de sista två matcherna.

Är det över för Hovås/Billdal då? Jag tror det. De behöver två vinster på sista två. Och även om Styrsö fick några avstängda till nästa match så skall de mycket till för att Hovås/Billdal skall vinna matchen. På bortaplan. Ne de blir nog bra med en omstart i sexan.

I övrigt i 5B noterar vi att Donsö gjorde 1-0 på Styrsö i derbyt i 89:e och därmed har ett riktigt fint läge att vinna serien i år. Finlandia gjorde processen kort med Linné och vann med 7-1. Blir något för oss att bita i på onsdag. I det vinröda derbyt mellan Näset och Lagårn slutade det 1-1 vilket innebär att båda lagen är klara för femman även nästa år om nu inte det blir kval för tian. Men båda lagen är före Linné där. Noterbart också att Härryda låg under med 2-0 mot Hällesåker efter tre minuter men sen lyckades vinna med 8-4. Vi kan väl konstatera att Hällesåkers defensiv inte håller i femman. Två matcher kvar men lär åka ur även om de lever ett varv till. Gunnarsso uppe i 19 mål. Gjort hälften av lagets 38..

Masthugget-Balltorp kryssade igen och går till vila inför omgång 21 som två lag utan något att spela för. Men så har det ju varit ett tag nu.

 

///Dalla