Nu i helgen blev det klart vilka tre lag som åker ur NVG. Kortedala(klart sedan länge), Svane och Kärra spelar i fyran nästa år. Svane lyckades inte vinna hemma mot Lärje Angered trots en man mer i 75 minuter. Det renderade i nedflyttning men de kan fortfarande komma att påverka kvalspel eller ej för Göteborgsfotbollen. Återkommer om detta.

Kärra åker också ur efter några år i trean. De var tvungna att vinna när Lärje gjorde det samma men 2-2 mot topplaget Virgo räckte alltså inte. Underläge med 2-0 blev till 2-2 i andra halvlek och det fanns även nån chans att vinna matchen. Men 2-2 ger oss ett Kärra i div IV nästa år. Inte otippat med tanke på hösten de haft. Kvalplatsen är dock det fortfarande en fin kamp om. Tre lag är inblandade. Gunnilse gjorde en stark insats och klarade 2-2 mot serieledarna Hisingsbacka. Det innebär att man nu är förbi Trollhättan och fortfarande håller Lärje bakom sig. Men skulle Lärje vinna sin match och Gunnilse förlora sin så kommer Lärje gå förbi på bättre målskillnad. Nånstans där mitt i mellan har vi Trollhättan som förlorade mot Ahlafors med 2-1. Vinner Lärje och Trollhättan förlorar så kommer alltså Trollhättan få kvala.

Vad har vi för troligt scenario då?

  • Gunnilse slår Kärra som inte har något att spela för och dessutom är ett av seriens formsvagaste lag.
  • Trollhättan slår Svane som inte har något att spela för och dessutom är ett av seriens formsvagaste lag.
  • Lärje Angered bör ju ge Landvetter en match men det blir tufft mot ett LIS som gjort en grym höst. Dock fick de bara med sig 3-3 mot Kortedala senast så kanske har de stämplat in.

Mitt tips? Lärje få kvala sig kvar i serien. 

Men vi har ju ett lag till som är inblandade i bottenstriden, Västra Frölunda spelade en monumentalt viktig match mot Snöstorp i lördags. 2-2 slutade matchen efter att VF tappat 1-0 till 1-2 men sen kvitterat genom Fred Jähnke.

Den poängen blir grymt viktig inför sista omgången. Fortfarande är fyra lag inblandade i nedflyttning eller kvalstreck. Och VF har ju klart enklaste motstånd på pappret. Tre poäng känns ganska givet att det kommer ge ett nytt kontrakt. Men helt säker kan man inte vara.

Kolla tabellen här. Så förstår ni dramat.

Snöstorp nedan strecket men alltså med samma poäng som VF möter Lerkil hemma. Lerkil som leder serien och som måste vinna för att vara säkra på tvåan nästa år. Tuff match. VF möter Kungsbacka på bortaplan. Ett Kungsbacka som inte vunnit sedan i början av augusti och som i två av sina tre senaste matcher förlorat med 10-0. Ok att motståndet varit tufft men det är ju inte ok. Ett kryss för VF kan ju till och med räcka för nytt kontrakt så det gäller att inte förlora för VF.

Glumslöv har gjort en bra höst gentemot våren men möter serietvåan Högaborg som har chansen att vinna serien vid seger men som också kan förlora sin kvalplats vid förlust i matchen. Och förlorar Glumslöv så räcker det med poäng för VF för att lösa kontraktet. Stafsinge har bäst utgångsläge och ett kryss hemma mot Laholm utan något att spela för räcker till ett kval minst. Samtidigt. Vinner de andra tre lagen och Stafsinge förlorar, då åker de ur på sämst målskillnad.

Mitt tips? Detta måste ju ändå VF lösa. Vinner de inte mot Kungsbacka borta så lär de inte spela i trean nästa år även om de får en kvalchans.

 

///Dalla